Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 24.1.2011 12:33:17
salmy
IZVORNA PORUKA: w.pooh
IZVORNA PORUKA: salmy
Volim cuti Tz naglasak i njihove presimpaticne rijeci: dol,de-ba,upadam.....meni je to vrh
dol, upadam možeš li mi prvo prevesti? Vjeruj, Tuzlaci ih ne koriste de ba
mjesto u Tz Slatina....pa kao" idem dol niz Slatinu A upadam je izraz kao umirem od sege kolegica (poslovna) ga je stalno koristila i padali smo od smijeha skupa sa njom! simpa priznaj hahhahaha ma mene puno toga sto privatno sto poslovno vezalo i veze za Tz!! ljudi su vise nego susterljivi prosto sam odusevljena
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 24.1.2011 13:01:02
Anoniman
Salmy ma Slatina je ravna ne može se nikako ići dole niz slatinu , a bez de ba, bolan, bona ne znam govoriti ...
Ja sam imala kolegicu iz Zenice ona je meni tako simpatična bila sa svojom "siiiiirnicom, bagavim prstima" a kolegica iz Bihaća nas je ispravljala što mi izgovaramo brzo imena, nije se mogla prilagodit pa kaže da se mi njoj prilagodimo a oni malo otežu npr Ameeeela, Miiiiirela
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 24.1.2011 13:19:16
emi7908
IZVORNA PORUKA: Iman83
IZVORNA PORUKA: Breskva
Salmy ma Slatina je ravna ne može se nikako ići dole niz slatinu , a bez de ba, bolan, bona ne znam govoriti ...
Ja sam imala kolegicu iz Zenice ona je meni tako simpatična bila sa svojom "siiiiirnicom, bagavim prstima" a kolegica iz Bihaća nas je ispravljala što mi izgovaramo brzo imena, nije se mogla prilagodit pa kaže da se mi njoj prilagodimo a oni malo otežu npr Ameeeela, Miiiiirela
Meni je bilo simpa kad sam bila u Tuzli na obuci za posao i mom kolegi naša učiteljica kaže: De ba, pusti je, 'nadoće' ona? Reko, šta ću? Kod nas samo kruh nadolazi...
Joj dobra si... i dobro pitanje za Škorpiju . Ma ja mislim da kupuje kruh....
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 24.1.2011 13:22:44
ziki
Kad sam prvi put došla u Gračanicu ja pola nisam razumjela baš zbog akcenta, doduše nisu ni mene baš najbolje razumjeli iz istog razloga
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 24.1.2011 13:24:47
w.pooh
Volim cuti Tz naglasak i njihove presimpaticne rijeci: dol,de-ba,upadam.....meni je to vrh
mjesto u Tz Slatina....pa kao" idem dol niz Slatinu A upadam je izraz kao umirem od sege kolegica (poslovna) ga je stalno koristila i padali smo od smijeha skupa sa njom! simpa priznaj hahhahaha ma mene puno toga sto privatno sto poslovno vezalo i veze za Tz!! ljudi su vise nego susterljivi prosto sam odusevljena
Ja sam sa Slatine ravna kao dlan pa salmy navrati ponekad A ovu riječ hadalj prvi put pročita a još je nisam čula
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 24.1.2011 13:27:56
salmy
Ja sam sa Slatine ravna kao dlan pa salmy navrati ponekad A ovu riječ hadalj prvi put pročita a još je nisam čula
Ako Bog da planiramo naletiti! malo nas Kalaura zeza
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 24.1.2011 15:43:16
teacher75
Meni je bilo simpa kad sam bila u Tuzli na obuci za posao i mom kolegi naša učiteljica kaže: De ba, pusti je, 'nadoće' ona? Reko, šta ću? Kod nas samo kruh nadolazi...
pa ovo i mi u sarajevu koristimo, nadoce u smislu "skontace, shvatice"
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 24.1.2011 19:25:58
malena sharena
Apropo kruha, hljeba - ne izbacuje mene, ali je izbacivalo mog komsiju koji je imao granap. Dodje moja drugarica kod njega i kaze, daj mi jedan hLeb. Iza njega pune rafe hljeba/kruha, a on mrtav-hladan: Nemamo hleba. Tek nakon toga ona ukapira da treba traziti hLJeb .
< Poruku je uredio malena sharena -- 24.1.2011 19:26:42 >
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 25.1.2011 7:56:07
jasmin
IZVORNA PORUKA: teacher75
pa ovo i mi u sarajevu koristimo, nadoce u smislu "skontace, shvatice"
Meni je ispravnije reci da ce neko `nadoci` u smislu doci sebi,shvatiti..... nego za hljeb da ce nadoci iako i sama koristim taj izraz.Mislim da je ispravnije uskvasati :D.
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 25.1.2011 10:12:17
vjestica
IZVORNA PORUKA: malena sharena
Apropo kruha, hljeba - ne izbacuje mene, ali je izbacivalo mog komsiju koji je imao granap. Dodje moja drugarica kod njega i kaze, daj mi jedan hLeb. Iza njega pune rafe hljeba/kruha, a on mrtav-hladan: Nemamo hleba. Tek nakon toga ona ukapira da treba traziti hLJeb .
ovo je bezobrazluk, ja mu nikad ne bih više ušla u granap
RE: Riječi koje vas izbacuju iz takta 25.1.2011 10:26:02
Anoniman
IZVORNA PORUKA: malena sharena
Tako je i meni bilo dok sam zivjela u Hrvatskoj svako jutro ja trazila hljeb a ona u ducanu govorila nemamo hljeba,aali ja sam obavezno svako jutro dolaila i sva moja raja