Mirela86
|
Drage moje, nisam mogla izdrzati da ne podijelim sa vama svoje iskustvo! Muz i ja četiri godine u braku, moj problem PCOS i hiperprolaktinemija, muz ima varicocelu. Pila Dabroston, Dostinex, dok mi nije bilo svega preko glave i odustanem, da se odmorim! Gotovo dvije godine nisam bila na ginekoloskom! Eh..... 01.03.2012. godine imala zadnju menstruaciju, ali ja kontam " Desavalo mi se to i ranije, ne zelim da se nadam"! 18.04.2012.uradim test , negativan, razočaram se i krenem dalje.... U međuvremenu ja počinjem povraćati, smetaju mi cigare ( koje sam žderala), smetaju mi mirisi, menstruacije i dalje nema, grudi me bole, ali ja i dalje i ne pomisljam na trudnocu! Odem ljekaru, kazem mu za povraćanje, on mi dadne uputnicu za vađaenje nalaza, gastroskopiju, UZ abdomena. Ustanove mi reflux, gruba struktura jetre i dadnu mi tablete, koje ja i nisam bas redovno koristila, jer sam osjećala da nisam ja za to! Prošle sedmice odlucim otici ginekologu, jer nisam predugo dobila, i zakaze me za UZ, nakon čega će mi dati tablete za izazivanje menstruacije, onda nalazi hormona.....sve ispočetka. I ja juče otišla, legla na sto, kazem dr. sta mi je rekao prošli put, na šta će on meni " Srećo moja, necu ja tebi nista izazivati" Ja onako nadrndano " A štoooo", Kaze: " Zato sto si ti trudna, i to po veličini bebe između 14. i 15. sedmice" Šoooooooooooook....KAze dr. sve ok, apsolutno nema nista da bi se trabala brinuti.Još uvijek ne mozemo niko sebi da dođemo! Samo kazem, hvala Bogu dragim na milosti koju je spustio na nas! Kontrolu mi zakazao svake tri sedmice,zato sto smo svi iznenađeni, pa.... Ja osjećam pritisak i poovremeno bol po dnu stomaka, kao da cu dobiti, ali kazu da je to normalno, maternica se razvija. Izgubila sam svaku nadu, ali dok Bog ne kaze " Budi", dzaba nam sve!!! Od srca vam zelim da osjetite ovu radost, jer razumijem u potpunosti kroz sta prolazite!
|