Hanady RR -> RE: problem sa uciteljicom (5.11.2012 23:08:08)
|
IZVORNA PORUKA: Miracle*3 Da ne citiram sad sve postove, ali uopste nije drama mame koja je ovo postavila a ni meni nije problem sto dijete nije jelo, stvar je izolacije djeteta i nacina kako se uciteljica ponijela prema njemu. Ali sad je bila salveta, drugi dan ce nesto drgo biti. Nije uopste poenta u je li ponijelo ili ne. Sto puta sam rekla, a i sad cu, ja vam govorim iz iskustva. Mozete vi pricati o ormaricima, drugarstvu, podijeli salveta itd...kad je uciteljica spremna na to, ali ako nije...... Svi mi ponekad nesto zaboravimo. Ali to nije tema ovoga ovdje. Moja kcerka je par puta sa mnom iz skole isla placuci i zaleci se kako je uciteljica povrijedila. Pa i sad mi odzvanja kroz plac njena recenica:"Pa mama ona je mene povrijedila." Zasto? nije zbog zaboravljene salvete ili neuradjene zadace ili zbog loseg ponasanja. Jednostavno je zena uvijek nesto nasla da prokomentarise, na sto su se druga djeca smijala a nju povrijedilo. I sta trebala sam nalaziti gresku i okriviti svoje dijete svaki put kad se to desi??? Ne treba ni jedno diejte imati poseban tretman da mu se ugadja, tetosi, hvali ali isto tako ni da se drugi kude i ponizavaju. Ok je kazniti za gresku i nagraditi za uspjeh, ali sve, ali nije moguce da su jedni nepogresivi a drugi bez greske djece. Jesu Hanady pavila u skoli da se postuju, ali ima i nacin kako. zato nisam ja kao dipl ekonomista ni mogla doci u opciju da se zaposlim kao uciteljica, vec neko ko je zavrsio fakultet da to bude i pri tome dajem naglasak na to da je polozio PEDAGOSKU grupu predmeta. Ti mozes biti organizovana do neba, ali ako je uciteljica primjerak o kakvom ovdje pricamo,i ako nekim slucajem ne simpatise tvoje dijete nasla bi ti nesto gdje bi te izbacila iz cipela. meni Miracle tvoj i slučaj kod nađelo nije isti...izvini.... Ja šaljem slavetu... moje dijete ne dolazi plačući... ko nema slavetu ima rješenje u učionici u skladu sa dogovorom... svakodnevno plakanje djeteta pri čemu je sve dogovoreno ispoštovano je drugi par rukava i to jeste za rekcije tvoga tipa.... I sama da nisma imala sreću učiteljice koju jesam vjerujem mjenjala bih stanje trenutno.... Mom djetetu da se desilo da ne jede, ja ne bih napravila dramu...prvo popije mlijeko ujutro, drugo škola traje kratko, treće nakon nje ima kavlitetan doručak obavezan...četvrto nikada ona ne bi zaboravila slavetu više... Ali da dolazi plačući jer je pedagog koji na szapao isfrustriran enečim svojim pa na moje dijete sitresa...da otišla bih na razgovor od nje do minitartsva ako treba....
|
|
|
|