RE: problem sa uciteljicom (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Od đačića do đaka

Poruka

milenium -> RE: problem sa uciteljicom (6.11.2012 2:32:20)

kolko frke oko salvete a uopće o salveti nije riječ.riječ je o učiteljici zreloj za psihijatrije i o dječaku koji se osjećao izoliran od drugih.

kad je već zaboravio pa nije smak svijeta da tako postupi. i da je jeo bez salvete šta ima veze,zar ne postoje čistačice u toj školi koje bi to pomele kad je već eto situacija takva?!

a to da neka učiteljica uči djecu o ponašanju za stolom mi ne pije vode,to se uči kod kuće.znači prvo kućni odgoj pa onda školski.jer ako ti kod kuće jedeš ovako teško ćeš u školi naučit drugačije.od kuće sve polazi.

a sa ovom slikom gerberka nije pogriješila,ja sam to shvatila kao da želi reći da bi sva djeca trebala učiteljici bit ista,i ova naša iz bih i ovo djete iz Irana odakle li je več,bilo bogato bilo siromašno,s naočalama ili bez naočala,s jednom rukom ili obe. jer šta učiteljica zna kakav je tko,kolko tko ima itd.što da mama tog dječaka nije mogla priuštit mu tu salvetu pamučnu?!zar mu učiteljica nebi dala jesti?!

mislila sam još napisati nek se malo zamisli i nek se ponaša prema djeci onako kako bi željela da se ponašaju i prema njezinom djetetu,ali tko zna kakva je ta i prema svom djetetu.

anđelo -> RE: problem sa uciteljicom (6.11.2012 4:02:21)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: medic slatki

IZVORNA PORUKA: mama75

IZVORNA PORUKA: medic slatki

IZVORNA PORUKA: mama75

Ne bih dopustila da mi dijete neko omalovazava pred razredom.

Joj medic i ti ga pretjera. Da se razumiemo, i meni je bezveze taj njen postupak, sto kazete mogla mu je papir dati. Ali sada ispade da ga omalovazava. Jos zena fino kaze da dijete slabo jede. Moja bi jedva docekala da joj uciteljica kaze da ne moze pojesti uzinu [sm=smiley36.gif]

Ja ga nisam pretjerala. Cim ga izdvojila od ostale djece to i dodje na isto, diskriminacija u neku ruku.

Pa nije ga ona izdvojila, sam se izdvojio jer nije imao salvetu.
Jao ne mogu da vjerujem da se ovolika rasprava pokrenula. Ova forumasica sto je postavila pitanje morace slobodan dan uzeti da iscita sve ovo. [sm=smiley36.gif]

Da samo se dijete od 6-7 godina izdvojilo [sm=zmeden.gif] Tek dijete poslo u skolu. Nije krivo dijete, kriva je mama u tom slucaju. Uciteljica treba djetetu objasniti fino, kako sva djeca nose ono predvidjeno ( vise mi salvete na vrh glave :) ) razgovarati i sa roditeljima a ne tako postupati.

eto razgovarala i došlo dijete opet bez salvete ( više me mezi pista tu riječ)
i sad rekla djetetu da mu mama pošalje jednu slavetu da ima u ormariću, mama kaže smješno joj to...
al da ide direktoru radi toga nije joj msješno...i šta bi ti bogati da si učiteljica sad uradila...[sm=hudicek1.gif]

ja mojoj koni poručujem da bude pametna...išla je u školi i dobro je gonila...nek fino pošalje duple salvete i sačeka da vidi šta se iza brda valja il ne valja uopšte...

Mašala što ste vrijedne bile....ja ne spavam ,radim neki rad za fax( moji konačno svi spavaju)pa rekoh da vidim šta ima...i dođoh dovde..
Kono moja draga,nije meni to smiješno ,meni je to super ideja ,već je to učiteljici smješno

ok neće on ogladnit za ta 2,5 sata, ali je bio izolovan ,uzdvojen...Znate li vi šta znači biti izdvojen..kako djeluje to na njega...Ne ne plaće on zbog toga ,imam osjećaj da sve skuplja u sebi

odoh opet čitat [sm=smiley1.gif]

anđelo -> RE: problem sa uciteljicom (6.11.2012 4:12:27)

IZVORNA PORUKA: gerberka

u njihovom periodu duzina kazne mora biti proporcionalna godinama..7godina, 7 minuta kazne..npr ne sudjelovanje u nekoj igri..ali i to za neko ponasanje a ne za zaboravnost..a ne ono da dijete kinji u zadnjoj klupi cijelu nastavu.
Meni je to izivljavanje Hanady. Neka dobro ne skuha rucak il ne ubere ruze i dođe i izbaci frustracije na tuđoj djeci, a zbog svoje djece gađa stiklom prvog komsiju.
Kazem ima finis uciteljica koje su se svome poslu posvetile, ali kaznjavati glađu za mene je krajnje nehumano.
Ni mi svoju djecu kuci ne kaznimo..ono eh to ne valja danas neces rucati ili dobiti vocku..ne radimo ni mi to.

jednog je dječaka kaznila i djete je stajalo u ćošku cijeli čas

anđelo -> RE: problem sa uciteljicom (6.11.2012 4:38:56)

eh isčitala vas ,ali svoj rad do kraja nisam završila [sm=smiley36.gif]

Hvala puno na savjetima mišljenjima svima ,pogotovu mojoj prijateljici Gerbi [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif], a i koni Hanady,mediću ma svima [sm=smiley1.gif]

Da krenemo redom ,bar ono što sam zapamtila

Hanady,nisam ja muža slala u školu ,sam je odlučio otići i razgovarati ,nakon što smo nas dvoje razgovarali o tome.I sam je prosvjetni radnik,djeca ga vole do neba..[sm=smiley31.gif]
direktor nema potrebe da me zapamti ,zna me od moje 12 godine,bio moj nastavnik a zna jako dobro i mm ,i slažu se fino.Znamo i zamjenika direktora ,prijatelji smo.
sam i I sprema svoj ruksak ,vodi računa da ponese vlažne maramice.Ja mu baš jučer dala opranu salvetu i rekla stavi je u torbu sine ,nemoj zaboraviti ,,i eto on zaboravio..

Ona meni (UČITELJICA ) izgleda kao osvetoljubiva osoba,takav sam dojam dobila.Jedne prilike na kafi ,zamjenik direktora je rekao davno mm ,kako u toj školi ima radnika koji nisu za nastave,ali eto ne možeš im ništa jer ih zakon štiti...pri tome ne kažem da se radi o njoj,ali mi je ona na um pala čim sam se tog sjetila

dogovor sa učiteljicom nakon razgovora mm nije konkretno ni postignut
mm je rekao da nije problem što nije jeo ,(meni je i to kao majci mršavog dječaka bitno) već činjenica što je bio izolovan ,što su sva druga djeca jela a on nije .što se on osjećao loše zbog toga.Učiteljica je ostala pri svome ,kao da mu je tad ponudila alt_ernativu,on bi opet zaboravio,a ovako njenom metodom nije više nikad...rečeno joj je u redu ali ako se opet to desi da mu ne brani jesti...kaže mm nije joj bilo pravo digla je nos

ne tražim nikakav poseban tretman za svoje djete,hvala Bogu zdravo ,pravo, i neka radi kao i ostala djeca .Mada on radi za 10,tako kaže učiteljica,valjda ga neće uzeti na zub poslije moje sutrašnje posjete.

da napomenem da sam razgovarala oko 9 sa mamom djevojčice koja sjedi sa mojim I ,i da je djevojčica rekla,kako je on bio izvadio užinu i počeo jesti,ali je uvidio brzo da nema salvetu i vratio je svoj sendvič u torbu.......duša moja...jedva čekam nastavu [sm=hudicek1.gif]

veeseelaa -> RE: problem sa uciteljicom (6.11.2012 8:20:50)

ukratko šta biste vi uradile kada bi učiteljica branila vašem prvačiću da jede u školi za vrjeme malog odmora zato što je zaboravilo svoju salvetu?

eh šta bi ja....... takvi ljudi izgleda nalete na neke mirne roditelje

gerberka -> RE: problem sa uciteljicom (6.11.2012 8:56:00)

IZVORNA PORUKA: milenium

kolko frke oko salvete a uopće o salveti nije riječ.riječ je o učiteljici zreloj za psihijatrije i o dječaku koji se osjećao izoliran od drugih.

kad je već zaboravio pa nije smak svijeta da tako postupi. i da je jeo bez salvete šta ima veze,zar ne postoje čistačice u toj školi koje bi to pomele kad je već eto situacija takva?!

a to da neka učiteljica uči djecu o ponašanju za stolom mi ne pije vode,to se uči kod kuće.znači prvo kućni odgoj pa onda školski.jer ako ti kod kuće jedeš ovako teško ćeš u školi naučit drugačije.od kuće sve polazi.

a sa ovom slikom gerberka nije pogriješila,ja sam to shvatila kao da želi reći da bi sva djeca trebala učiteljici bit ista,i ova naša iz bih i ovo djete iz Irana odakle li je več,bilo bogato bilo siromašno,s naočalama ili bez naočala,s jednom rukom ili obe. jer šta učiteljica zna kakav je tko,kolko tko ima itd.što da mama tog dječaka nije mogla priuštit mu tu salvetu pamučnu?!zar mu učiteljica nebi dala jesti?!

mislila sam još napisati nek se malo zamisli i nek se ponaša prema djeci onako kako bi željela da se ponašaju i prema njezinom djetetu,ali tko zna kakva je ta i prema svom djetetu.

hvala ti mila
kao sto si citala nekima su vazna samo njihova djeca do te mjere da zbijaju crni humor nad sirocadima..fuj

hatepsut -> RE: problem sa uciteljicom (6.11.2012 8:59:40)

IZVORNA PORUKA: anđelo

da napomenem da sam razgovarala oko 9 sa mamom djevojčice koja sjedi sa mojim I ,i da je djevojčica rekla,kako je on bio izvadio užinu i počeo jesti,ali je uvidio brzo da nema salvetu i vratio je svoj sendvič u torbu.......duša moja...jedva čekam nastavu [sm=hudicek1.gif]

Znaci nije mu uciteljica zabranila [sm=zmeden.gif]
nego on znajuci da nema salvetu vratio sendvic u torbu ?

Blue rose RR -> RE: problem sa uciteljicom (6.11.2012 9:00:52)

IZVORNA PORUKA: hatepsut

Ja sam sada zbunjena![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

anđelo -> RE: problem sa uciteljicom (6.11.2012 9:13:26)

nije mu ništa rekla,samo je rekla da treba donijeti salvetu za ormara i da je to smiješno

on kaže da je sklonio užinu jer se BOJI učiteljice,da ne bi galamila....

a inače bi jeo.....ona je bila obavještena ranije i rečeno joj je bilo da ga pusti da jede ako nekad zaboravi,no ona mu nije rekla sine hajde ručaj nema veze ,evo imam ja maramicu papirnu ,nego mu je rekla za rezervnu maramicu,dakle vidjela je kad sklanja užinu

nije mu rekla ,ne moraš sklanjati jedi ...

da mu je rekla on bi jeo.....on je djete ,ne zna on razmišljat kao odrasli,pa da bude drzak

gerberka -> RE: problem sa uciteljicom (6.11.2012 9:16:28)

da napomenem da sam razgovarala oko 9 sa mamom djevojčice koja sjedi sa mojim I ,i da je djevojčica rekla,kako je on bio izvadio užinu i počeo jesti,ali je uvidio brzo da nema salvetu i vratio je svoj sendvič u torbu.......duša moja...jedva čekam nastavu user posted image

dzša draga
hajd ti fino do škole

henna ze -> RE: problem sa uciteljicom (6.11.2012 9:17:01)

mogla mu je reći..i dalje stojim..

ali ne možeš za svaku stvar reagovati tako..to jeste tvoje dijete..ali ono isto tako treba da se nauči nečemu u životu..ako ništa da se snadje...

vjeruj mi ako budeš tako reagovala..neće biti dobro ni za tebe ni za dijete..pa dugih je još 5 godina , pa još 4, pa još 4...onda ćeš stalno visiti u školi...
govorim ti iz iskustva...malo poravni...

gerberka -> RE: problem sa uciteljicom (6.11.2012 9:18:19)

da mu je rekla on bi jeo.....on je djete ,ne zna on razmišljat kao odrasli,pa da bude drzak

da

D_K -> RE: problem sa uciteljicom (6.11.2012 9:19:14)

andelo, ja ne bih brzala sa razgovorom i napadom na uciteljicu.
otisla bih i rekla joj, molim vas da shvatite, zaboravio je salvetu, sad nam je maleni jako osjetljiv, dobio je bracu, bio je bolestan, potresao se kad ste mu zabranili da jede i sljedeci put nije ni smio jesti. to nam svima tesko pada. necemo ga ponovo dovesti u skolu bez salvete ali mozete li razgovarati sa njim da se malo opusti. on vas izvrsno prati na nastavi, pamti sve sto kazete, radi zadacu ali malo se opteretio sto je zaboravio salvetu i oko svega toga, mi smo sa njim razgovarali ali mozete li vi sa njim malo pricati i pomoci mu da krene dalje.
evo, ja bih kunem se ovako razgovarala sa uciteljicom.. ovo bi joj bio test da razgrancite da li je namjerno ovo uradila ili u nekom trenutku kad nije skontala kako je maleni osjetljiv.
ako je namjerno i ako je malenog 'uzela na zub' ona se pravila igre mjenjaju.
a mozda i nije, mozda je to sve samo jedan splet okolnosti i ova situacija to pokaze.

povjerenje u uciteljicu i njenu dobru volju je jako bitno. ovo vam je prilika da to i testirate.

EEDITH -> RE: problem sa uciteljicom (6.11.2012 9:19:14)

IZVORNA PORUKA: amdi

I sama sam prosvjetni radnik, i nije mi jasan postupak te gospodje. Ja sam licno zabranila jednom prilikom uceniku da mi tuzaka ostalu djecu, znajuci sta se desava na malim odmorima. Tako da mi je ovo bas paf. Mozda vec nema snage da uvodi red i mir u razred pa joj treba pomoc, ne znam, kao pedagog bi morala znati sta to znaci. Ali ti predlazem, kao i vesela, da odes i na miru porazgovaras sa uciteljicom, sve se da rijesiti. Srecom, pa ti je sin to rekao, jer znaju djeca dosta toga kriti od roditelja, pa na kraju ispastaju.

to tužakanje se danas baš često dešava.kod mog E u razredu dječak koji je inače sin jedne od učiteljica stalno tužaka ostalu djecu,na što njihov učitelj ne reaguje,mislim reaguje,ali na pogrešan način jer kažnjava djecu ,umjesto da kazni i tužibabu

gerberka -> RE: problem sa uciteljicom (6.11.2012 9:19:30)

ja ne bih reagovala za masu stvari, ali zauskracivanje hrane bih

gerberka -> RE: problem sa uciteljicom (6.11.2012 9:21:07)

IZVORNA PORUKA: eldinky

IZVORNA PORUKA: amdi

I sama sam prosvjetni radnik, i nije mi jasan postupak te gospodje. Ja sam licno zabranila jednom prilikom uceniku da mi tuzaka ostalu djecu, znajuci sta se desava na malim odmorima. Tako da mi je ovo bas paf. Mozda vec nema snage da uvodi red i mir u razred pa joj treba pomoc, ne znam, kao pedagog bi morala znati sta to znaci. Ali ti predlazem, kao i vesela, da odes i na miru porazgovaras sa uciteljicom, sve se da rijesiti. Srecom, pa ti je sin to rekao, jer znaju djeca dosta toga kriti od roditelja, pa na kraju ispastaju.

to tužakanje se danas baš često dešava.kod mog E u razredu dječak koji je inače sin jedne od učiteljica stalno tužaka ostalu djecu,na što njihov učitelj ne reaguje,mislim reaguje,ali na pogrešan način jer kažnjava djecu ,umjesto da kazni i tužibabu

potšisujem
ortiđi, razgovaraj, nismo te ni savjetovale da je prebijes [sm=smiley1.gif]
slazem se sa gore navedenim

Skvo RR -> RE: problem sa uciteljicom (6.11.2012 9:21:42)

Citam ovo sve...i mozda je kod mene kratak fitilj i necu i ne zelim  da razumijem ovaj vid odgojnih tj. kojekakvih metoda od kojekakvih osoba, znam da ne bi pregovarala sa uciteljicom, nesto je pitala i slicno....vrlo jasno bi joj dala svoj "stav"..ukoliko se opet nesto slicno ponovi....bez imalo pogovora bi me zapamtila, a onda bi u "zajednickom" dogovoru koji bi sigurno postigla sa uciteljicom prebacila dijete drugoj uciteljici. FUJ.

EEDITH -> RE: problem sa uciteljicom (6.11.2012 9:22:06)

IZVORNA PORUKA: suna

pozdravljam vas puno....da vam napisem sta se desilo pred sami kraj prosle skolske god.u razredu moga sina koji je zavrsavao 4-ti razred...uciteljica isto tako trazila od jedne djevojcice da joj tuzaka sta djeca rade,a posebno joj skrenula paznju na jednog malo zivahnijeg djecaka...da napomenem da je uciteljica srednjih god.i tako je djevojcica pratila tog djecaka i u wc kada je jednom otisao,kako nije zatvorio vrata ona je virila dok je on obavljao malu nuzdu...da bi uciteljica na informacijama rekla ocu tog djecaka kako je jako neodgojen i kako piski preko skoljke i pitala ga da li to radi i kod kuce????a covjek koji ima 2m.i 100kg.joj opsovao u tom trenutku sve sto mu je palo na pamet i udario dnevnikom od sto da bi ona izletjela iz ucionice ko bez duse,a on za njom...smirili su ga drugi roditelji,a otac od te djevojcice ostao jako zatecen jer uopce nije znao da mu dijete uhodi drugare...kao sto neko pomenu presutila je...zamislite to...skola je u centru grada,a taman da je i seoska svi prosvjetni radnici su ucili isto...dosta roditelja je imalo s njom neg.iskustva i dvoje djece je prebaceno u drugi razred ove god.upravo zbog nje...i ja sam licno imala jeda konflikt s nom...pisat cu vam..ja se bar trudim da imam odnos sa svojim sinom takav da mi sve moze reci...nadam se da govori.

gdje li ti učitelji završavaju pedagogiju i na koji način???????????

gerberka -> RE: problem sa uciteljicom (6.11.2012 9:22:33)

IZVORNA PORUKA: D_K

andelo, ja ne bih brzala sa razgovorom i napadom na uciteljicu.
otisla bih i rekla joj, molim vas da shvatite, zaboravio je salvetu, sad nam je maleni jako osjetljiv, dobio je bracu, bio je bolestan, potresao se kad ste mu zabranili da jede i sljedeci put nije ni smio jesti. to nam svima tesko pada. necemo ga ponovo dovesti u skolu bez salvete ali mozete li razgovarati sa njim da se malo opusti. on vas izvrsno prati na nastavi, pamti sve sto kazete, radi zadacu ali malo se opteretio sto je zaboravio salvetu i oko svega toga, mi smo sa njim razgovarali ali mozete li vi sa njim malo pricati i pomoci mu da krene dalje.
evo, ja bih kunem se ovako razgovarala sa uciteljicom.. ovo bi joj bio test da razgrancite da li je namjerno ovo uradila ili u nekom trenutku kad nije skontala kako je maleni osjetljiv.
ako je namjerno i ako je malenog 'uzela na zub' ona se pravila igre mjenjaju.
a mozda i nije, mozda je to sve samo jedan splet okolnosti i ova situacija to pokaze.

povjerenje u uciteljicu i njenu dobru volju je jako bitno. ovo vam je prilika da to i testirate.

odlican prijedlog

shpagica -> RE: problem sa uciteljicom (6.11.2012 9:28:28)

u njihovom periodu duzina kazne mora biti proporcionalna godinama..7godina, 7 minuta kazne..npr ne sudjelovanje u nekoj igri..ali i to za neko ponasanje a ne za zaboravnost..a ne ono da dijete kinji u zadnjoj klupi cijelu nastavu.
Meni je to izivljavanje Hanady. Neka dobro ne skuha rucak il ne ubere ruze i dođe i izbaci frustracije na tuđoj djeci, a zbog svoje djece gađa stiklom prvog komsiju.
Kazem ima finis uciteljica koje su se svome poslu posvetile, ali kaznjavati glađu za mene je krajnje nehumano.
Ni mi svoju djecu kuci ne kaznimo..ono eh to ne valja danas neces rucati ili dobiti vocku..ne radimo ni mi to.

Pa ova je hitler definitivno! Nju bi noge zabolile a ne malog djecaka! UZAS!

gerberka -> RE: problem sa uciteljicom (6.11.2012 9:29:37)

ko podrzava uciteljicu i njenu odgovjnu metodu mogao bi je i kuci primjenjivati

a ja sad ne upamtih jel salveta / salaevta pamucna ili papirna..jer ako je pamucna ne moze se baciti..a ako se ne moze [sm=smiley36.gif]baciti tesko se moze i zaboraviti

anđelo -> RE: problem sa uciteljicom (6.11.2012 9:29:55)

DK ne mislim ni ja tamo otić sa drvljem i kamenjem na nju,pljujući je ,i [sm=smiley7.gif][sm=lev.gif]

ona je učiteljica mog sina , i ja je kao takvu poštujem ,kad nešto ne bude naučio sjedi 1 slobodno ,nek zna da mora naučiti,ako se bude bezobrazno prema učiteljici ponašao vladanje da se smanji.....

ne kažem ja da je to ona namjerno uradila,nego je jednostavno bila pogođena intervencijom mm,i bolio je đon ,nije mu htjela reći slobodno sine jedi

meni se ne sviđa njen pedagoški pristup,ta bespotrebna strogoća.da ce ona njega kvalitetno naučiti i da će usvojiti gradivo u to ne sumnjam

da je potrebno da se zna neki red i to da......ali da djetetu koje je bolešljivo sa 17 kg brani sendvič da pojede odnosno da ga ohrabri u tom činu jer se djete nje BOJI

danas sam joj namjeravala reći da mi je bespotrebna ta strogoća jer nisu oni kriminalci u zatvoru već malene dušice

Emica_sa -> RE: problem sa uciteljicom (6.11.2012 9:34:45)

Ma dajte ljudi,koliko smo mi puta stajali u cosku i sta nam je bilo,svi smo bolji od ove danasnje djece kojima se ne moze nista reci upravo zbog toga,sto ni roditelj,a ni uciteljica vise nisu autoritet pa mislim stvarno[sm=smiley24.gif]

anđelo -> RE: problem sa uciteljicom (6.11.2012 9:45:06)

IZVORNA PORUKA: shpagica

Pa ova je hitler definitivno! Nju bi noge zabolile a ne malog djecaka! UZAS!

ona digne noge na sto kad sjedi[sm=smiley36.gif]

Medić* -> RE: problem sa uciteljicom (6.11.2012 9:45:32)

Znaci nije mu uciteljica zabranila
[sm=zmeden.gif]

nije mu ništa rekla,samo je rekla da treba donijeti salvetu za ormara i da je to smiješno

on kaže da je sklonio užinu jer se BOJI učiteljice,da ne bi galamila....

a inače bi jeo.....ona je bila obavještena ranije i rečeno joj je bilo da ga pusti da jede ako nekad zaboravi,no ona mu nije rekla sine hajde ručaj nema veze ,evo imam ja maramicu papirnu ,nego mu je rekla za rezervnu maramicu,dakle vidjela je kad sklanja užinu

nije mu rekla ,ne moraš sklanjati jedi ...

Nije mu zabranila da jede. Ali je svojim postupkom ucinilo da se dijete osjeca postidjeno, bespomopcno i da se boji reakcije svoje uciteljice [sm=hudicek1.gif]

Zar uciteljice/ucitelji ne trebaju imati vaznu ulogu u djecijem razvoju ? Trebaju. U tim godinama nakon porodice skola je drugi vaspitno-odgojni faktor. Kao sto roditelji mogu biti uzorni modeli djeci, mogu biti i prosvjetni radnici.

U ovom slucaju uciteljica je reagovala krajne neprofesionalno.

Andjelo, TREBAS otvoreno na razgovor sa uciteljicom.

Treba s naglasiti da si pogrijesila sto niste ponjeli salvetu za rucak, da se tvoje dijete osjeca postidjeno, priznaj da si pogrijesila i da je uciteljica takodjer pogrijesila. Moglo se to rijesiti na drugaciji nacin. Obostarna saradnja mora postojati.

Dijete se mora osloboditi strana i osjecaja postidjenosti. To je vas zajednici postupak. Obje trebate biti dosljedne. Ti tako sto ces postovati pravila koja neka skola nalaze a uciteljica mora imati dopao i bruzljiv odnos prema svojim ucenicima. Propusta ima ali bitno ih je rijesiti na najbezbolniji nacin, nacin koji nasu djecu nece "izolovati " od drugih.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>