Anoniman -> RE: Dijasporo, sreco? Tugo? (5.12.2011 12:05:39)
|
IZVORNA PORUKA: snijeg Možda nisu ljudi iz dijaspore škrti koliko su ljudi u BiH navikli da im se daje. Vrijeme je da svi shvatimo da svako od nas ima svoj život, svoje obaveze, svoje prioritete, svoje kredite i šta me briga koliko ko, šta i cega ima! Moje je da budem domaćin gostu iz Švedske, Finske, Danske, Mostara, Sarajeva....ponudim šta imam, ne očekujem ništa, živim svoj život i nosim se sa svojim problemima i savješću. Pokondirenih tikava ima svugdje, a tikva je tikva bila ona u zemljama EU ili na našem Balkanu. Stoga, ne treba najekstremnijim slučajevima dokazivati karakter i osobnost svih dijasporaca niti svih balkanaca. Bas ovako lijepo napisano i meni Hanady rece da ce doci kad bude cvjetni festival ima da joj kupim najljepsu orhideju... Ja ne znam nikad nisam gledala jel neko dolazi s rukama u dzepovima ili nosi kesu...Mene najvise obraduje buket cvijeca,meni dosta,a sad da li neko ima porsea ili trabanta boli me ,sve dok su ljudi dobri u dusi...Dooljno da mogu s nekim sjesti popiti kafu a da me glava ne zaboli
|
|
|
|