SREĆNA -> RE: Blizanci (3.2.2014 17:28:08)
|
IZVORNA PORUKA: jaina Kako su bebe sve veće i jače udaraju, počela sam razmisljati o tome kako ću ih hraniti kad aBd dođu na svijet.Interesuje me iskustvo ostalih duplih mama :) Da li ih je moguće hraniti samo dojenjem ili je dohrana obavezna? Pisite sve što mozete :D Razmišljaj tako da ćeš dojiti, da ćeš dati sve od sebe da dojiš.Ako ne daj Bože ne mogneš, onda ćeš kupiti ad pa hraniti, jer djeca moraju jesti.Teško je u početku, pakleno teško, još ako ti je prva beba-bebe, prvo nemaš pojma šta i kako trebaš, presvuć,kupat, plače, što plače, bolil ga šta, kad spava dišel, pa što spava tako dugo, jel živo.Hiljadu pitanja i dilema.Sisa zakon, mogu samo to da kažem.Ja sam dojila i dohranjivala 1,5 mj. mlijeka nije bilo dovoljno ni za jednog, a kamoli za oba. Izdajala, dojila, hranila na flašicu.Sekirala se, plakala, nisam spavala itd. Helem evo nas HB živi i zdravi sad će nam rođendan.Jedan je HB prohodao, drugi samo što nije.Jedemo svašta, sve što nam je dozvoljeno u ovom uzrastu. Moj savjet, koji ja nisam prihvatila, jer sam bila prepametna i govorila mogu ja, a zapravo sam iscrpljena do maximuma PRIHVATI POMOĆ, svako ko ti se ponudi da ti pomogne , ne odsbijaj, pa makar to bilo i da ti kafu napravi.
|
|
|
|