Idina mama -> RE: kako uspavljujete vase bebe? (29.10.2010 15:03:44)
|
IZVORNA PORUKA: chuci da ne otvaram novu temu ja ću ovdje postaviti jer je pitanje vezano za spavanje beba. kako vi planirate vezano za bebino vrijeme spavanja kad se pomjeri sat? mislite li u toku par dana vratiti bebu na ''staro vrijeme'' spavanja ili je ostavite da zaspi sat ranije. ja bi jako voljela da ajša spava oko 9, umjesto sadašnjih 10, a iskreno ne znam kako to izvesti. uvijek problemi sa nanama i dedama koji se ljute kad krenemo rano kući, jer smo eto tek maloprije došli, i u tom stilu. Mene bas briga koliko je sati. Moj sin ide na spavanje kad je pospan. Trudim se da imamo ritam, uobicajeno vrijeme za spavanje, ali to je uvijek njegovo vrijeme. On sam sebi to pomjeri. Ne znam ni ja kako. Odkako ne gledam na sat, usrecili smo se svi. Umjesto da ja njega silim, pratim svoje dijete i kad primjetim da je pospan, idemo na spavanje. On mi je najvazniji i onda sve ostalo ostavim. Rekla bih da je njegovo vrijeme oko 10 uvece. Tada mi najmirnije spava. Kad zaspi ranije, nemiran je citavu noc. Pa, iako znam da je nemiran kad zaspi oko 8 ili 9, mi idemo u krevet cim on pokaze da je pospan. Kako rekoh, bas me briga koliko je sati i sta neko misli.
|
|
|
|