mamalama -> problem sa uciteljicom (9.9.2009 0:11:57)
|
eh drage moje..nova sam, lijepo Vas pozdravljam i molim Vas da uzmete ucesca u iznalazenju najboljeg rjesenja problema koji imam sa uciteljicom mog sedmogodisnjeg sina. Radi s o slijedecem, ta uciteljica, inace starija gospođa pred penziju, je danas zamolila mog sina da joj "pomogne u odrzavanju discipline u skoli" na nacin da "uhodi" ostalu djecu prilikom ulaska i izlaska u skolsku ucionicu, odnosno da prati koje djete trci, vice ... po skolskim hodnicima i da joj to "prijavi", kako bi valjda ona mogla sankcionisati neposlusne ucenike. Sin je inace miran djecak, vrijedan i odgovoran i povrh svega postuje dogovor, pa je valjda na osnovu toga procjenila da bi on mogao biti pogodan za ulogu njenog dousnika ili ti sto bi djeca rekla tuzibabe. Kada mi je danas po dolasku iz skole ispricao za tu svoju novu duznost, ja sam ostala paf... naravno nakon pocetnog soka ja i muz smo polako sinu objasnili da to nije u redu, da nije lijepo da tuzaka svoje drugove itd..... nakon cega je on naravno ostao potpuno zbunjen.... Eh sad jasno je da cu otici na razgovor sa uciteljicom, ali zaista se bojim svoje reakcije, nemogu da vjerujem da jedna dugogodisnja prosvjetna radnica, prije svega pedagog, uciteljica moze tako nesto ponuditi svom uceniku, svjesno ga znaci staviti u poziciju da ga druga djeca za kratko vrijeme prozru i da jednostavno bude zigosan u razredu sa tim odvratnim atributom tuzibabe ..fuj.. smatram da moram hitno razgovarati sa njom..bojim se sebe, mozda da se malo ohladim..neznam.. dajte prijedloge, sugestije misljenja.. jako sam uznemirena
|
|
|
|