Medić* -> RE: problem sa uciteljicom (5.11.2012 23:58:26)
|
IZVORNA PORUKA: mama75 IZVORNA PORUKA: Galicia IZVORNA PORUKA: mama75 Samo da pitam, koje godine ste vi isle u skolu (osnovnu) i je li to bilo na prostorima ex Yu? Ja sam malo starija generacija, ali ipak se sjecam da nismo imali ni toalet papir, ni sapun ni nista slicno u skolama. Ja nosila u skolu onaj mali sapun, casu na sklapanje i lotos maramice. Ne znam kako mozete ocekivati da sada u skolama mogu priustiti takav luxuz djeci. Dobro je da imaju za krede i spuzvu. Dok ovi "gore" sebe obezbijede, za skolstvo i zdravstvo vrlo malo ostane. Nismo ni mi imali nista u skolama, ali isto tako nas nisu ni uslovljavali. Misljenja sam da kad nastavnica nesto trazi od ucenika, nek onda i ona to i nabavi. Sad je salveta, maramica, a sutra ce biti kompjuter, itd. Ima ucenika koji to sebi ne mogu priustiti, pa ni tu maramicu. Drugo, ja jesam za disciplinu i to moze se reci strogu, ali kad je hrana u pitanju, da nije dala mom djetetu da jede zbog jedne obicne salvete, vjeruj da bi me zapamtila. Djeca u prvom razredu provedu 2,5 sata na nastavi. A hajmo sada to ovako gledati, iz ugla uciteljice: mozda mama nije namjerno stavila salvetu iako zna da je dogovor da se ista nosi. Mozda ona mene (uciteljicu) provocira tim postupkom. I ne trazi uciteljica salvetu da je nosi kuci, nego da dijete stavi na sto da ne bi jelo hranu sa prljavog stola. Elem, svaka prica ima 2 strane. Jos uvijek mi nije jasno zasto se ova majka toliko uzbudila zbog uzine. Kao i ostale forumasice. Eto fizicki obracun sa uciteljicom, to je bas pedagoski. 1. Ne vjerujem da bi iko toliko bio lud da takvim postupkom provocira uciteljicu, pa nisu to srednjoskolci u pitanju. 2. Kao dobar pedagoski radnik umjesto salvete mogla je staviti papir na prljavom stolu ako treba i ocistiti taj sto kako se dijete ne bi lose osjecalo zbog propusta sto nije ponjelo salvetu. 3. Tacno je da svaka prica ima dvije strane. 4. Majka se nije uzbudila zbog uzine vec sto se njeno dijete omalovazava. 5. Fizicki obracun nikako, ali dobar razgovar svakako.
|
|
|
|