RE: Dijasporo, sreco? Tugo? (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Naša svakodnevica

Poruka

Galicia -> RE: Dijasporo, sreco? Tugo? (27.8.2013 14:37:09)

Salmy je inace poznata po mrznji sve sto nije "njeno".

Mirkica -> RE: Dijasporo, sreco? Tugo? (27.8.2013 14:37:47)

IZVORNA PORUKA: Galicia

a jel ovo Salmy ona vjernica brkam ja njih ???

salmy -> RE: Dijasporo, sreco? Tugo? (27.8.2013 14:39:29)

IZVORNA PORUKA: Mirkica

Eh ta sam [sm=smiley2.gif]

mala_sa -> RE: Dijasporo, sreco? Tugo? (27.8.2013 14:41:06)

IZVORNA PORUKA: salmy

Jel to neko nepisano pravilo da dijasporci moraju ostavljati pare u BiH?

Naravno da nije...samo gledaju[sm=smiley36.gif]

a baska sto zube srede i frizure nabace( valjda to poskupo kod njih[sm=jezicek.gif])

a sto se tice zuba de da ti objasnim imas osiguranje i ono ti placa poprilicno pa onda otvoris dodatno osiguranje vidis mi ga imamo pa onda preko tog osirguranja za zube samo za zube izadje te gorovo nista sta god da ardis na zubima eh mi to imamo , aima nekih koji kazu ma radije cu dat u BOsnu pare nedam ovdje bolej u BIH pa nece da palcaju to godisnje osiguranje koje nije toliko skupo nekih 100 eura do 200 eh vidis ti koji kazu radije ce u Bosnu nije njima skupo jer kazem ti kod nas ima RAZNIH osiguranja neki mi neko potvrdi nego da bi doprinjeli Bosni a ne nekom drugom kad vec mogu da biraju e bas si me upalila svojom ne ljudskocu .

Mirkice potpis, mrzim naglabanja! Osigranja postoje i onaj ko hoce da popravlja zube u zemlji u kojoj zivi radi onako kako Mirkica napisa.

Mirkica -> RE: Dijasporo, sreco? Tugo? (27.8.2013 14:46:06)

IZVORNA PORUKA: salmy

Eh ta sam [sm=smiley2.gif]

vidi draga moja , ono sto bi trebala znat a znas sigurno da se trebas skloniti stvari koje te se ne ticu , mi dijasporci tebe ne bih trebali zanimat , ja mislim da taj narod i te kako pomaze BIH , drugo proseravanja ima to je nas narod to mu ej u krvi nek zivi u po neke selendre ako ima malo vise pekmeza od ostalih proseravace se , znaci tako . Nema potrebe da mrzis taj narod , posebno ti ne , jer ipak ti trebas da budes meni primjer , da meni dusa zavidi tvojoj dusi i tvojoj dobroti strpljenju i slicnom a ti si pokazala suprotno ne trebaju nama neprijatelji ;) .

veeseelaa -> RE: Dijasporo, sreco? Tugo? (27.8.2013 14:48:36)

IZVORNA PORUKA: tinkivinki

IZVORNA PORUKA: visnjica1

Nisam fizikaner, dobro sam se snasla u stranjskoj zemlji. Ne razumijem one koji nisu se snasli, i nikad ih necu razumijeti.
Itd, itd.

Nisu svi sposobni da se snadju npr kao Ekrem Jevric tolike godine u USA a ni dolara u dzzepu hahahah

a tek što je jezik svladao,ono je čudo,za 30godina ne zna 10 riječi i to nepravilno izgovara[sm=jezicek.gif].živi u New York-u a ne zna za kip slobode

svejedno, ja sam se slikala s njim [sm=smiley36.gif]

Mirkica -> RE: Dijasporo, sreco? Tugo? (27.8.2013 14:53:49)

vesela a sada je izjavio kako voli srbe hahahahaha i jos vazda nekih gluposti jadan meni nejga bas zaoo , a jel bas blentav kako se cini

veeseelaa -> RE: Dijasporo, sreco? Tugo? (27.8.2013 15:05:01)

a jel bas blentav kako se cini

ma jašta je, meni ga nekako dodje žao
kariktura je izgledom a i ograničen je, al dobrica, nije zlonamjeran...
ma isti je kao na tv-u hhahahah

ja odvela djecu da se slikaju s njim, a on nas onda zove na piće, baš ko budala, eh rekoh moj Ekreme da nosim sina dala bi mu ime Ekrem, kaže aj nemo zajebavat [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

animagical -> RE: Dijasporo, sreco? Tugo? (27.8.2013 15:07:39)

IZVORNA PORUKA: SailorMoon

ma vesela izbacime to svaki put iz cipela. hebote samo kad zamislim koliko moja mama svake god ostavi para po robnim kucama, gradjevinskim firmama itd. samo sto da svake god po 5000KM u turistickoj agenciji sto ide za tursku. Koji to Bosanac gta tolike pare za odmor i to odma kes??? Najmanji dio... ali eto netreba vama dijaspora

jadna zena[sm=smiley36.gif]

vi slabo citate koliko vidim. ja fino rekla- dobar dio dijaspore. i pri tome stojim. tacno mi lahne na dusi kad dodje septembar a grad se rascisti... to sto dijaspora ovdje ide frizeru, jer je jeftiniji, meni ni u dzep ni iz dzepa. ko hoce da je humanitarac, neka otvori kakve fabrikice u BiH i zaposli nas narod, pa da im se lijepo zahvalimo na televiziji[sm=smiley1.gif] a to sto kazes da zbog ovakvih kao ja ne dolazis u BiH, ako mislis na to sto sam rekla da me nervira javno ispoljavanje nekulture, krkanluka i seljastva, hvala ti sto me stedis. bar neki dan nas zamalo ne ubi u autu jedan sa svabskim tablicama, frajer se prestrojava a ne gleda...a meni dijete u autu...e da ga vidim da to tamo gore radi...

moja poenta je u stvari vrlo jednostavna...mozes istjerati seljaka iz sela, ali selo iz njega bogme tesko.

Amrino -> RE: Dijasporo, sreco? Tugo? (27.8.2013 15:12:49)

Ja bih rado bila dijasporka- hoće li me ko usvojiti? [sm=jezicek.gif]

Blue rose RR -> RE: Dijasporo, sreco? Tugo? (27.8.2013 15:20:37)

IZVORNA PORUKA: animagical
moja poenta je u stvari vrlo jednostavna...mozes istjerati seljaka iz sela, ali selo iz njega bogme tesko.

Meni plaha ova izjava, i vrlo često je kažem jal naglas, jal u sebi [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

muaaa -> RE: Dijasporo, sreco? Tugo? (27.8.2013 15:42:52)

Vjecito ista prica....nazalost

Ne bih se slozila s nekim zenicama koje su ubjedjene da nasi ljudi stekaju svaku markicu ili euro da bi balahali po Bosni.Ljudi jako dobro i predobro zive i kod svoje kuce i nista im ne fali ni tamo a ni u ovdje kad dodju.Toliko im je jaka plata da nema potrebe da se stiscu i odvajaju od usta.

Blago onom ko je izasao u sretne zemlje i nemora razmisljati od cega struju platiti i nahraniti djecu.Za sigurnost necu pisati,svugdje ima svasta.

Djeca svoja prava i novac imaju dok se ne zaposle,kad se zaposle imaju platu.

Jeftinija hrana i odjeca svakako nego kod nas.Luksuz je skup a bez njega se moze.

Radno vrijeme im je 8 sati ni minute vise,ako je preko dupla satnica mu se placa.
Isto kao kod nas[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Dovoljno sam vidjela da me niko u drugacije ubjediti nemoze
A ako se neko kofrci kad dodje ovdje Bgm me ne zanima niti interesuje...

Galicia -> RE: Dijasporo, sreco? Tugo? (27.8.2013 15:43:14)

IZVORNA PORUKA: Blue rose RR

IZVORNA PORUKA: animagical

Meni plaha ova izjava, i vrlo često je kažem jal naglas, jal u sebi [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Cesto je koristim.

veeseelaa -> RE: Dijasporo, sreco? Tugo? (27.8.2013 15:46:57)

sve je to ne bitno, ko ej seljak ko nije, pustite to
samo da nama u BiH Bog da bolju nafaku i sve je za deset

muaaa -> RE: Dijasporo, sreco? Tugo? (27.8.2013 15:48:46)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Pa vidis da je bitno....

A dok je narod ovakav ni Bog nafake nece dati

veeseelaa -> RE: Dijasporo, sreco? Tugo? (27.8.2013 15:48:46)

judi jako dobro i predobro zive i kod svoje kuce i nista im ne fali ni tamo a ni u ovdje kad dodju.Toliko im je jaka plata da nema potrebe da se stiscu i odvajaju od usta.

Blago onom ko je izasao u sretne zemlje i nemora razmisljati od cega struju platiti i nahraniti djecu.Za sigurnost necu pisati,svugdje ima svasta.

Djeca svoja prava i novac imaju dok se ne zaposle,kad se zaposle imaju platu.

Jeftinija hrana i odjeca svakako nego kod nas.Luksuz je skup a bez njega se moze.

Radno vrijeme im je 8 sati ni minute vise,ako je preko dupla satnica mu se placa.

baš tako, oni žive i tamo i amo extra
bila sm im u posjeti i vidjela
frižderi puni, svega i svačega
namještaj, odjeća, uvjeti sve za deset
mi ti njima dodjemo ko nama Kambodža [sm=smiley36.gif]

veeseelaa -> RE: Dijasporo, sreco? Tugo? (27.8.2013 15:49:53)

IZVORNA PORUKA: muaaa

Pa vidis da je bitno....

mene smaraju te priče o seljacima.... ako je neko pošten respekt, ne zanima me drugo, ni ko je ni odakle je

muaaa -> RE: Dijasporo, sreco? Tugo? (27.8.2013 15:51:31)

IZVORNA PORUKA: muaaa

Pa vidis da je bitno....

mene smaraju te priče o seljacima.... ako je neko pošten respekt, ne zanima me drugo, ni ko je ni odakle je

bas tako

M kao Mama -> RE: Dijasporo, sreco? Tugo? (27.8.2013 15:52:30)

ma volila bih da sam i ja dijasporka, pa da patišem za Bosnom, davno sma ja rekla domovina e najviše i najbolše voli iz dijaspore,a baška njihovi uslovi života, rade kažu odriješe se od posla, a bogami i mi se slomislo, al slaba fajda, plate more bit bitdne, a more bit i ne bidne, jer pare nisu problem, para nema, dovoljno mi je samo da uporedim živote nekoliko osoba koje znam i lijepo im zavidim, zato živjela dijaspora, najslađi su mi kad dođu U NAS, pa počnu pričati kaooje ovdje sve skupo, kako je to kod u NJih, džab džaba, i tako dalje i tako bliže, mnogi neka zahvale da ne kažem kome, odnosno ratu, pa su vidjeli šta je život, da ne bi rata još bi u opancima hodali

Galicia -> RE: Dijasporo, sreco? Tugo? (27.8.2013 15:54:55)

mama alma, a ti si isto rodjena Sarajka ili?

muaaa -> RE: Dijasporo, sreco? Tugo? (27.8.2013 15:58:13)

IZVORNA PORUKA: mama_alma

ma volila bih da sam i ja dijasporka, pa da patišem za Bosnom, davno sma ja rekla domovina e najviše i najbolše voli iz dijaspore,a baška njihovi uslovi života, rade kažu odriješe se od posla, a bogami i mi se slomislo, al slaba fajda, plate more bit bitdne, a more bit i ne bidne, jer pare nisu problem, para nema, dovoljno mi je samo da uporedim živote nekoliko osoba koje znam i lijepo im zavidim, zato živjela dijaspora, najslađi su mi kad dođu U NAS, pa počnu pričati kaooje ovdje sve skupo, kako je to kod u NJih, džab džaba, i tako dalje i tako bliže, mnogi neka zahvale da ne kažem kome, odnosno ratu, pa su vidjeli šta je život, da ne bi rata još bi u opancima hodali

Sve je to tako,nekada i mene iznervira prica ova sto si ti navela....ali budimo realni pa da kazemo hajd opet bogu hvala pa se neko spasio iz ove nase lijepe drzave a da bogdom mozemo i mi koji zelimo

M kao Mama -> RE: Dijasporo, sreco? Tugo? (27.8.2013 15:59:23)

jesam što, vala sa Baščaršije,

Galicia -> RE: Dijasporo, sreco? Tugo? (27.8.2013 16:13:12)

Onako pitam.
[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

visnjica1 -> RE: Dijasporo, sreco? Tugo? (27.8.2013 18:25:30)

Onako pitam.
[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Ako nisi Alma prava Sarajka onda ce Galicija imati drugo misljenje o tebi :P

shpagica -> RE: Dijasporo, sreco? Tugo? (27.8.2013 18:36:02)

Ma, meni je dijaspora super! Guraju nas ljudi kako stignu! Koliko znam super uspješnih likova koji se uvijek rado odazovu i prenesu svoje iskustvo i znanje iz oblasti kulture, nauke...

I, nije zanemariva cinjenica da ljudi ovdje trose silne pare, bukvalno nas oporave finansijski kad "nagrnu" ljeti.

Jos za kraj - nemam NIKOG u dijaspori ali gajim velike simpatije prema nasim ljudima "tamo".

Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sljedeća stranica >   >>