|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijasporo, sreco? Tugo?
30.8.2013 15:05:40   
maja78 RR

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=604016169642073&set=a.375431162500576.83968.211489132228114&type=1&theater

user posted image

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 1226
30.8.2013 15:12:35   
M kao Mama

IZVORNA PORUKA: maja78 RR

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=604016169642073&set=a.375431162500576.83968.211489132228114&type=1&theater

user posted image

a komentari ispod, vrijede više od hiljadu slika, hahahah

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 1227
30.8.2013 15:19:15   
Daliyah92

ej vi cure iz dijaspore, ja vas podržavam, sad mi donesite nešto iz H&M-a kad budete dolazile u BiH user posted image

Evo ja cu ti donijeti user posted image Bas sam juce vidjela H&M ovdje, slucajno, a dok nisam procitala da pisete o njemu nisam ga ni primjecivala user posted image

Znam, o ukusima se ne raspravlja, ali fakat meni je odjeca iz H&M bas bezveze. Nije nista po mom ukusu, a preskupo user posted image Mislim, mogu si isto tako sasiti za puno manje novca user posted image Jedino sto je ovo mozda kvalitetnije, tj. mozda se tesko izdere i nakon pranja je i dalje kao novo (mozda??). Isto tako iz Zare i sl, sva ta markirana odjeca preskupa a tako mi nekako "obicna". Jedino bih cipele uzela markirane, one fakat znaju biti predivne i udobne, i za to ne bih zalila para user posted image Samo moje misljenje o tome user posted image

Sorry, malo-puno sam OT user posted image

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1228
30.8.2013 15:21:03   
Emmy
Zanimljiv clanakuser posted image

http://www.6yka.com/novost/43213/pismo-jedne-konobarice-iz-kanade-radis-i-plate-te-zavrsis-faks-i-zaposle-te

Mamina radost 20.12.2006.
Druga radost stigla 20.08.2010.

(odgovor članu Daliyah92)
Neposredna veza do poruke: 1229
30.8.2013 15:21:05   
Galicia
HM nikakav nema kvalitet. A cijene su presmijesne. Bila sam u HM u 3 drzave, i svugdje su cijene dzab dzabile. Koliko para toliko muzike.

“It takes a long time to make it simple.”

Neposredna veza do poruke: 1230
30.8.2013 15:23:52   
Daliyah92

IZVORNA PORUKA: Galicia

HM nikakav nema kvalitet. A cijene su presmijesne. Bila sam u HM u 3 drzave, i svugdje su cijene dzab dzabile. Koliko para toliko muzike.

Hoces reci da je jeftino? Meni bas i nije user posted image

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 1231
30.8.2013 17:27:38   
Galicia
Mozda je u KSA skuplje nego bilo gdje drugo, mada ne vidim razlog.
Majice za nas mozes naci i za 15$, pantalone oko 30$, jaknu dobru za 50$.
Meni to uopste nije skupo, al opet kazem mozda su kod tebe cijene drugacije.

Neposredna veza do poruke: 1232
30.8.2013 21:56:57   
Mirkica

IZVORNA PORUKA: maja78 RR

user posted image

hahaha dobra je al jos uvjek pobjedjuje slika bosanca u makarskoj

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

Neposredna veza do poruke: 1233
30.8.2013 22:00:16   
Mirkica
Hm je kvalitet slab nekad nabiju cjene bezveze al
brzo spuste ja rado kupujem kod njih a mm kaze uvjej
a ti bas nikako da se naucis sebi sta kupit hahaha kaze
hm bosanska pijaca , ja volim al kvalitet je oslabio skroz

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 1234
30.8.2013 22:30:23   
visnjica1

IZVORNA PORUKA: Mirkica

Hm je kvalitet slab nekad nabiju cjene bezveze al
brzo spuste ja radomm kaze dupujem kod njih a mm kaze uvjej
a ti bas nikako da se naucis sebi sta kupit hahaha kaze
hm bosanska pijaca , ja volim al kvalitet je oslabio skroz

Meni licno u hm nema nista spacno sve je pre siroko ili preusko bezv za djecu mi je vrh i kvalitetno i mm kaze draga u tebe sve krpe u ormanu idi sebi kupi sta spacno hah a u njega sve piko bella orginal od carapa, bokserica a za dalje da ne pricam

Moje Sunce 25.11.2012

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 1235
30.8.2013 23:06:31   
Idina mama
IZVORNA PORUKA: Emmy

Zanimljiv clanakuser posted image

http://www.6yka.com/novost/43213/pismo-jedne-konobarice-iz-kanade-radis-i-plate-te-zavrsis-faks-i-zaposle-te

Mogla bih samo da potvrdim da je dobro i u Njemackoj. Ko radi, uzimaju veliki porez, ko nema daju mu. Cisti komunizam.
Ja sam dipl. ing. Elektrotehnike, ali fakultet sam zavrsila u Sarajevu. Diploma mi priznata. Ni prevela je nisam. (Ali pazite, nisu svi univerziteti priznati.). Lijepo me primili u Njemackoj, a nisam znala Njemacki. Morala sam se prijaviti u opcinski ured jer ostajem duze u Njemackoj. U opcinski ured za strance, a ne u policiju. Ovdje se policija ne bavi tim stvarima. Ovdje policija ganja kriminalce.
I tako, dodjoh u Njemacku, stavise mi dipl ing ispred imena ko da sam fakultet u Berlinu zavrsila i ja dobih posao odmah: U Njemacku dosla 8. februara 2006, pocela raditi 1. marta 2006. Koliko je to dana, 20 - tak? Posao u struci i to zanimljiv, ugovor na neodredjeno, plata kao i svakom inzenjeru Nijemcu. A njemacki ni beknuti nisam znala.
Imam zdravstveno i sve je besplatno. Zubar isto tako, pa ne znam zbog cega neki idu zubaru u Bosni.
Kad sam bila trudna, imala sam svu mogucu zastitu: Ne smijem ostati prekovremeno (ja htjela, mislila sta ima veze ako ostanem pola sata duze) a sef nije dao. 6 sedmica prije izracunatog datuma poroda morala sam na porodiljsko. Zabranjeno raditi. Plata 100%. Socijalno osiguranje placeno. Poslije poroda djeciji novac svaki mjesec i 8 sedmica poslije poroda plata 100%. 6 sedmica poslije poroda zabranjeno raditi, ali je svim zenama na neki placeno. Zaposlene primaju 100% platu, a nezaposlene pare od drzave. Do godinu dana starosti djeteta traje porodiljsko samo je nakon ovih prvih nekoliko sedmica umanjna plata na 2 trecine, ali su onda mm-u smanjili porez, pa nista nismo osjetili.
Zdravstvo je ovdje dobro. Nijmeci sami sebi stavili zadatak da niko ne smije biti bez zdravstvenog osiguranja i ispunili ga.
Odvoz i razvrstavanje smeca uredjeno.
Putevi najbolji na svijetu, a besplatni...
Postuju pravila u saobracaju, pa se djeca smiju pustiti da idu biciklom u skolu...
Prezadovoljna sam i frizerkom ovdje iza coska. Kako samo brzo sisa, a lijepo. U frizerskom salonu sve cisto i navece sterilisano. Za svakog uzme drugi cist peskir...
Pitali smo u ureedu za strance (opet cu da naglasim, u uredu za strance, a ne u policiji) pitali da moja mama dobije boravak da ne moramo da pazimo da ostane duze od 3 mjeseca. Kazu, da je socijalni slucaj ili tako bolesna da treba tudju pomoc, dobila bi boravak (!!!), a ovako ne moze, jer je zdrava i ima penziju i stan u vlasnistvu. Tu smo se presli. Mi mislili bolje da nije socijalni slucaj, aono obratno. Njemacka iz humanih razloga prihvata bolesne i one koji se ne mogu brinuti o sebi. Koliko su se samo trudili politicari (!) da nadju mjesto u drustvu za Rome sa Kosova. Kazu, ne mozes jadne ljude tamo vracati, niti sta tamo imaju, niti znaju Albanski. I nasli im mjestu u drustvu...

Ma, sta da vam kazem... Sve je uglavnom dobro.
Trebate se samo zapitai jeste li vi tako humani i otvoreni prema drugima i drugacijim...

< Poruku je uredio Idina mama -- 30.8.2013 23:09:26 >

(odgovor članu Emmy)
Neposredna veza do poruke: 1236
30.8.2013 23:26:25   
ena23
u ovih godinu i pol koliko smo u holandiji meni su tri scene ostale jaaaako urezane u sjecanje:

1. na aerodromu kad smo dolazili emir kenka na pasoskoj kontroli, onaj ciko sto udera pecate na pasose kaze mu: dodji momak, uzdignemo ga i on mu da pecate da emir udara pecate u nase pasose user posted image
2. u supermarketu mi keno kenka u onim kolicima za podmjeru, ciko koji radi na odjelu voca i povrca uzme bananu oguli i da mu uz smjesak user posted image

3. zena na salteru za promjenu vozackih dozvola pita onu zenu do sebe na holandskom (misli da ja ne razumijem) : je li Bosna nasa kolonija? user posted image

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu Idina mama)
Neposredna veza do poruke: 1237
31.8.2013 9:03:38   
Mirkica
I ja volim Njemacku , taj sistem sto sve funkcionise kao na masini ma ne smije nigdje zakociti , sto bi ova iz pisma rekla rades plate ti , ucis dobijes ocjenu (ne moras za ispite placat a ni dizat noge) zavrsis i ono sto zavrsisi nadjes posao svak sprem svoje mjere.
Nije tacno da ovdje nas narod cisti i na bausteli naravno ima i toga to su inace starije osobe , sve mladje generacije su se snasle sto zavrse to i rade , nas narod je vrjedan .

Nije tacno da se neko ovdje grci da bi isao za BIH da se prosrava pa ja vise ovdje izlazim na rucokove , vecere ne idem imam malu djecu nego to u BIH sto sam radila i sto radim kad odem , ovdje zivi narod punim plucima ima stanove velike sprem porodice gdje god sam bila stanovi ogromni ne odrasta u jednosobnom ili dvosobnom stanu cio zivot , i opet kad ode u BIH ima svoje ne ide nikome , narod radi al narod i hoda zivi.
Da pozelimo cevapa pa pozelimo pa prva ja jedva cekam da sletim u BIH da idem na cevape hahahah ima i ovdje al ne kao kod nas , sto se tice frizure jojj i ovdje to postalo jeftino pravo eno po gradu kad hodam jos malo pocece hvatat po putu da se sisas :))) , ljudi su svugdje ljubazni dal u opstini dal u posti ili u prodavncii nije bitno spremni pomoci i ljubazni .

NE znam mi zivimo lijepo , ne vidim dugove kredite brige nigdje svak zivi snasao se i ne volim da hvalim nikog i nista al kad vidim ponizavanja onda se mora reci kako stvari stoje a meni je zao da imate tako lose misljenje o strancima jer ipak taj narod koliko toliko pomaze nekom svom kako rekoh svak sprem svojih mogucnosti .

NE proziva niko vas a da hoce ima se sta za reci i to brdo jedno pa valjda smo mi/oni poprimili ovu njemaacku kulturu pa smo/su malo suzdrzaniji hahahahhahaa . ( ustavri ja ni ne znam gdje pripadam hahahah tam ili ovamo )
JA sam za to ako moze lijepo moze ako ne otkaci . I stavrno cemu dolazenje na temu i ismijavanje jako ruznooo , ljubomorno bolesno i slicno ipak smo vi/one VASE forumasice sramota.

< Poruku je uredio Mirkica -- 31.8.2013 9:18:57 >

BA 13.12.2008

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 1238
31.8.2013 9:39:27   
tinkivinki
a što vi sad pišete hvalospjeve o Njemačkoj,znamo mi da je tamo dobro.Stvar je u tome da je Idina mama ogorčena na zakon u BiH po kojem se njen suprug i sin moraju prijaviti za boravak u policiji i sad bi trebalo mjenjati zakon.ne razumijem gdje je tu problem?ona navodi kako njena mama ne mora ništa kad dođe u Njemačku,a zaboravila da smo prije samo par godina morali čamiti u redu pred ambasadom za vizu

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 1239
31.8.2013 10:16:50   
Mirkica

IZVORNA PORUKA: tinkivinki

a što vi sad pišete hvalospjeve o Njemačkoj,znamo mi da je tamo dobro.Stvar je u tome da je Idina mama ogorčena na zakon u BiH po kojem se njen suprug i sin moraju prijaviti za boravak u policiji i sad bi trebalo mjenjati zakon.ne razumijem gdje je tu problem?ona navodi kako njena mama ne mora ništa kad dođe u Njemačku,a zaboravila da smo prije samo par godina morali čamiti u redu pred ambasadom za vizu

pa doboro to je davno bilo i davno ja prva sam joj rekla da nigdje veze sto se ljuti takav je zakon i tako treba u cemu je problem, ja ne hvalim generalno nikoga a niti kudim kazem kako jeste i kad je previse dobro izbjegavam reci ali samo sam pokusala da razjasnim , pod jedan pod DVA ne arzumijem koji ces ti ili bilo ko ko nije i nema veze u Dijaspori ovdje IDina mama rekla mi je posavjetovali i naruzili malko i prica zavrsena a napravilo se od toga BOZE dragiiii hajd molim vas ma SRAM VAS BILO , sta god covjek napise nadje se neko da te proziva, ne prozivam nikoga i niko vas ne proziva pustitie narod na miru sto bi se reklo ako vas ko dotakne odgovori mu pa bio to tata i mama ili neko iz dijaspore ja se uvjek vodim tim , a ja mogu do sutra ako hoces i bilo ko samo et ja se uvjek i uvjek suzdrzavam da vrjedjam narod , bilo kako bilo moja porodica je u Nejmackoj moja sva familija je u Bosni svi moji su za tu neku BIH se borili nisu sjedili negdej nego bili na prvim linijama i nek se neko trzne da mi nesto kaze ma da citam oce nas do mile volje , prema tome ne zna si SUTI ni ti ni drugi .
I da jeste nam lijepo i da dolazimo u BOsnu da mi nece neko zabraniti i da ostavimo para u BIH i imamo svoje u BIH i da ako vam en pase napiste zabranjem pristup DIJASPORI na svim vratima u cemu je problem ne razumijem vas STO SE BAVITE TUDJIM ZIVOTIMA vodi svojjjjjjjjjjjjjjj ne mislim na tebe direktno nego na osobe iz mog posta pronace se .

BA 13.12.2008

(odgovor članu tinkivinki)
Neposredna veza do poruke: 1240
31.8.2013 10:36:56   
Crnkica

IZVORNA PORUKA: Idina mama

Trebate se samo zapitai jeste li vi tako humani i otvoreni prema drugima i drugacijim...

Ovo ovdje što je rekla nije nimalo lijepo rečeno,treba prvo razmislit dvaput pa napisat a ne kasnije " nisam stjela to reći "....pa nismo mi ovdje valjda tolika gamaduser posted image da neznamo ni za kulturu ni humanost,a kamoli za luksuz bilo kojeg tipa...jesmo li humani,dosta se puta pokazalo u svim situacijama a zavisi ko to kako gleda i sl.
mm radi u Švici i ja ću sutra možda postati dio dijaspore ali ove stvari koliko god i gdje živjela ovakve riječi prema bilo kome nebi uputila....user posted image

(odgovor članu Idina mama)
Neposredna veza do poruke: 1241
31.8.2013 11:10:53   
tinkivinki

IZVORNA PORUKA: Mirkica

IZVORNA PORUKA: tinkivinki

pa doboro to je davno bilo i davno ja prva sam joj rekla da nigdje veze sto se ljuti takav je zakon i tako treba u cemu je problem, ja ne hvalim generalno nikoga a niti kudim kazem kako jeste i kad je previse dobro izbjegavam reci ali samo sam pokusala da razjasnim , pod jedan pod DVA ne arzumijem koji ces ti ili bilo ko ko nije i nema veze u Dijaspori ovdje IDina mama rekla mi je posavjetovali i naruzili malko i prica zavrsena a napravilo se od toga BOZE dragiiii hajd molim vas ma SRAM VAS BILO , sta god covjek napise nadje se neko da te proziva, ne prozivam nikoga i niko vas ne proziva pustitie narod na miru sto bi se reklo ako vas ko dotakne odgovori mu pa bio to tata i mama ili neko iz dijaspore ja se uvjek vodim tim , a ja mogu do sutra ako hoces i bilo ko samo et ja se uvjek i uvjek suzdrzavam da vrjedjam narod , bilo kako bilo moja porodica je u Nejmackoj moja sva familija je u Bosni svi moji su za tu neku BIH se borili nisu sjedili negdej nego bili na prvim linijama i nek se neko trzne da mi nesto kaze ma da citam oce nas do mile volje , prema tome ne zna si SUTI ni ti ni drugi .
I da jeste nam lijepo i da dolazimo u BOsnu da mi nece neko zabraniti i da ostavimo para u BIH i imamo svoje u BIH i da ako vam en pase napiste zabranjem pristup DIJASPORI na svim vratima u cemu je problem ne razumijem vas STO SE BAVITE TUDJIM ZIVOTIMA vodi svojjjjjjjjjjjjjjj ne mislim na tebe direktno nego na osobe iz mog posta pronace se .

da stvarno,molim nadležne da izbrišu moj postuser posted image .bezveze mi ovo natezanje

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 1242
31.8.2013 11:17:22   
Hanady RR

Idina mama ovo bih ja tebe isto pitala....

Koliko si ti humana u ovom smilu...
jer ruku na srce Bih je otvorena i prema drugima i premd dugačijem jer je na raskrnici svjetova od pativjeka...
Mi se godinama borimo s asvojim različitostima da nam je savim normalno prihvatiti ono što će odći iz druge neke zemlje...

Tvoje ogročenje prema BiH je ogromno...
vidno iz svake tvoje rečenice...
uživanje u Njemčkoj toliko vidno...

no ruku na srce nije ni svima u njemčkoj kao tebi...
al ni svima u BiH nije isto...

Ovo što ti u NJemakoj ospiuješ ja sma sve dobila u BiH...

od posla za vro kratko vrijeme po diplomiranju do sterilnoga frizerskoga saolna u koji idem...

Nažalost nije svima to dvoje dostupno pa ni ovo sve između ovo dvoje...
al nije ni u Njemčkoj svima koji su iz BiH isto...

Moja kuma udata tamo...
završila VSS za fiziotarapeta...
njemački zna super....
Kupili i stan jer suprug ima super posao...
al osiguranje za nju i dijete da plaća mnogo košta...pa ona počela raditi...
pitaj me gdje radi...

sinoć sam oplakala i rekla joj vrati se...user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Crnkica)
Neposredna veza do poruke: 1243
31.8.2013 11:19:47   
salmy

Ovo mi je popravilo dan ..hahahhahaha

user posted image user posted image user posted image
nista bez zubauser posted image

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 1244
31.8.2013 11:26:30   
Teddy Bear
Hanady draga, svaka ti je recenica zlatna... Ja licno nemam nista protiv dijaspore, i ma koliko bilo tamo lijepo ja se ne vidim nigdje nego ovdje, tako mislim trenutno, sto ne znaci da necu promijeniti misljenje... al ovdje sam najrahatnija, pa i ova moja diploma ce mi se isplatiti jednog dana, a evo zivimo od jedne plate, i u podstanarima smo, i imamo sve racune izmirene, i jedemo i pijemo, i djeca nam obucena i sita, i podmirimo ih pelenama, i voce sebi priustimo, ma da skratim nista nam ne fali, a djeca obucena u HM(hvala dijasporcima user posted image ) i izlazimo,,, i hvala dragom Bogu na Njegovom davanju. Ja se ne zalim, nek svako zivi tamo gdje mu je najljepse i najbolje user posted image

Neposredna veza do poruke: 1245
31.8.2013 11:28:22   
Hanady RR
A zašto ti Mirkice smatraš da na ovoj temi nebi trebao pisati neko ko nije u toj dijsaporiuser posted image
Mi smo usko vezani svi za istu...
slabo ko nema nekoga ko nije otišao van pod ovim ili onim okolnostima....

Nama u BiH je bolje u nekim drugim stavrima u odnosu na vas...
a svaki vaš dolazak nama pokazuje koliko više novaca zaradite za itu količinu rada u odnosu na nas...
i logično je da ga trošite gdje god želite kao kao turista u nekoj zemlji ili kao ''povratak dijapore00 u svojoj matičnoj...

Ja nemam problem gdje i koliko ko troši...
I ja svoje novce ostavljam u zemljama Van BiH...

Samo je pitanje načina na koji se do nas u BiH očekuje da izmjenimo zakone pisanjem ministartvu...
ko mislite da mi po tome pitanju ništa ne radimo, grdno se varate...
Mnogo toga mi mjenjamo na legalno dozvoljeni način...
i izađemo na izbore...

I da i dijapora glasa...
znate li porcente glasnja iz dijapore za stranke koje nas 20 godina vode istim putem bezdana...stranke nepremnim sa išta mjenjaju je4 kao pormjene nestat će njihov rahatluk...
Ja ne navodim nikoga lično kako glasa te mi se nemojte sada izjašnjavati, ali je neminovna činjenica da te iste stranke dobiju glasove od dijapore koja bi mjenjala nešto, ogorečna je na neke stavri ovdje a glas da onome ko ništa pormjenio nije zadnjih 20 godina...

Mislim da bi svi trebali biti otvoreniji, humaniji po voome pitanju i isto tako ne genralizirati stvari...
Sve dok dijapora ima pravo glasa po Izborno zakonu u zemlji u kojoj ja živim mene ona itekako zanima....
Htjeli ili ne povezani smo nitima neraskidivim...
I ja i tinkivinki imamo savršeno pravo pisati na temi ovoj...

Niti ja od tebe niti tin od mene pobjeći emožemo...onako plastično rečeno...al to smo što jesmo i gdje jesmo...
Samo moramo pričati otvoreno....
I meni smeta ponekada da mi kroji sudbinu glasač iz Njemčke...
a opet umrla bih od stida da neko to rpavo glasa ukine onima koji su postali dijaspora ratnim dešavanjima....to je bolno, najbolnije...
Kako god okreneš svi smo mi na raskrnici na kojoj biramo svoj put al na njoj se uvijek srećemo.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

Neposredna veza do poruke: 1246
31.8.2013 11:36:42   
bellla
pa valjda smo mi/oni poprimili ovu njemaacku kulturu pa smo/su malo suzdrzaniji ---zaista na nivou

I stavrno cemu dolazenje na temu i ismijavanje jako ruznooo , ljubomorno bolesno i slicno --ma jako ruzno,al s obzirom na ovo iznad,razumijem

ma SRAM VAS BILO , --a koga sram Mirkiceuser posted image ,i to velikim slovomuser posted image

i nek se neko trzne da mi nesto kaze ma da citam oce nas do mile volje , prema tome ne zna si SUTI ni ti ni drugi ---ma nitko ti ne smije nista reci

ne razumijem vas STO SE BAVITE TUDJIM ZIVOTIMA vodi svojjjjjjjjjjjjj --ma tako jeuser posted image

ma nek si ti nama rekla user posted image user posted image

Be happy,it drives people crazy!

Neposredna veza do poruke: 1247
31.8.2013 13:07:10   
SailorMoon
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

jer ruku na srce Bih je otvorena i prema drugima i premd dugačijem jer je na raskrnici svjetova od pativjeka...
Mi se godinama borimo s asvojim različitostima da nam je savim normalno prihvatiti ono što će odći iz druge neke zemlje...

od posla za vro kratko vrijeme po diplomiranju do sterilnoga frizerskoga saolna u koji idem...

Moja kuma udata tamo...
njemački zna super....
pitaj me gdje radi...

Ovo boldirano vala nije tako kao sto pises. zdrastveno osiguranje u Bih i DE nikad za nikad nije isto.

A sto se tice tvoje kume, neznam gdje zivi ali ovde su svugdje trazeni fizioterapeuti. a da se vrati??? Kao da ce joj u Bih biti bolje...

< Poruku je uredio SailorMoon -- 31.8.2013 13:08:43 >

06.11.2010 mamina i babina dusa se rodila. Volimo te najvise na svjetu.

Neposredna veza do poruke: 1248
31.8.2013 14:59:35   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: SailorMoon

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Moja kuma udata tamo...
njemački zna super....
pitaj me gdje radi...

Ovo boldirano vala nije tako kao sto pises. zdrastveno osiguranje u Bih i DE nikad za nikad nije isto.

A sto se tice tvoje kume, neznam gdje zivi ali ovde su svugdje trazeni fizioterapeuti. a da se vrati??? Kao da ce joj u Bih biti bolje...

znači ja imam zdravtveno osiguranje i liječim se uredno ....
porođena sma oba puta, imala čuvanje trudnoća i nisma platila ništa ni dinara...moje zdraveno to pokriva...
sad kvalitet usluge je drugi par rukava...
al ako ćemo iskreno ja pored ovoga osigaranja imam i životno koje uplaćujem godinama...sutra da mi treba lakše bi mi bilo nego mnogim drugima...jer ne može svako odvojiti novce zarađene za plaćanje toga osiguranja...a baška koliko je onih koji uopće ne rade itd...

poenta je bila da ja u svojoj zemlji imam sve što mi treba ako i idina m u Njemačkoj...obim istoga jeste različit ali je meni lakše nego drugima dok je njoj lakše nego nekima u njemčakoj....
generalizacija nije dobra ni u jednom slučaju

a kuma živi u Minhenu već 2 godine..
kupila je stan sa suprugom u centru istoga prije 6 mjeseci...na kredit naravno

svima isto nije...
kažem ti a ti eto nemoj vejrovatiuser posted image
a u Bih je imala posao u državnom sektoru i kao samohraa mjaka kupial sebi stan i imala osiguranjeitd itd itd i rodila drugo dijete ovdje...
znači vrlo lijepo živjela ako uzmemo u obzir sveukupno stanje zemlje u odnosu na neke druge...
no ljubav ne birauser posted image

< Poruku je uredio Hanady RR -- 31.8.2013 15:01:06 >

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu SailorMoon)
Neposredna veza do poruke: 1249
31.8.2013 16:01:05   
Galicia
Ja ne bih dala da diAspora ima pravo glasa na izborima. Nisi tu, ne zivis u toj zemlji, i nemas pravo glasa, kratko i jasno.

A sto se tice BiH, ja se u njoj osjecam kao stranac.

Neposredna veza do poruke: 1250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *