Aquarius -> RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! (12.12.2010 16:07:12)
|
IZVORNA PORUKA: mojandjeo Aquarius,moja prva [sm=hudicek1.gif] izgleda relativno ok,skoro kao i pre trudnoce. I samo da znas,moja super prijateljica je ustala trudna kada je saznala da ima velike probleme sa stitnom zlezdom,bila je u teskoj hiportireozi,svi su joj govorili da prekine trudnocu,osim jedne profesorke iz BG koja joj je rekla,samo se posavetuj sa dobrim endokrinologom o terapiji i ne brini nista. Na sve to joj je rekla da svako jutro pije po casicu domace orahovace (ona je puna joda) i da se ne sekira. Danas mali Sergej ima 2 godine i vrlo je zdrav i napredan decak,a ona nikad bolje nije izgledala nego sada[sm=bravo.gif] I njoj je sve od stresa krenulo,imala je velikih problema i nije ni pomisljala na [sm=duda.gif] ,kad eto.... Ne znam odakle si,ali ako zelis,mogu ti reci kodd koga je ona kontrolisala stitnu i hormone. Javi mi se na PP ako si zainteresovana,ne znam da li smem ovde da reklamiram[sm=jezicek.gif] Hvala draga, ali ja već idem kod endokrinologa. Imam jako dobru doktoricu, brzo mi je potrefila odgovarajuću terapiju i sve je štimalo super do poroda. Ovo je prvi put da se ovo dešava, mada sam čitala da si i ženama koje inače nemaju problema sa štitnjačom, poslije poroda može desiti privremeni poremećaj koji se ni ne liječi jer se nakon nekoliko mjeseci sve vrati u normalu. Vidjet ćemo kako će se situacija razvijati. Ja sam naručena 1.4. na UZ štitnjače, ponovit ću nalaze hormona pa ćemo onda vidjeti šta dalje. Nego ne znam jesam li ja dobro shvatila ? Tvoja prijateljica je u trudnoći pila tu orahovaču ? IZVORNA PORUKA: ella_ina ....doktor nije radio kiretazu prvo jer ja nisam htjela tu noc ( ne bih mogla podnijeti jos i to) a ni on nije bio siguran da li ce uopste i trebati raditi , jer sam bila "na granici" sto se ticce perioda trudnoce a i misli da je sve izaslo kod njega na stolu ( izvivnite sto bas ovako pisem) elem, dao mi je tablete i narucio me na kontrolu za dva dana...ja krvarim, ne obilno, kao npr treci dan menstr...otisla sam kod njega i on me je pregledao UZV ( ali ne onim vaginalnim) kaze da je sve cisto, da nastavim terapiju i jos popijem baktrim...ono sto mene zanima, je da li su i vas gledali tim UZV i da li je on mogao na taj nacin da vidi da je sve "čisto"? malo me strah, sta ako je sta ostalo...hoce li izaci samo ili....sta ako je ne daj Bože nesto ostalo...kakve mogu biti posljedice rekao mi je nakon dvije menst, da radim nalaze..ali o tom po tom... Ella žao mi je što se i ti javljaš na ovoj temi. S druge strane, kako sama kažeš, lakše je kad čovjek nije sam u svojoj boli. Nije mi jasna jedna stvar iz tvog posta, a to je ovo podcrtano. Ne razumijem šta ti znači to da si bila na granici trudnoće. I još nešto. Stvarno ne razumijem zašto ti doktor nije uradio vaginalni UZ. Ipak se on u današnje vrijeme stalno koristi kod ginekoloških pregleda jer je ˝precizniji ˝ ( bolje se vidi unutrašnjost donjeg dijela tijela nego preko stomaka ). Pa meni su poslije poroda, nakon samo 24 sata radili UZ vaginalnom sondom, a zamisli samo ranu, konce, krvarenje... Je li to bio tvoj doktor ili neki doktor u bolnici koji je bio dežurni ? Nemoj se zabrinjavati, meni se samo ne sviđa kad se neko ponaša tako bahato. Ipak dao ti je antibiotike i to bi trebalo spriječiti eventualnu upalu. Sad samo prati koliko će ti trajati krvarenje. Ako se oduži ti fino kod doktora na kontrolu. Sretno.
|
|
|
|