gerberka -> RE: problem sa uciteljicom (6.11.2012 10:29:55)
|
IZVORNA PORUKA: Iman83 IZVORNA PORUKA: gerberka IZVORNA PORUKA: Jeca_Perec kad se sjetim skolskim dana, i pedagoskih metoda uciteljica..jeza me prodje... stav moje majke je bio, da trpim i sutim, uciteljica uvijek u pravu.. moj muz je imao situaciju, da ga je nastavica gadjala rokovnikom, i on se lijepo sageo, i pogodila je drugog ucenika[sm=smiley19.gif] koji sjedi iza njega.. da sam ja na njegovom mjestu, ja bi cekala skamenjena da me pogodi.. a ovaj moj se snasao.. [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif] ja gledala ocima svojim vaspitaca u tuzli, u domu..krvnicki udari malog cetiri, pet puta nogom u leđa da je dijete palo. I onda ugleda mene, mrtva -hladan kaze "jesi vidjela sto je bezorbetan, ma batina je iz raja izasla" [sm=hudicek1.gif] [sm=hudicek1.gif] ja nisam za to da roditelji maltretiraju i psituju uciteljice za sitnice, ali ovo po meni nije sitna stvar. Neki dan sam razgovarala sa vaspitacicom koja ce voditi mog malenog u jaslicama kad se vratim na posao..kaze žena "da nece imati problema na pocetku - hoce, da nece biti udaren ( misli na pad ili od druge djece ) - hoce..i ugrižen..i prehlađen,,i sl..nabrojala mi te , hajmo reci, "negativnosti...ali ako sutra moje dijete ne bude jelo zbog toga sto je ona takvu metodu izabrala kao odgojnu..ma malo morgen. I najlakse se ovim hitlerovskim metodama postize cilj..uzmimo da je neko dijete bio gladno..glad boli covjece ..i nas kad smo gladni... Ja sam učenika 5. razreda prošle godine vodila u hitnu jer nije pojeo užinu...dijete nije ni večeralo noć prije, inače slabo jede i umjesto užine kupio je sličice...dijete kolabiralo u pola časa. Ja ne mogu shvatiti učiteljicin stav...šta god ona djetetu/mami/tati ili sebi htjela dokazati. [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]
|
|
|
|