Hanady RR -> RE: kupovina skolskog pribora i opreme (27.8.2013 14:10:55)
|
IZVORNA PORUKA: Amrino Može li mi iko reći čega to najviše treba za prvi razred...drvene bojice, grafitne olovke....kad budem kupovala da poduplam? [sm=jezicek.gif] drvene bojice... jedne koje su većeg izbora boja, obavzeno boja za tijelo :))) meni su se najbolje pokazale Feber Catel bojice koje sma u exluzivu kupovala...veliko pakovanje od 18 bopjica... jedno pakovanje za prvo polugodište, drugo za drzgo polugodište.... U školi nam je stajao blok za likovno, kada nestane učiteljica pošalje prazni okvir pa dokupimo...sve stoji u kesi za likovni blok, tempere, vodene boje, plastelin, flomasteri, kolaž papir, makaze i ljepilo za papir i druge drangolije. Eh sada videne boje fiber castel, kistove još nekoliko srednje veličine tj širine. Tempere Aero...+ još dvije bijele boje pride :) ja sma poslala novine stare da stere po stolu kada radi vodenim i temperama. Također sma poslala pakovanje platičnih čaša... Platelin neka marka al izbor boja veći obavezno... Eh sveske... mi smo uzeli target sveske ali tek u drugom polugodišt smo iste u školi koristili... za vježbanje kosimo isto te jer pri brisanju papir se ne cijepa i pritisak olovke neće učiniti toliko neurednim... Grafitne olovke, najbolje su nam se pokazale TAz olovke proizvodanj tuzla...imaju u bojama i na njima piše neka porukica tipa '' sve najljepše'' itd... pored njih one olovke grafitne žuto crne ... šiljalo obavzeno koje ima u sklopu kutijicu... mi smo malo se gubili al smo kupili TAZ šiljalo u merkatoru malo skuplje la ćemo ga nositi i ove godine :) gimica...stara poznata pelikan...ima je svjetlost... sve one gumice sa likovima i karfekama uništavaju listove i sve izgleda šareno i neuredn i s anajmanjim brisanjem, posbeno dok se djeca izbirikaju sa pritiskom olovke na papiru... Eh da ...pored ovoga da napomenem da u prvom razredu nemate potrebe za velikim punim pernicama... Djeci treba prazna pernica za rajfešluzom u kojoj su kvalitetne bojice, olovka i šiljalo... lakše barataju tako nego stalno uzimanje i vraćanje a mjesto.... Dodouše dobar dio tih punih pernica i nije nešto sa kvalitetom boja i flomatera unutra pa svakako pored pune morate kupiti bolji pribor... Ja sam naučila da skuplje plaćen pribor dođe me jeftinije dugoročno gledano.[sm=smiley36.gif]
|
|
|
|