bananica -> RE: kupovina skolskog pribora i opreme (6.9.2013 16:46:19)
|
IZVORNA PORUKA: ElmaB IZVORNA PORUKA: Amrino Žene drage, ja sam čula da prvačići dobijaju besplatne udžbenike ali može li mi neko reći kako to ide...preko škole ili...? I kada se ti udžbenici dobiju? Mi smo, za sada, kupili kuksak i pernicu a za ostalo ćemo pričekati prvi dan škole i spisak potrebnih stvari, da ne kupujemo na pamet. Za one koji budu kupovali jedini savjet je da prohodaju i obiđu sve. Primjera radi- mi smo kuksak zapikali u Interexu (gdje je, izgleda, najveći izbor svega), kupili takav isti u knjižari Svjetlost za 49 KM (kod njih je zaista mnogo manjji izbor) dok sam juče u Merkatoru vidjela da takav identičan košta 68 KM! [sm=smiley22.gif] Mislim....to je jbt 20 KM razlike! On je, srećom, sam izabrao nešto što se i nama fakat sviđa (mislim- nije težak, ima airbag, i fin je ušušan i crne je boje...Batman) a rasponi cijena su nevjerovatni. Vidjela sam u Svjetlosti Targetove ruksake koji koštajo oko 50 KM ali su njemu preveliki i izgleda baš nekako komično kada ga stavi na leđa...dok ima nekih ruksaka sa enormnim cijenama a nisu ništa posebno. Za prve dvije tri godine, mislim da ćemo proći sa ovim a onda mu planiram naručiti Eastpack pa da ga nosa do fakulteta ( a i poslije) [sm=smiley36.gif]. Može li mi iko reći čega to najviše treba za prvi razred...drvene bojice, grafitne olovke....kad budem kupovala da poduplam? [sm=jezicek.gif] Prvo draga da poželim Hamzi sretan polazak u školu. Knjige besplatne dobijaju svi prvačići na području kantona Sarajevo, a za ostale ne znam. Nemoj sveske kupovati dok Vam učiteljica ne kaže koje. Najviše će im trebati bojice drvene, flomasteri i plastelin. Ali i toga nemoj previše uzimati, nema potrebe. Višnja, ja koliko znam te sveske nisu dozvoljenje za školu, a i lično mislim da to nije za njih bar ne u prva dva tri razreda osnovne škole. Zar će i Asja u školu ove godine? Da pitam, uciteljica nam rece da prvacici mozda nece dobiti radne listove 1 i 2 iz bosanskog, jeste li ih kupovali ili cete cekati da dodju knjige?? jesu li to Mastalice 1 i 2 ili je to sad nesto drugo??
|
|
|
|