|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dijasporo, sreco? Tugo?
5.12.2011 13:17:40   
Ilhana RR
Meni nema nista gore nego kad nasi u Sarajevu pricaju svedski, pricajte ga brate ako hocete u Svedskoj al ne pravite se da ste Bog zna ko u nasoj domovini... to mi je pravo bezveze...

Moje dijete nebi progovorila svedski sa nekim pa da joj platis... u vrticu prica al ha se neko od nas pojavi ta vise ne progovara na svedski =)

A zalosno je vidjeti da dijete koje je rodjeno u svedskoj sa 3,5 godine bolje prica bosanski nego neko moji godina... koji je pocetak svog zivota proveo u BiH...

A ja sam dosla ovdje sa 8 godina, sada imam 27,5... svedsko imam drzavljanstvo al se borim oko bosanskog da jer hocu da i njega imam....

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 501
5.12.2011 13:21:01   
bananica

A ja sam dosla ovdje sa 8 godina, sada imam 27,5... svedsko imam drzavljanstvo al se borim oko bosanskog da jer hocu da i njega imam....

user posted image

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 502
5.12.2011 13:23:49   
snijeg
Razlog zbog kojih bi ja bila dijasporac su sigurnost i zaštita mog djeteta (zdravstvena, obrazovna, socijalna, pravna....), materijalno bi sticala svojim radom kao i ovdje, možda bi imala više, ali bi više i radila. Ja sam ubijeđena da kod poslodavaca na zapadu ne bi pola dana provodile na forumu, fb-u, sa slušalicama u ušima i knjigom u rukama kao što to radi većina nas ovdje, a dnevnice regularno naplatimo bez imalo grižnje savjesti kao da smo crkavali 8 sati od posla.
Pogledajte kako je naš narod obućen, kakav nam je vozni park, kakve mobitele nosimo... frizure, manikure, pedikure...kafice, kolači, vikendi, roštiljade...ljetovanja, zimovanja....
Ne pretjerujte, koliko radimo i previše imamo user posted image  Pitam se odakle....jedan od odgovora je od dijaspore, a vi budite realne, pa recite da nije tako? Zar stvarno mislite da jedan penzioner može preživjeti od 300 KM, da mu ne pošalje kćer, sin, unuk, amidžić ili slučajni dobronamjernik...ma hajte pogledajte malo dalje od svog dvorišta...

"Počinje na svijetu da biva previše bučno i fabrično, premalo ima duhovnog spokojstva."

Dostojevski

Neposredna veza do poruke: 503
5.12.2011 13:27:17   
bananica
Pogledajte kako je naš narod obućen, kakav nam je vozni park, kakve mobitele nosimo... frizure, manikure, pedikure...kafice, kolači, vikendi, roštiljade...ljetovanja, zimovanja....

meni je drago zbog ovoga i treba da sve to sebi da priustimo

(odgovor članu snijeg)
Neposredna veza do poruke: 504
5.12.2011 13:30:27   
snijeg
Pa nisam ja ni rekla da mi je to mrsko, ali kad je već tako čemu stalna kuknjava i gledanje drugom u novčanik, imetak i način potrošnje vlastitih sredstava?!
I molim da stvarno nastojiti čitati post, a ne izvlačiti riječi/rečenice iz konteksta....nema smisla! 

"Počinje na svijetu da biva previše bučno i fabrično, premalo ima duhovnog spokojstva."

Dostojevski

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 505
5.12.2011 13:31:52   
bananica
IZVORNA PORUKA: snijeg

Pa nisam ja ni rekla da mi je to mrsko, ali kad je već tako čemu stalna kuknjava i gledanje drugom u novčanik, imetak i način potrošnje vlastitih sredstava?!
I molim da stvarno nastojiti čitati post, a ne izvlačiti riječi/rečenice iz konteksta....nema smisla! 

nisam ja nista izvlacila iz konteksta, samo sam kopirala dio koji se meni takodjer svidja

(odgovor članu snijeg)
Neposredna veza do poruke: 506
5.12.2011 13:37:55   
snijeg
Izvini, možda je i do mene user posted image

Dostojevski

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 507
5.12.2011 13:40:47   
mube
ne znam jos da citiram user posted image (al naucicu hehe) i ovo je malo OT sto cu reci ali rekoh da odgovorim mersihi77..dugo ja citam forum i vesela kao forumasica meni iskreno pravo godi,njeni postovi me cesto nasmiju ali bas bas...ovdje ja nisam nista prozivala Veselu samo sam nastavila diskusiju u tonu kojim je ona zapocela..znaci shega i samo shega..

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 508
5.12.2011 13:43:16   
mersiha 77
IZVORNA PORUKA: mube

ne znam jos da citiram user posted image (al naucicu hehe) i ovo je malo OT sto cu reci ali rekoh da odgovorim mersihi77..dugo ja citam forum i vesela kao forumasica meni iskreno pravo godi,njeni postovi me cesto nasmiju ali bas bas...ovdje ja nisam nista prozivala Veselu samo sam nastavila diskusiju u tonu kojim je ona zapocela..znaci shega i samo shega..

ma nisi ti znam,ali ????
moram da sutim jer je ovo divna tema i nezelim da je moderatori zakljucajuuser posted image

(odgovor članu mube)
Neposredna veza do poruke: 509
5.12.2011 13:45:52   
veeseelaa
user posted image  user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu mersiha 77)
Neposredna veza do poruke: 510
5.12.2011 13:48:42   
Ilhana RR
Zato se trudite da je ne zachatavate i necu je zakljucati ;)

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

Neposredna veza do poruke: 511
5.12.2011 13:52:33   
koka i po
nostalgija je opasna "stvar",ali mislim da je lakse podnjeti kad su djeca sita,obucena i kad ne oskudjevaju ni u cemu.pri tome im mozete priustiti skupe izlete,ljetovanja i sl.
koliko je ko skrt ili nije ne zavisi od toga gdje zivi nego od toga kakav je covjek.beg mozes biti i bez punog novcanika ako pravilno poredas "prioritete" u zivotu,tj ako ti duhovno prevagne materijalno.zar nije covjek beg ako s nekim podjeli ono sto ima?ili je onaj beg sto stisne i saku i novcanik?nova tema za diskusiju.
ja nisam kompetetna da govorim o ljudima koji zive u dijaspori i koliki su oni ljudi....ali znam da se rijetki vracaju tamo odakle su dosli i ne vjerujem da im je toliko tesko koliko pricaju.na kraju...uvijek postoji opcija -povratak-...samo sto je rijetki biraju.
koliko ko kupuje i koliko se dici time-ja kupujem samo najosnovnije,sto ne znaci da je onaj koji se rasipa laf a ja suga.cesto "laf" ima nesanicu i zavrsi u kanalu a ove "suge" poput mene zive normalnim zivotom.
odoh ja OT skroz.necu vise pisati.
samo bih porucila ovim iz dijaspore da se uvijek imaju gdje vratiti a mi nemamo gdje otici.
kad imas dvije opcije zivot je laksi ..zar ne?

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu bananica)
Neposredna veza do poruke: 512
5.12.2011 13:54:54   
Galicia
Ja nisam dijaspora, samo zivim u Americi, i dolazim u BiH svake 13-te godine.
Kad dodjem u BiH, svake 13-te godine, niko mi nista ne placa, jer zaista ni ovdje ne ocekujem da meni neko placa za moje cejfove. Pocastim raju i ovdje i u BiH, jer mi je to dio kulture da se neko pocasti. Ne rasipam se novcima na gluposti.

U USA, zivim poprilicno dobro. Eh sad, sto je meni dobro, ne mora znaciti da je nekom drugom i obrnuto. Ne radim dva posla da bih otplacivala kredit i da bih mogla svake godine ici u BiH na odmor. Placam kiriju, vozim auto bijesno i oblacim se gdje god mi mj racun omogucava.

p.s. Vesela, da te nema trebalo bi te izmisliti. user posted image

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu snijeg)
Neposredna veza do poruke: 513
5.12.2011 14:14:14   
mersiha 77
galicia ma divno,vazno se mila snaci to ja mislimuser posted image

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 514
5.12.2011 15:02:51   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Ilhana RR

Dijaspora je sreca samo radi materijalnog statusa a ostalo je sve tuga!

Ja se iskreno nadam da ovako ne zivis,jer ako te drze samo materijalne stvari onda je bas tuga...

Neposredna veza do poruke: 515
5.12.2011 15:09:44   
veeseelaa
Placam kiriju, vozim auto bijesno i oblacim se gdje god mi mj racun omogucava.

p.s. Vesela, da te nema trebalo bi te izmisliti. user posted image

user posted image a što se ti hvališ da imaš auto bijesno? sad moj polo ispade prdavac user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 516
5.12.2011 15:15:17   
Galicia
Kad pobijesni nece da upali. user posted image
Nadam se da polo nije bijesan.

“It takes a long time to make it simple.”

Neposredna veza do poruke: 517
5.12.2011 15:17:43   
veeseelaa
user posted image a nije, dobrica je user posted image sad za sad

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 518
5.12.2011 20:27:17   
mersiha 77
opet se hvaliteuser posted image

Neposredna veza do poruke: 519
5.12.2011 20:39:19   
Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: MarinaDK

IZVORNA PORUKA: Ilhana RR

Dijaspora je sreca samo radi materijalnog statusa a ostalo je sve tuga!

Ja se iskreno nadam da ovako ne zivis,jer ako te drze samo materijalne stvari onda je bas tuga...

Ja zivim super al ipak nedostaju neke stvari...

Meni 1000 svedjana nemogu zamjenitii 1 bosanca/bosanku...

Ja govorim opcenito, ko nema ovdje nikog tesko je njima. Ja imam i roditelje i brata i daidzu a i dosta daljne rodbine... dobro je al kad dodju praznici onda je bas tesko jer naprimer bajram nije kao sto je dole nit ce kad biti...

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 520
5.12.2011 20:42:01   
mersiha 77
ja nemam blize a ni dalje moje porodice
sama sam ovdjeuser posted image  i zato mi je jako teskouser posted image

Neposredna veza do poruke: 521
5.12.2011 20:42:48   
Nunichi
Ja bih iz ovih stopa bjezala negdje.
Vadite me iz ove rupe! user posted image user posted image user posted image
Al ozbiljno...nisam patriota ni sekunde. Nemam zasto ni biti. user posted image
Mislim da bih se super snasla bilo gdje...samo jos da muza obrlatim. user posted image

Neposredna veza do poruke: 522
6.12.2011 8:31:57   
babina beba
ja ovdje u BIH hvala bogu super zivim, super posao, kuca, 2 auta, divan muz i dvoje hb krasne djece...ali bih iz ovih stopa otisla bilo gdje van bivse Juge, makar i podove cistila, samo zbog buducnosti djece, jer ovdje je sve gore i gore drzava nista ne radi za bolju buducnost! a dijaspora je duuuuuga prica ima svakakvih od skrtih do onih koji bi ti sve dali!

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 523
6.12.2011 8:36:19   
mersiha 77
da,babina bebo sve radimo za buducnost svoje djece
ma niko se nece vratiti bas zbog toga,nema tu puno matematike

(odgovor članu babina beba)
Neposredna veza do poruke: 524
6.12.2011 8:41:05   
Anoniman
Ne znam sta ima veze skrtost s tim odakle si?
To je valjda do mentalnog sklopa, odgoja...nebitno odakle si.
Ne znam zasto nasi ljudi ista i od kog ocekuju. Ja se uzdam u sebe i mm. Hallo nigdje pare ne padaju sa stabla. Ljudi se debelo oznoje za sve sto imaju. Sta ja imam ocekivati od dijaspore? Jesu li oni otisli da bi mene opskrbljavali odjecom, obucom...?Ne, ne ocekujem nista ni od koga. Od "svoje" dijaspore dobijem poklone, ali gledam i da ih "vratim". Pocaste me kad izlazimo kao i ja njih.

(odgovor članu babina beba)
  Neposredna veza do poruke: 525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Auto
bambi7

Kupovina auta- na leasing ili na kredit?

leasing (43%)

kredit (57%)

Broj svih glasova: 68

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *