narin3
|
Bas si me obradovala odgovorom. Ovo je prvi put da neko detaljno saslusa moj problem i pokusa me utjesiti i hvala ti od srca na tome. Pa Bogami cu se morat pofino potrudit za kg. Inace sam utjehu pronalazila u hrani, pa ce mi bit potesko, ali sve za svoje najdraze. morat cu kupit i neki caj, posto inace imam problema i sa stolicom, a mislila sam i malo vjezbica sebi ukljucit u prehranu hehehe. Hvala na linku i tamo cu se probat ukljucit. Bas je fino ovako komunicirat. Do sad sam samo citala. Nisam imala hrabrosti da se javim, ali vidim da me niko nece ubiti hehe Posto vidim da se razumijes u hormone napisat cu ti vrijednosti FSH i LH, pa ako mozes da mi kazes jel˙ to to FSH je 5.0, a LH 10.2 za IZVORNA PORUKA: mykica IZVORNA PORUKA: narin3 Cao. Ja sam nova na forumu sto se tice pisanja, ali sam praaavooo stara na citanju svih tema sto se ticu zatrudnjivanja. pa evo i moje price: Imam 29 god i 5 god smo u braku koliko i pokusavamo dobiti bebu. Od cetrnaeste god kada sam prvi put dobila m su mi neredovne. pila sam kao i vi razne kontracepcijske tabl da bi izazvala m, a kad ne pijem necu nikad ni dobiti. Od simptoma pcosa imam sve moguce: neredovne m, dlacice na bradi, brkovi, ispod pupka, masnu kosu, uzas. Eh sad, ne znam jesam li gojazna, ali ćete mi nadam se u tome vi pomoći. Visoka sam 165, a imam 77 kg, pa sad...? Po vasim pricama ja zakljucujem da me ni jedan dr nije bas shvatio ozbiljno, jer nisam ni od jednog dobila ni jednu uputu, a da je nisam sama zatrazila. Od svih nalaza koje sam ja uradila su: hormoni u koje se bas i ne razumijem, a ni jedan dr mi nije razjasnio to. Samo kazu hormonski disbalans, a ja kad procitam nalaz i ne izgleda bas da je tako. Radila sam i prohodnost jajovoda i to je hvala Bogu uredno. Pila sam klomifen samo dva ciklusa i to jednom najmanju dozu od 50 mg na koju nisam reagovala i jednom od 100 mg i cetrnaesti dc je bio samo jedan folikul od 11 mm. Tada mi je dr rekla da ne zna sta bi samnom vise, jer ne reaggujem na klomifen i rekla mi da joj dodjem nekad na kontrolu hm. Naravno nisam vise nikad otisla kod nje. Bila sam na Jezeru kod Nermina Muminbasica i on mi je uradio one osnovne nalaze: hormoni, papa i test na clamidiju. Kad sam mu rekla da sam pila klomifen i da nisam reagovala, on mi nije smjeo ni dat. Kao on se boji da mi nebi jajnici popucali, kao moze se desit hiperstimulacija. hm. Nigdje veze. Nije me uopste razumio. On mi je rekao da je sve u Bozijim rukama i da se tu nista ne moze na silu. kaze ti si još mlada. mozda će to bit prirodnim putem, hm. Fino su me tako ta dva dr zacepila da sam stala sa svim. pila sam dabroston godinu dana poslije tog zadnjeg pregleda kod Muminbasica i vise mi moja dr opste prakse nije htjela prepisivati bez ginekoloskog novog nalaza, a meni se vise neda ici. Trebala sam i papu radit jos prošle god u aprilu, ali su me toliko ubili da nemam snage vise da hodam. ja sam zadnji put imala m prošle god u decembru uz pomoć dabrostona i to je to. Nisam trudna, ali sam napuhana kao balon. Sta da radim? Ne znam kome se vise obratit. Nemam love da idemo privatnicima. Ne radimo ni ja ni muz. GROZNOOO! Eh eto. Ja sam bar malo istresla iz sebe, pa ako neko procita ili jos uz to i prokomentariseeee bit će mi puno lakse. Imam ja prijateljica, ali ne moze to niko razumjeti ko nije dozivio. Zao mi je što si sve to prosla i vjerujem da sve utice na psihu. S nasim doktorima sam imala i sama problema, mogu te samo utjesiti da nisu ni privatnici baš divni, ja sam skoro sve nalaze radila na svoju ruku, jer niko od tih privatnika nije sjeo sa mnom i objasnio mi šta sve trebam. Onda sam sjela i na internetu povadila sve što mi treba i krenula sa vađenjem nalaza. Ne pokušavam da zatrudnim tako dugo kao ti i ne mogu reći da baš znam kako ti je, ali eto sve to utiče na nas sviju, svaki mjesec je nova patnja. Ja ti preporučujem da smršaš. Gledajući tvoju masu mislim da ipak imaš viška kg, a to je jedan od faktora koji također utiče na ovulacija i menstruacije. Evo ovdje imaš stranicu da izračunaš svoju idealnu masu: http://www.mef.unizg.hr/if/alati/racunala/skripte/i_mase.htm Samo 5% gubitka mase može da poboljša stvari. Ja sam se bacila na mršanje, i već ovaj mj. mi je doktorica primjetila poboljšanje na folikulima. Što se hormona tiče, ne znam kakvi su ti nalazi, ali predpostavljam da ti je poremećen odnos FSH i LH hormona jer imaš PCOS. I obavezno pokušaj dobiti termin sa Godinjakom. Digni glavu, bodri sama sebe, a evo i mi smo tu, samo nemoj klonuti. Znam da čovjeku sve dojadi, ali šta ćemo, nemamo drugog izbora. Javi nam se i u čekaonu, tu pričamo neobavezno, plačemo smijemo se i svi sa istim ciljem Evo link za čekaonu: http://www.ringeraja.ba/forum/m_1395857/mpage_4/tm.htm#1398358 pa ako si raspoložena bujrum! Ispisah se ja tebi