Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Gledali smo neke screensavere s kitovima i delfinima. Prolaze tu i razne ribice, kornjače i među njima se odjednom nađe i jedan ronilac, pa ga moj Dž glasno i uzbuđeno upozori: "Pazi, čiko, ubost će te velika kita!"(mislio je na grbavog kita)
zamisli jutros moj sin pita me pa hocemol danas mama u cirkus rekoh videcemo , mislim da danas moze , kaze on aha mama mama ne znam dal ti mogu verovat prljav si ti igrac odakle ovo izadje , odakle ovo cuo i zapamtio pojma nemam
Gledali smo neke screensavere s kitovima i delfinima. Prolaze tu i razne ribice, kornjače i među njima se odjednom nađe i jedan ronilac, pa ga moj Dž glasno i uzbuđeno upozori: "Pazi, čiko, ubost će te velika kita!"(mislio je na grbavog kita)
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
Jučer grmi i sijeva a moj Amar stvarno voli da pilji u to ,čini mi se i da ne trepće da neće propustiti "grm" (kako on kaže) i tako on gleda sa prozora i unekad je munja sijevnula a u tom je golub(ili šta već proletio ) kad moj Amar tiho ponavlja kao mantru : Sprži pticu,sprži sprži pticu ...Ne znam samo odkud mu to ,pa unekad u to sprži pticu ubaci i: Smoči pticu,smoči,smoči pticu ...I tako sat vremena
Dolazi danas mali i donio diplomu iz obdanista i pokazuje mom Eminu,kaze Emin aaaa Allahu akbar diploma sva na arapskom jeziku i njihova ona slova pravi bosanac,nema sta
Sinoć mene Ema dribla - crtaj tatu, crtaj mene, crtaj mene kad sam bila beba i na kraju crtaj sebe mama - i ja kažem "hvala Bogu da i ovu ljepoticu imam priliku nacrtati". Kaže Ema "nemoj nacrtati ljepoticu, sebe nacrtaj" - tako mi i treba .
Uvod: prijatelj mog oca, cika Hamo, koji ima roditelje na selu svakog ponedjeljka donese mojima nesto od voca i povrca, domace, predivno a da ne propada. I tako kako je vrijeme tresanja donosi tresnje izmedju ostalog.
Provala:
moja mama je ovih dana A. objasnila da tresnje rastu na grani, a on je to i vidio jer ima tresnja ispred haustora. I jutros izasli i on gleda tresnje i kaze ona njemu "ne moze baka dokuciti da ubere visoko je". a on njoj kaze: "moze cika Hamo, on ce ubrati"
Dolazi danas mali i donio diplomu iz obdanista i pokazuje mom Eminu,kaze Emin aaaa Allahu akbaruser posted image user posted image diploma sva na arapskom jeziku i njihova ona slovauser posted image user posted image user posted image pravi bosanac,nema stauser posted image
Sinoć mene Ema dribla - crtaj tatu, crtaj mene, crtaj mene kad sam bila beba i na kraju crtaj sebe mama - i ja kažem "hvala Bogu da i ovu ljepoticu imam priliku nacrtati". Kaže Ema "nemoj nacrtati ljepoticu, sebe nacrtaj" - tako mi i treba .
U fazi smo odvikavanja od pelena,veliki momak.I hajde,dosta nam ide,omakne se,ali barem kaki u tutu.Danas smo svi legli spavati nakon skole.I prije nego cu utonuti u san,cujem da mali frajer dira ormaric u drugoj sobi.Ocito se upiskio,ustanem da pogledam,vidim skinute pantalone ispred sobe,on vec obukao drugi ves i kad me vidio,krenu prema meni.Stade ispred mene i gleda me.Gledam i ja njega i nista ne govorim.Cutim i dalje...cuti i on.I bas kad hocu da progovorim,on ozbiljno i veoma odsjecno rece:Nemoj mi nista picati!!!
Evo jedne svježe: Kukam ja mužu kako odavno nisam peglala, nakupilo se u gomilama i propratim da ima preko glave da peglam. Nemirko se igra i samo dojuri panično: "Mama ne pegla se preko glave, izgorećeš kosu i postat vatrena mama, pegla se preko onog stola" A prije dvije tri večeri igra se on frizera, on će mene pošišat i počešljat i samo odjednom počne da melje:" Imaš neke bubice po glavi, šetaju ti al ja imam gel koji će ih ubit sad ću ti stavit" (Reklama sa neke hrvatske televizije)
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
U fazi smo odvikavanja od pelena,veliki momak.I hajde,dosta nam ide,omakne se,ali barem kaki u tutu.Danas smo svi legli spavati nakon skole.I prije nego cu utonuti u san,cujem da mali frajer dira ormaric u drugoj sobi.Ocito se upiskio,ustanem da pogledam,vidim skinute pantalone ispred sobe,on vec obukao drugi ves i kad me vidio,krenu prema meni.Stade ispred mene i gleda me.Gledam i ja njega i nista ne govorim.Cutim i dalje...cuti i on.I bas kad hocu da progovorim,on ozbiljno i veoma odsjecno rece:Nemoj mi nista picati!!!
Mogu da zamislim kako je duša draga u tom momentu bio sladak
dolazimo kući..stanujemo na prizemlju..psi loklani ispred naše zgrade..njih 3 komada spavaju ispod našeg prozora..ušle mi u kuću a Hena..priča..jesi vidjela mazu kako spava..flekica do nje..a badi me prepozno...kažem ja draga Hena joj kako smrde..ko tvorovi... ona pogleda kroz prozor..kaže..eto sad su te čuli i otišli su..uvrijedila si ih.kad njima tako nešto ružno kažeš..kao da kažeš meni...
neku noć..pojavili nam se mravi..i jedan šeta po komp stolu..a ona odjednom..mama, mama..mrav se u...o...reko pa kako ti znaš da je to g...o od mrava..kaže prije nego je prošao nije bilo ove tačkice....omg...
dolazimo kući..stanujemo na prizemlju..psi loklani ispred naše zgrade..njih 3 komada spavaju ispod našeg prozora..ušle mi u kuću a Hena..priča..jesi vidjela mazu kako spava..flekica do nje..a badi me prepozno...kažem ja draga Hena joj kako smrde..ko tvorovi... ona pogleda kroz prozor..kaže..eto sad su te čuli i otišli su..uvrijedila si ih.kad njima tako nešto ružno kažeš..kao da kažeš meni...
neku noć..pojavili nam se mravi..i jedan šeta po komp stolu..a ona odjednom..mama, mama..mrav se u...o...reko pa kako ti znaš da je to g...o od mrava..kaže prije nego je prošao nije bilo ove tačkice....omg...
a dusica draga sto voli zivotinje!
Moja princeza Hava Majra ima 13 mjeseci i brblja prve riječi (nakon 2 sina ja iznenađena kako tečno izgovara). Prije par dana se ukakila u pelenu i ja, onako kao ljuta, pitam zašto je to uradila i nije tražila tutu. Ona sliježe ramenima i kaže "ne zam " (ko biva nema pojma. "A ko zna?" pitam ja, a ona će mtrva hladna : "Nana !"
Moja sinoć pala i nakon sat vremena plače, pitam je šta ti je, kaže ti si mene gurnula, ali 100 posto, i ja se počnem smijati, kaže nemoj se smijati, nisi namjerno, slučajno, ali 100 posto,
Eh evo primjer kako vas dijete rođeno iz vaše dobre namjere može dovesti u situaciju da u zemlju poželite propasti.
našem kumu umro otac i odemo mi familijarno na žalost...i moja starija djevojčica treba u toalte koji je jako blizu dnevnog boravk u kome sjde svi, komletna kumova familija.... elem ušle mi u toalte i ona mene pzita ''mama jel smijem sjesti ovdje na šolju'', kažem ja ''smiješ mila'' aona nevjerovatno glasno iz samo s ebi poznatih razloga kaže...''jelde mama oni su čisti ljudi kod njih smijem sjesti na šolju'' ja joj kažem tiše H. pa sjedi i piški i popusti više...
Izašli mi u dnevni i naravno svi skriveni osmijeh imjau a ona kaže...''kume dobro je kod tebe mogu sjest na šolju da me noge ne bole ti si čist , vi ste naši...nije ko kod drugih prljavo''
Svima smješno a meni da u zemlju propadnem.