Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 16.10.2009 14:46:25
neki
IZVORNA PORUKA: triplemama
A gdje se u BiH PADA a gdje UPADA
Ma sta me booona prozivas viseeeeeeeeee Ama joooooooooooj zene,oprosti,ali mi eto to bilo sega kad sam cula da ljudi tako govore I ne ljuti se vise,sta cu brate,ja ne UPADAM nego PADAM
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 16.10.2009 14:49:56
acudesa
IZVORNA PORUKA: neki
Ma sta me booona prozivas viseeeeeeeeee Ama joooooooooooj zene,oprosti,ali mi eto to bilo sega kad sam cula da ljudi tako govore I ne ljuti se vise,sta cu brate,ja ne UPADAM nego PADAM
neki, ili pala ili upala-isto ti se čuje a jojjjjjjjjjj
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 16.10.2009 14:51:42
neki
IZVORNA PORUKA: acudesa
IZVORNA PORUKA: neki
neki, ili pala ili upala-isto ti se čuje a jojjjjjjjjjj
Doduse Ali mozes UPASTI u nesto,jelde????A PADAS na pod,jelde???Kontas???
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 19.10.2009 10:19:05
nannah
IZVORNA PORUKA: w.pooh
IZVORNA PORUKA: nannah
pa znaš kad su pitali plavušu jel´ se pravilno kaže Irak ili Iran
Zapravo je prica bila da je plavusa pitala da li se knjizevno kaze Irak ili Iran. :-D
jel se ti to sad malo praviš pametna čuj plavuša pitala književno (da ne bude zabune da imam nešto protiv plavuša i ja sam jedna od njih)
Ma to ti je godinama bila zafrkancija za jednu sasvim odredjenu plavushu na HTV-u..kad je jos bila mlada snaga... (Mirjana Hrga; ako ne znas - jos bolje) :-)
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 19.10.2009 10:23:10
nannah
Eh sjetih se jos..ne znam da l' kod vas koriste..."dobit cu fraze" ili "imam fraze"..nesto kao "dobit cu napad"..(od fras - napda sa konvulzijama, slicno epilepticnom).
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 19.10.2009 10:32:29
nannah
IZVORNA PORUKA: Anushka
Ja volim jezike pa mi onda malo bitno ovo... al dobro..nije nista doslo s populacijom; sviju bi bilo ispravno - od "svi" - odnosi se na osobe. "sve" se odnosi i na zivo i nezivo. Kad kazes "pozdravi sve" onda si rekla "pozdravi sve zivo i nezivo..." a mozda si to i mislila :-) (evo ti razlika da je uocis: dosta mi je svega ili dosta mi je sviju. :-D ).
izvini ali ako bas ides tako detaljno, nije SVIJU nego SVAKOGA! a gdje vam je povis? a najboljiji? visociji ili kad se isprave pa kazu vislji?
user posted image
"svakoga" je akuzativ od zamjenice "svatko"; a sviju je akuzativ od zamjenice "svi" - to nisu iste rijeci. Al dosta gramatike...
RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta 19.10.2009 10:58:42
Niobe
IZVORNA PORUKA: Anushka
Ja volim jezike pa mi onda malo bitno ovo... al dobro..nije nista doslo s populacijom; sviju bi bilo ispravno - od "svi" - odnosi se na osobe. "sve" se odnosi i na zivo i nezivo. Kad kazes "pozdravi sve" onda si rekla "pozdravi sve zivo i nezivo..." a mozda si to i mislila :-) (evo ti razlika da je uocis: dosta mi je svega ili dosta mi je sviju. :-D ).
izvini ali ako bas ides tako detaljno, nije SVIJU nego SVAKOGA! a gdje vam je povis? a najboljiji? visociji ili kad se isprave pa kazu vislji?
user posted image
"svakoga" je akuzativ od zamjenice "svatko"; a sviju je akuzativ od zamjenice "svi" - to nisu iste rijeci. Al dosta gramatike...
akuzativ od zamjenice "svi" je ''sve''.