|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  91 92 [93] 94 95   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Šta poslije spontanog pobačaja?!
14.2.2012 10:37:33   
disaaa
Carobno jutro,,bas mi je zao zbog loseg iskustva,,vidis i sama koliko nas je na zalost,,cuvaj se mila bit ce bebica ako Bog da,, ne ponovilo se nikom niti desilo uopceuser posted image user posted image

(odgovor članu Carobno jutro)
Neposredna veza do poruke: 2301
14.2.2012 13:48:44   
choirgirl
Carobno jutro zao mi je jako sto si morala to proci user posted image user posted image .

(odgovor članu disaaa)
Neposredna veza do poruke: 2302
14.2.2012 13:57:19   
smajli80
Carobno jutro....

I sama sam kao i mnoge druge žene prošla kroz ovo nadasve jaaaako bolno iskustvo i to 2xuser posted image .
To je bio jako težak period mog života i mislila sam da nikad neću osjetiti čari majčinstva.U takvim trenucima čovjeku svašta pada napamet i na može realno da razmišlja.Sad odboluj,pusti da vrijeme odradi svoje.I vidjećeš nećeš se ni okrenuti a u naručiju ćeš držati svoje malo čedo.Pogledaj moj potpis,on će ti reći sve.user posted image

Neposredna veza do poruke: 2303
15.2.2012 21:55:09   
e n y
carobno jutro..skupi svu snagu koju imas...zao mi je jako.. i ja sam nazalost imala istu tu nesrecu - sutra ce bit 3 mjeseca od kiretaze. idemo dalje.. moramo!user posted image
choirgirl - nadam se da je kod tebe sve ok... saljem ti zagrljaj ... dosta smo toga prezivjele..i to cemo

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 2304
15.2.2012 22:39:26   
Carobno jutro
Drage moje..hvala vam na lijepim rijecim...znace mnogo..najgore od svega sto vidim da nas ima puno u slicnim ako ne i u istim situacijama. Boli i to..
Jucer sam bila ponovo na aspiraciji..ostalo krvi pa se pocela zgrusavati..kazu "normalno" je poslije cetvero tolika kolicina krvi..znaci prodjoh kroz isto opet... Valjda treba vremena da se ovo sve slegne i da dodje covjek sebi..ne znam..ocito nisam jos svjesna sta se izdesavalo sve.. treba vremena da prihvatim realnost...

(odgovor članu e n y)
Neposredna veza do poruke: 2305
15.2.2012 23:00:04   
e n y
nazalost je istina... ima nas i previse..
a ima i jako jako puno onih, koje su prosle kroz istu ili slicnu situaciju kao ti ili ja ili bilo koja cura ovdje..a sad su sretne mamice. mene to hrabri i daje mi nadu..da ce i kod mene da bude tako!a i kod tebe draga!

Neposredna veza do poruke: 2306
16.2.2012 11:25:46   
malen@89
Ja sam imala kiretazu prije dva dana,i sad me uzasno boli stomak kad popijem ergometrin,pije li neka od vas nesto protiv bolova,meni dr nije nista rekao.

(odgovor članu e n y)
Neposredna veza do poruke: 2307
16.2.2012 11:43:02   
Carobno jutro
Pila sam ja i doktor mi je rekao da postoji mogucnost da me boli od ergometrina. On izaziva kontrakcije materice izmedju ostalog pa te zbog toga boli. Imala sam i ja bolove dok nisam prestala piti.

(odgovor članu malen@89)
Neposredna veza do poruke: 2308
16.2.2012 11:44:06   
Carobno jutro
btw..rekao mi je da mogu piti buscopan protiv bolova

Neposredna veza do poruke: 2309
16.2.2012 11:54:55   
malen@89
hvala vam drage puno,i koliko dana ste ga trosile,ja krvarenja skoro da i nemam nikako,pa neznam smijem li prekinuti s terapijom.

Neposredna veza do poruke: 2310
16.2.2012 11:58:31   
Carobno jutro
Ja sam ergometrin koristila 3 dana..iako je u mene specificna situacija bila..bile su cetvorke, samim tim i vise krvi je bilo pa je i krvarenje jaaaako dugo trajalo.
Uglavnom doktor mi je rekao da uzimam tri dana po tri tablete.

(odgovor članu malen@89)
Neposredna veza do poruke: 2311
16.2.2012 12:51:55   
malen@89
Citala sam tvoju pricu,i jako mi je zao zbog toga sto ti se desilo.Ja nisam imala problem da zatrudnim ali evo vec drugi put gubim bebu.Prije deset mjeseci sam imala missed u 8 sedmici ,sada jedan dr kaze da se plod nije dovoljno razvio,a drugi da se nije ni pojavio,uglavnom nije bilo uredu i morali su me cistiti.user posted image

Neposredna veza do poruke: 2312
17.2.2012 23:09:32   
saksija
ja sam cini mi se kombinovala ergometrin i buskopan.. i to svaka 3 sata jedan, pa drugi, pa sve tako.. ali provjeri opet s nekim strucnim..
svim zenicama user posted image
razumijem vas - i nadam se da cemo sve jednog dana drzati svoje bebice u narucju..
user posted image

(odgovor članu malen@89)
Neposredna veza do poruke: 2313
27.2.2012 9:59:48   
lijepa Alma
cao i ja sam nova ovdje citam od jutros i odlucih da ispricam svoju pricu.Ja sam bila usla u 4 mjesec trudnoce i sve je bilo ok osim zadnje sedmice pocela sam pomalo krvarit isla doktoru pita me imas li bolove kazem ne e to su hormoni to je normalno  sve dok te nista ne boli ok je,ultrazvuk prvo mi je bio zakazan za 13 sedmicu jer ovdje( tek tad rade prvi UZ) i kad tamo imam sta vidjet beba mrtva i to poslje sedme sedmice umrla ja sam 6 sedmica nosila mrtvu bebu a nisam znalauser posted image user posted image  i kaze mi akuserka sto je radila UZ hajd kuci ja cu zvat bolnicu i zakazat termin pa cu ti javit kad ces ic da dogovoris sa doktorom hocel te oni cistit il ces tablete pit i ujutru ja pocnem obilno krvarit i bolovi i tako 25.01 moje djete zavrsi u wc solji kad sam bila na wc vidjela sam kad je izasla jedna loptauser posted image user posted image user posted image  i muz me u bolnicu urad UZ i pregled kaze skoro sve otislo dadnu mi tablete da me ocisti i ostanem cjeli dan kod njih bolovi uzasni al opet oni psihicki su tezi mislim koji su i danas tu nakon mjesec dana...uglavnom sad sam dobila menstruaciju tacno 25.02 mjesec poslje i opet se sve vratilo bol tuga osjecaj praznine gubitka i hiljade pitanja zasta i kako...cak se bojim da sam ja kriva jer slucajno sam citala na netu zacin kurkuma da ga ima u curriju al da ga trudnice ne bi smjele jest jer napada plod  ja to nisam znala a u peridu mucnina i povracanja jela sam supu sa currijem ko luda jer mi godila i sad se pitam jesam li ja ubila svoje djete...uh tesko brate...tesko cekat do nove trudnoce ako se desi i opet pitanje hocel se zavrsit ko ova il bebica...eto samo da ispricam jer lakse je a ovdje nemam prijatelja i nemam kome pricat a ne zelim muza sekirat dodatno i onako se brine za mene pozdrav svima..

(odgovor članu saksija)
Neposredna veza do poruke: 2314
27.2.2012 19:03:19   
malen@89
kao prvo necu da cujem to da si ti kriva,i da se s tim opterecavas,ja sam izgubila dvije trudnoce jednu u 8 sedmici kad sam prokrvarila i cistili me,a 14.2.2012 u 7 sedmici kada su otkrili da se plod prestao razvijati sa 5.5 sedmica a nisam jela nikakve supe,sta vise bila sam pod staklenim zvonom tih par sedemica kako sam saznala da sam trudna....Malo mi je cudno sto vam tako kasno rade prvi uzv,sve bi puno bezbolnije proslo da su ti na vrijeme rekli...Znam da ti nije lako,al pokusaj da razmisljas pozitivno,ruzno je reci ali opet je lakse izgubiti trudnocu 3-4mjeseca nego nedo bog od 7-8 mjeseci...
ako nije bilo uredu i bolje sto je otislo ranije,ja to sebi jedno 100-tinjak puta svaki dan ponovim i mogu ti reci da pali user posted image
nedaj se jer moramo biti dobro da bi i mi donijele na svijet male,slatke i zdrave bebice...

(odgovor članu lijepa Alma)
Neposredna veza do poruke: 2315
27.2.2012 19:57:32   
miimii
Lijepa alma ..nemoj da se sekiras i ja sam izgubila bebu prije dva mjeseca..prvi mjesec sam to jedva podnosila..sebi sam isto prebacivala krivnju zbog toga..ali sad shvatam da je tako htjelo da bude i sta mogu..kao sto vidis ima nas mnogo koje smo isto dozivjele ali zatrudnit cemo mi opet..moras imati vjeru u boga da ce sve biti poslije dobro i da ces drzati u narucju svoje dijete..samo hrabro naprijed..

(odgovor članu malen@89)
Neposredna veza do poruke: 2316
28.2.2012 10:40:42   
Carobno jutro
Lijepa Alma..kao prvo..ti definitivno nisi kriva. Tako je trebalo da bude i gotovo. Tesko jeste, ma ne tesko, pretesko ali izdrat cemo..izdrzao je Mujo i gore..Psihicka bol je puno gora od fizicke (ona se zacas zaboravi). Ja sam izgubila cetvero. Pustila vodu za njima. To je bilo isto prije tacno mjesec. Krvarila do prije neki dan, pa dobila.  Vrlo dobro znam kako se osjecas kao i druge hrabre zene ovdje na forumu. I dan danas mi dodje u glavu kako sam morala pustiti vodu za njima..Ja se ne dam..citam druge sudbine i znam da nisam sama..kao sto malen@89 rece, ne d'o Bog da se izgubi u 7- 8 mjesecu. Mene drzi jedna stvar a to je da se ja jako radujem novoj trudnoci i aBd bebici. Ja sam ubijedjena da cemo mi imati nase bebe.. Ne daj nam se i cuvjaj se..bit ce aBd bolje.. mora biti user posted image  

(odgovor članu lijepa Alma)
Neposredna veza do poruke: 2317
28.2.2012 10:56:24   
Hurma
vidim sve govorite, kao prvo, kao drugo...
e da vam ja kažem kao treće user posted image ... i ja sam izgubila bebu u pocetku 4. mjeseca, bila pokrupna, pa se morala kao prvo poroditi, pa onda da me ociste... tuga pregolema itd... bitno je sta sam naucila iz toga... a to je:

- prije ponovne trudnoce biti psihicki spreman (meni je trebalo 2 godine)
- uraditi sve pretrage, briseve... dici imunitet max... ako ste mrsave kao sto sam ja, udebljajte se malo... :)
- i kad ostanete trudne, nađite najboljeg ginekologa, tj najboljeg i psihologa (moj je bio 2 u 1)... prvo bi me oraspolozio prije pregleda, pa onda pergledao i dao toliku nadu da izađem kao leptir...
- sto manje misliti na prethodno iskustvo (iako je nemoguce, znam)
- uživati u trudnoci max... cim prođe polovina trudnoce, beu osjetite, pocnite hodati po prodavnicama, pa kupite nekada carapice (to je tako pozitivno za psihu)
- apaurin je neminovan kod trudnica koje su imale prethodno lose iskustvo... jer opusta a nama treba opustanje, spavanje... pozitivne misli... (ne pretjerivati)
- ako nesto niste sigurne UVIJEK otiđite i tražite drugo ili treće misljenje (krvarenje bilo kakvo nije ok, niti ce ikada biti, bolovi isto... osim bolovi jajnika na pocetku... )
- i na kraju MISLITE NA MENE... imam sina od 2,5 godine, rođen 5 dana pred termin... uz sve terapije, krizu... ležanje... ma samo da ga vidite... i sad sam u 32. sedmici, cekamo bracu opet (aBd)... user posted image ... JA I TROJICA OKO MENE (aBd) =KRALJICA...

ljubim vas puno!!!

Neposredna veza do poruke: 2318
28.2.2012 11:05:33   
Carobno jutro
Draga Hurma..nisi ni svjesna kako se samo oraspolozim kada cujem tako pozitivna iskustva poslije prezivljene tuge..odmah mi se dan popravi user posted image  Bez obzira na ovo vrijeme meni je odmah sunce. Ja se definitivno trudim da pozitivno razmisljam i dajem sebi slobodu da se nadam.
A sto se tice tog 2 u 1 doktora definitivno bi mi trebao takav jedan. Ako bih rekla da me nije strah, slagala bih i sebe i druge. Valjda je to i normalno.
Hvala ti jos jednom na ohrabrenju. Pomaze to. Makar meni pomogne user posted image

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 2319
28.2.2012 17:42:47   
malen@89
draga hurma hvala ti sto si podjelila svoje iskustvo s nama,veoma je utjesno saznanje da je neko ko je prosao ovu stahotu dobio svoju bebacu....
kako se zove tvoj dr.i u kojem gradu radi jer svima nam je potreban dobar i ginekolog i psiholog user posted image ,ja sam iz zenice i vec sam ih se namjenjala ali nisam nesto zadovoljna,mozda je i do mene user posted image

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 2320
3.3.2012 11:49:52   
gazela08
drage moje zenice, evo javljam se nazalost i ja na ovu temu...prosla sam i ja sve kao i vi...manje vise ...sve je to samo tuga i bol...ja sam izgubila blizance u 20.sedmici trudnoce....razloge sam trazila i krivici...sve isto kao i vi...samo Bog zna sta je bilo jer je trudnoca bila idealna!!! Nisam posebne pretrage radila....osim UZV maternice i to se sanira lagano..ne dobijam upute ni za kakve nalaze osim za krv, koju sam uspjela popraviti jer je doslo do anemije....dobila sam menzes nakon 5 sedmica od kiretaze .....a porod je bio klasicna agonija!!! ne mogu da pohvatam sve sta ste vi radile od nalaza...pa eto ako neka od vas ima strpljenja da mi pobroji...da uradim i ja...jer do zaceca moze dugo vremena proci...
Ne odustajem od borbe jer sam se booooorila dugo da zatrudnim...ali eto ...kazu mi neki da su moje bebe bile draze Bogu...doktori kazu da to nisu bebe nego fetusi....ali za mene, zauvijek u srcu ostaju moje dvije dusice! Podrsku imam od muza..beskrajnu...i od roditelja..prijatelja...ali opet boli....a i ova podrska na forumu vidim da svima pomaze jer sam i ranije imala istu samo na drugoj temi
pozdrav svim i sretno nam u nasoj borbi!!! user posted image

(odgovor članu malen@89)
Neposredna veza do poruke: 2321
3.3.2012 11:58:46   
animagical
neki od nalaza: torch, hormoni, papa, brisevi, antifosfolipidna antitijela, ogtt, koagulogram.... bas mi je zaouser posted image posebnu paznju obrati na koagulaciju krvi,jer pobacaj u tako visokim sedmicama moze biti bas zbog lose koagulacije sto zna uzrokovati infarkt posteljice... veliki zagrljaj podrskeuser posted image

(odgovor članu gazela08)
Neposredna veza do poruke: 2322
3.3.2012 21:10:34   
gazela08
animagical, hvala....neke od tih nalaza sam i ranije radila....sve je bilo ok....trebala sam raditi serklazu i urade mi klizmu koja me dole rasturilauser posted image ....pocnem se otvarati....infekcija....to je vjerovatno jedan od razloga....
hvala za podrsku i savjete user posted image  uradit cu i ostele pretrage...ma sve sta bude trebalouser posted image ...samo da bude sve ok

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 2323
4.3.2012 14:03:48   
lele.vi
Pozz! Imala sam spontani u 16 nedjelji trudnoće, i nakon godinu dana raznih nalaza sad je kao konačno sve OK.Radila sam TORCH, briseve, hormone...  izolirana mi je ureaplasma, liječila sam je pet mjeseci, zatim sam radila sve ove pretrage vezano za koagulaciju i ustanovljeno je da imam samo povečana ANA antitijela. Dr mi kaže da počnem piti aspirin 100 i da će navodno sve biti OK. I sad ja imam problem da se opustim..jednostavno me strah...I meni bi trebao ovaj neki 2 U 1- gin i psiholog...iz ZE  ili SA.

(odgovor članu gazela08)
Neposredna veza do poruke: 2324
7.3.2012 16:00:32   
malen@89
ej curke imal ko da je radio ovaj test na trombofiliju,interesuje me gdje se radi i kako ide procedura....unaprijed hvala

(odgovor članu lele.vi)
Neposredna veza do poruke: 2325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  91 92 [93] 94 95   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  91 92 [93] 94 95   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *