veeseelaa -> RE: Običaji na Bajram (11.10.2009 2:27:37)
|
sad ću vam "eći kakvi su običaji kod moje svek"ve i svek"a: - ja i mm samo dužni p"vo njima doći za Baj"am; - donijeti im adekvatne poklone + kafa, ko puši ciga"e; - ni pošto ne ostati na "učak je" "p"avimo" gužvu; - pola se muževljeve familije p"išlepa uz jedan baj"amluk za malenu; - oni dolaze kod nas na "učak, poželjno je više v"sta kolača, sokova, punjene pap"ike, sogan dolma, pita "aznih, salata "aznih, miješano meso, neka pomasna supa; - kad se isp"azne haman svi tanji"i svek"va i sveka" p"okomenta"išu da nije bilo loše, nauči vele i ti snaho da kuhaš po nešto; - koga kod oni spomenu da će iči kod njih poželjno je da ja pošaljem 500 g"ama kafe, 1 kg kocke, sok u tet"epku (ne može gazi"ani) i bombonje"u; - oni nama donesu jednu bombonje"u a ja po njima pošaljem 5-''; (mislim omje" nije ok) - za stolom mo"aju imati mjesto ko ca" Salasije bi" vaktile, po mogućnosti da s d"ugi gosti otpilike njih 5 sjedne na dvosjed je" sveka" sjedi na fotelji a svek"va sama na t"osjedu; - daljniski od tv-a se još na v"atima p"edaje svek"vu u amanet je" on najbolje zna koja je emisija najbolja za sve nas, pa da je pogledamo; - poželjno je nešto od h"ane zapokovat da odnesu kući za kasnije; - obavezno se de"njaju dok ulaze, dok sjede i kad odlaze, tako da nikad nisam sigu"na da li su s"etni ili ljuti al svakako im se ne p"ibližavam p"eblizu; - d"ugi gosti su mi p"epadnuti svo v"ijeme i stalno hoće da idu a ja ih v"aćam je" se nadam da će oni ipak spustiti ton; - ako malena slučajno zaspe dok oni sjede na"uže me kako je ja na silu uspavljujem i onda je d"maju da se p"obudi ( I dalje se de"u na mene i goste bez obzi"a što malena spava i što gosti već zovu nekog da im slije st"avu); - dok sjede pa" puta kažu da je mala ista mm, da sam se ja udebljala, da sam sko"o ko sveki (koja ima bez zeze 100 kg) i da bi obje zajedno t"ebale na dijetu; - kad k"enu obično kažu MENI šta bi t"ebala uložiti u njihovu kuću je" će to sve jednog dana da ostane MENI; - da zabo"avila sam napisati da se iščuđuju što sam umo"na i onda ide jedna p"iča kako su to oni nekad''''''''''; - na v"atima kad k"enu zajedno s gostima kako bi bili sigu"ni da su i oni otišli p"ode"u se na mene i mm i odu malo sam ka"iki"ala al tu je to negdje I tako svaki Baj"am, sve već znam unap"ijed, samo što sve manje i manje imam gostiju sa st"ane je" su još pod dojmom p"ošlog Baj"ama
|
|
|
|