hatepsut -> RE: problem sa uciteljicom (5.3.2011 15:33:40)
|
Ja bi prvo s nastavnikom lijepo porazgovarala,ako ne onda direktor.Kakav je to bezobrazluk,pocjepat opravdanje.Moj sin na slezeni ima jos jednu kao manju,nije to anomalija,niti ima nekih zdravstvenih smetnji,ta manja ce vremenom nestati,tako nam je doktor objasnio.ali kad duze hoda,trci desava se da ga zaboli stomak,to sam lijepo objasnila uciteljici ,zena razumna,i "stedi" ga na fizickom. na vjecu roditelja,neki dan, jedna majka prica kako je nastavnik opsovao nesto ucenicima (7. razred) i djevojcicu njenu je strah da ide na cas kod tog nastavnika! Mom sinu kad bi neko nesto opsovao ili ne daj Boze udario ( kad sam ja isla u skolu bila je jedna nastavnica koja je imala stap i istim su "nestasna" djeca dobivala po glavi) mislim da bi se fizicki obracunala s tim nastavnikom,a onda bi sigurno bio suspendovan s posla.Cak i ako je moj sin kriv NEMA PRAVO da mu opsuje(postoje druge mjere "kaznjavanja" )jer u skolu ide da nesto nauci!Protiv coska nemam nista,neka ih malo,ali mi je bolesno cio cas da ucenik bude u cosku ! Danas djeca imaju svoju prava,neka i treba,ali njihova prava treba im docarati na pravi nacin ! A ne da se desi da se djete poziva na svoja prava za svaku sitnicu! Djete ko djete,moj je prilicno miran ali se desilo da je udario djevojcicu,na nagovor drugog djecaka,inace nije povodljiv ali ne znam sta mi je bilo!Nije mi nista sakrio,kad je dosao sve mi ispricao,nakon toga smo dugooo razgovarali i dogovorili se da ce kupiti veliku cokoladu (od svog djeparca) i pred ucenicima i uciteljicom izvinuti se Medini zato sto je udario.Tako je i uradio,dobio + kako od drugara tako i od uciteljice.Mada mu je malo bilo neugodno,mozda sam i ja malo pretjerala,ali moja namjera je bila da shvati da nije lijepo da tuce drugare,posebno djevojcice.Neki dan djecak ga udario u igri (uciteljica kaze da je jedva sebi dosao) i sutra taj djecak donio cokoladu i izvinuo mu se.a ovaj moj kao "dobar drug" podjelio cokoladu sa svima na odmoru[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. dosao i hvali se [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|