leona81 -> RE: vakcine da-ne? (19.4.2012 14:09:03)
|
IZVORNA PORUKA: Emmy Leona zao mi je zbog tvoje sestre, ocito sam dobila odgovor na pitanje, dakle ipak je neinformiranost u pitanju, ja sam 1977. godiste. Tada se to sigurno vise zataskavalo. Sta je presudilo da ti vakcinises dijete do 6. mjeseca, a onda prestanes? vakcinisana je u porodilistu sa BSG, pa je nakon toga drugi dan dobila vakcinu za hepB...ja sam jos bila na intenzivnoj, nisam ni znala da je primila to...kasnije sam na papirima procitala da je primila hepB 17.11, a na drugom papiru 18.11?? prvo sam se zapitala zasto je primila obje vakcine isti dan, pa kasnije zasto su datumi razl...pa kasnije zasto je uopste primila hepB, al s obzirom da je meni M prvo dijete, a ni muz ni ja nismo imali problema s vakcinama - (tj nismo imali reakcije nakon vakcine a ko zna sta je to ucinilo nasem imunitetu) odlucili smo je odvesti na prvi pregled s mjesec dana i vakcinisati... nakon toga krece ludilo - prvo pedijatrica na koju smo naletili bila je jako neljubazna i drska...trazila je da vidi kako dojim? jer je dijete dobilo samo 800g...posto sam ja na tablicama vidjela da je to dovoljno nije mi bilo jasno o cemu zena govori? pa onda nije znala kad je dobila M vakcinu, a mi dosli 17.12, tj nije znala da li da joj da vakcinu ili da dodjemo sutra zbog datuma...onda je rekla da M ima lanugo dlacice jos iznad trtice jer sam ja pila neku hormonsku terapiju, ja zeni kazem da nisam pila nista u trudnoci osim paracetamola i da nikad nisam pila cak ni kontracepcijske pilule...ona napise da ja negiram da sam pila hormonsku terapiju i sl...uglavnom nidje veze pregled, nidje veze pedijatrica i ja sljedeci put odem kod druge... s njom se odusevim, pristup divan, sve mi ispricala za vakcine, ja pitam zasto M prima hep B a mi nismo, ona mi objasni...i sl...ja tad nisam imala puno vremena za istrazivanje, M je bila jako zahtjevna beba, dojila sam i izdajala po cijeli dan, noc nikad nije prespavala, medjutim kako je ona rasla, ja pocnem da se vise interesujem, istrazujem, konsultujem i...dodjemo do famozne MMR. ja odbijem da mi dijete primi to, pitaju me zasto, ja kazem da sam procitala uputu proizvodjaca i da tamo pise ako je bilo ko u porodici imao alergijske reakcije na vakcinu - bilo koju, plus ako imamo alergije u porodici, bronhitis, astmu i sl...da bi bilo bolje da dijete ne primi tu vakcinu ,a ja imam slucaj moje sestre, i malo blazi slucaj moga brata koji nije primio ni sve doze a i one koje je primao, primao je u smanjenoj jer je imao strasne reakcije... pedijatrica kaze kako mi dijete moze dobiti tu i tu bolest, ja kazem da cu da pristanem na taj rizik...u slucajnom razgovoru sa gospodinom iz VB saznam da mu je dijete autisticno, i on mi isprica tu pricu...i tako sam iz dana u dan citala vise, pricala sa ljudima, pedijatrima, farmaceutima, direktorima nekih klinika, ljekarima bez granica i...shvatim da ne zelim da mi dijete vise prima vakcine...saopstim svojoj pedijatrici na sljedecem pregledu da i dalje necu MMR, ona kaze da mozemo sacekati do 4 godine i primimo samo vakcinu za rubeolu...ja kazem kako to, zasto onda male bebe primaju vakcine kad se mogu primiti naknadno, pa kao najcesce je da dijete oboli tako malo, blah blah...uglavnom iz supljeg u prazno...pedijatrica me ubjedjuje da je to genetski poremecaj, ja trazim test da radi M, ona kaze nema kod nas, ja kazem ok onda nece primiti i za vasu info zadnje istrazivanje s naucnim dokazima jasno dolazi do zakljucka da autizam nije genetski poremecaj nego se javlja zbog vanjskih uticaja...i vise o tome ne razgovaramo...[sm=hudicek1.gif]
|
|
|
|