Hannan -> RE: vitre (22.8.2011 18:22:31)
|
Mi vitre obicno dajemo siromasnima,velicinu vitreta odredjujemo spram mogucnosti te godine, ali nikad ne idemo manje od one najnize cijene koju je propisalaIZ. Vitreta i zekat za IZ...slazem se treba pomagati jedinu instituciju koja veze muslimane u BiH...ali kad ste vi cul ida je IZ dala neka sredstva za izgradnju dzamije, svaku dzamiju "mjestani" prave i predaju je IZ na upravljanje. Djeca u medresi sebi placaju internat, ne znam tacnu cijenu, profesori platu primaju kao i ostali profesori iz budzeta, imami platu dobijaju od naroda, svi mi placamo clanarinu IZ ili imamija kako zovu, od toga je plata...a kad smo mi i jedna vidjela transparentan podatak koliko dobiju para za kozice od kurbana, koliko para na vitre, zekat...prihodi i rashodi to kod njih ne postoji.Opet kazem treba pomagati, ali u ovoj situaciji mislim, moje licno misljenje, da je prece pomoci siromasnom komsiji, djetetu u Somaliji, Africi nego ispostovati tu fetvu, da mi Allah oprosti ako grijesim, ali me stvarno izbace iz cipela nekim svojim idejama.
|
|
|
|