snijeg -> RE: Dijasporo, sreco? Tugo? (5.12.2011 13:23:49)
|
Razlog zbog kojih bi ja bila dijasporac su sigurnost i zaštita mog djeteta (zdravstvena, obrazovna, socijalna, pravna....), materijalno bi sticala svojim radom kao i ovdje, možda bi imala više, ali bi više i radila. Ja sam ubijeđena da kod poslodavaca na zapadu ne bi pola dana provodile na forumu, fb-u, sa slušalicama u ušima i knjigom u rukama kao što to radi većina nas ovdje, a dnevnice regularno naplatimo bez imalo grižnje savjesti kao da smo crkavali 8 sati od posla. Pogledajte kako je naš narod obućen, kakav nam je vozni park, kakve mobitele nosimo... frizure, manikure, pedikure...kafice, kolači, vikendi, roštiljade...ljetovanja, zimovanja.... Ne pretjerujte, koliko radimo i previše imamo [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Pitam se odakle....jedan od odgovora je od dijaspore, a vi budite realne, pa recite da nije tako? Zar stvarno mislite da jedan penzioner može preživjeti od 300 KM, da mu ne pošalje kćer, sin, unuk, amidžić ili slučajni dobronamjernik...ma hajte pogledajte malo dalje od svog dvorišta...
|
|
|
|