Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Joj izvini draga nego smjesno mi bilo ovo na kraju kakvog smajlija si stavila a pitas je li sala Nisam znala da imate toliku zelju za odlazak.. Vi mi bas djelujete situirani, veseli.. Eto jos samo posao da nadjete fin aBd Ne znam ni otkud ja na ovoj temi..ja ne bih mogla bez svojih najblizih, ne daj Boze da me nuzda natjera!
Joj izvini draga nego smjesno mi bilo ovo na kraju kakvog smajlija si stavila a pitas je li sala Nisam znala da imate toliku zelju za odlazak.. Vi mi bas djelujete situirani, veseli.. Eto jos samo posao da nadjete fin aBd Ne znam ni otkud ja na ovoj temi..ja ne bih mogla bez svojih najblizih, ne daj Boze da me nuzda natjera!
Eto vidis,nemam dvije godine radnog iskustva,a 28 godina imam.Mm 37 godina,isto bez iskustva. Nikad penziji zaraditi necemo. Meni dosadilo da bude domacica,a mm da bude svercer. Ne fali nam nista,naprotiv,imamo vise nego dovoljno. Mislila sam da ti mislis da se zezam pa zbog toga pitam zaato se smijes. A ne znam kojeg smajlija aam stavila,tipkam s moba pa cesto promasim. valjda sam sad potrefila.
Nasi prijatelji izvuceni prosle godine, otputovali u septembru ove godine... Ni jedno dana radnog iskustva nije imalo, sigurno znam, znaci nista, a izvuceni su i eno ih u Americi. U prvoj sedmici dobili taj nekakav socijalni br.dobili licnu, iznajmili stan, prijetelj nasao posao, a prijateljica je sa djecom dok ne skontaju sta ce i kako ce... Uglavnom kod rodbine su bili samo 3 sedmice jer su vrlo brzo dobili taj br.i iznajmili stan... Jako su pozitivni i prijatno iznenadjeni kako sistem dobro funkcionise i kako je sve na svom mjestu. Oni su oboje visoko obrazovani... Iznenadilo ih je samo kako je sve ogromnoooo :) Cujemo se svakodnevno i a oni su bas bas pozitivni!
Nasi prijatelji izvuceni prosle godine, otputovali u septembru ove godine... Ni jedno dana radnog iskustva nije imalo, sigurno znam, znaci nista, a izvuceni su i eno ih u Americi. U prvoj sedmici dobili taj nekakav socijalni br.dobili licnu, iznajmili stan, prijetelj nasao posao, a prijateljica je sa djecom dok ne skontaju sta ce i kako ce... Uglavnom kod rodbine su bili samo 3 sedmice jer su vrlo brzo dobili taj br.i iznajmili stan... Jako su pozitivni i prijatno iznenadjeni kako sistem dobro funkcionise i kako je sve na svom mjestu. Oni su oboje visoko obrazovani... Iznenadilo ih je samo kako je sve ogromnoooo :) Cujemo se svakodnevno i a oni su bas bas pozitivni!
Lijepo piše da se ne javljaju oni koji ne ispunjavaju uslove,a to je da imaju radnog iskustva i da su radili zadnje dvije godine..
Ja sigurno znam da oni nisu imali radno iskustvo upisano u radnu knjizicu! Iz tog razloga su najvise i otisli, jer su ovdje bili sa VSS na birou jedno 8, drugo 7 godina! Nisu imali izglede ni da ce se uskoro zaposliti u struci... Ili su oni naveli iskustvo bez dokaza, ili se prije dvije godine radno iskustvo nije trazilo. Bas cu ih pitati kako je to islo.
Ja tek sad procitah uslove... Kako shvatih uslovi su ili skolska sprema ili strucna naobrazba! Dakle ili jedno ili drugo :))) Pa svi imamo barem SSS :) Dakle, ispunjavamo uslove :)
cickolini je nedavno pitala ima li neko sa medicinskom strukom za njemačku čini mi se
Kazem ja da nam se ne da. Morat cu ponovo upisati neku dr.skolu,ova ekonomska sr... zivo, da sam bar neki zanat zavrsila,bolje bi prosla sigurno.
a nces vjerovati ja sam zavrsila zubotehnicku ali mi bas treba ekonmska jer radim to vec godinama i stalno mi je status na cekanju radi nje, ali niko ne kaze da ce biti rijesen i ako je polozim vanredno
Uslov je sss i dvije godine radnog staza u struci,znaci oboje. I te dvije godine moraju biti odradjene u poslijednjih 5 godina.Mozda to nije bio uslov kad su tvoji prijatelji otisli,sta je njima promjeniti usloov.
a nces vjerovati ja sam zavrsila zubotehnicku ali mi bas treba ekonmska jer radim to vec godinama i stalno mi je status na cekanju radi nje, ali niko ne kaze da ce biti rijesen i ako je polozim vanredno
Rijesit ces ti to aBd.
Uslov je sss i dvije godine radnog staza u struci,znaci oboje. I te dvije godine moraju biti odradjene u poslijednjih 5 godina.Mozda to nije bio uslov kad su tvoji prijatelji otisli,sta je njima promjeniti usloov.
Successful DV entrants must be eligible to receive a visa by qualifying based on education, work, and other requirements. The law and regulations require that every DV entrant must have at least:
A high school education or its equivalent; or Two years of work experience within the past five years in an occupation requiring at least two years' training or experience.
Ja tek sad procitah uslove... Kako shvatih uslovi su ili skolska sprema ili strucna naobrazba! Dakle ili jedno ili drugo :))) Pa svi imamo barem SSS :) Dakle, ispunjavamo uslove :)
Successful DV entrants must be eligible to receive a visa by qualifying based on education, work, and other requirements. The law and regulations require that every DV entrant must have at least:
A high school education or its equivalent; or Two years of work experience within the past five years in an occupation requiring at least two years' training or experience.
U pravu si kaktuščić,evo kopirala sam dio na kojem to piše:
USLOVI: ŠKOLSKA SPREMA ILI STRUČNA NAOBRAZBA
Podnosilac prijave za Program DV-2015 mora imati: - srednjoškolsko obrazovanje ili završeno dvanaestogodišnje školovanje (završene osnovna i srednja škola), što odgovara američkoj srednjoškolskoj diplomi, ili - dvije godine radnog iskustva u zadnjih pet godina u zanimanju koje zahtijeva barem dvije godine obuke ili iskustva prema pravilima američkog Ministarstva rada (link za ovo ministarstvo možete pronaći na sljedećoj adresi: http://www.travel.state.gov).