Tidzi -> RE: Dijasporo, sreco? Tugo? (15.12.2009 12:22:28)
|
IZVORNA PORUKA: milomoje Evo vec 4 godine nisam provela niti jedan Bajram sa svojim roditeljima, pa tako i ovaj... Utjehu trazim u svekru i svekrvi i bajramskom rucku koji je samo reda radi, i u nasem TV programu, te telefonskim cestitkama u rano Bajramsko jutro... i sto da se kazze, svi koji su izvan BiH ovdje rekli su skoro sve o prednostima i nedostacima zivota van, ali jedno nam je svima zajednicko... nostalgija na koju se nikaada necemo naviknuti... Sorry, prilicno sjetan post, ali tako se citav dan osjecam... Da, ovo je ziva istina...Isto kao i kod mene... Jedino postoji utjeha u ovoj dijecici s kojima mozemo proslaviti Bajram i koja ublaze malo tu nostalgiju... Mislim da je nama svima jasno, odnosno onima koji vide realno i jos uvijek zive na zemlji i ne lete visoko, da je uglavnom u ovim zemljama gdje smo svi mi stanje milion puta bolje nego u Bosni i stoga ne vidim razlog da neko nekog ponizava na bilo koji nacin. U Bosni je preskupo, to sam rekla i recu 1000 puta. Dosta stvari je puno skuplje nego ovdje. Mnogi ce to potvrditi. Ja se pitam kako bi moji sada prezivljavali da nema brata i mene koji im pomazemo svaki mjesec. Penzije su zalosne. Dovoljno da im bude za doktore. Oni koji ponizavaju ljude u Bosni i prave sa boljim od njih u bilo cemu, to su oni koji nikada u zivotu nisu otisli dalje iz svog mjesta i sad kad su vidjeli malo bolje i ljepse, paraju nebo nosom. Sto se tice omladice, nista ona nije tu kriva, vec njihovi roditelji koji im nisu pruzili ni malo vaspitanja...pa kada odu u Bosnu...dizu su nad ostalima kao da su neki Bogovi, a nisu ni svjesni da u narodu bude samo sazaljenje i odbojnost...
|
|
|
|