Sladjusna -> RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! (17.12.2008 15:13:39)
|
Draga Malaja, Upoznata si vec sa mojim slucajem, koji je vezan za bakteriju Listeriju. Pozitivna sam na nju (obicno je doktori preskacu u svojim prijedlozima za obavljanje pretraga iz razloga sto je to jako, jako skup test). Krv, odnosno bakterije iz krvi, se siju i prati se razvoj, to traje nekih 10 - 12 dana. Nalaz da se uradi privatno kosta 270 KM! (konretno poliklinika Sunce). Do sada sam dva puta vadila nalaz i oba puta je rezultat bio isti, pozitivna, nije akutna. Znaci miruje. Meni na infektologiji ne daju antibiotike jer ne smiju. Razlog, ne znaju, nemaju pojma!! Cak mi predlaze da idem na drugu trudnocu, bez da je izbacim iz sebe (eto kakvi su nam doktori!!!). Ova bakterija zna biti veoma opasna za bebu. Dolazi do smrtnosti ploda (meni je izazvala). I u toku poroda, dok beba prolazi kroz kanal moze da "uhvati" infekciju, te su posljedice...da ne govorim! Ovo pišem iz razloga, da mjenjamo iskustva jedna s' drugom (što i radimo). Moj ti je prijedlog uradi i nalaze iz krvi na ovu bakteriju ako vec nisi, trazi na svoje insistiranje uputnicu, Svako dobro i brz oporavak
|
|
|
|