AAvalon -> RE: vakcine da-ne? (2.7.2014 15:44:09)
|
IZVORNA PORUKA: vjestica IZVORNA PORUKA: lana32 Ja nisam vakcinisala svoje dvije cure.Sad imaju 2,5 i 1,5 god. Do sad nije bilo problema.Starija je isla i u vrtić na poludnevni boravak. Tu i tamo u sezoni bolesti disajnih organa imaju pokoju upalu grla ,ali ništa ozbiljno ,niti problematično. Pisala sam na ovoj temi o svojim razlozima. Nisam neki protivnik vakcina,čak perferiram vakcine za bolesti današnjice ,ali sam protivnik vakcina za bolesti koje su davno iskorijenjene, vakcine koje nemaju smisla ni za žensku ni mušku populaciju (rubeola,zaušnjaci ),za vakcine koje se pakuju za više zaraznih oboljenja,za vakcine kojima je prekinut hladni lanac čuvanja,a to se često dešava ,također sam protivnik davanja vakcina,gdje djeca poslije odboluju po nekoliko dana. Još nisam došla u sukob s domom zdravlja jer ih i ne vodim tamo ,nisam ni imala potrebe da ih vodim . Kad im se upali grlo ,odvedem ih direktno otorinolaringologu iz razloga što ti specijalisti se bave samo s tim područjem ,imaju puno iskustva i daju kvalitetnu ciljanu terapiju na osnovu inspekcije i briseva,a koja fino djeluje i upale se ne vraćaju . Odvedem ih jednom godišnje kod dr Lutve na sistematski ,jest čovjek star i pomalo senilan ,ali ima kliničkog iskustva. I jednom godišnje privatno povadim nalaze. Jedino mi je prednost sto sam zdravstveni radnik ,pa na vrijeme reagujem i mogu procijenti da li ljekar pravilno obavlja pregled .Ako te šta još zanima ,tu sam . možeš li mi pojasniti boldirani dio? imam totalno suprotno mišljenje, ali me zanima upravorazlog za takav totalno opozitni stav I mene ovo isto interesuje... Kao i onaj dio prije toga, da su neke bolesti iskorijenjene [sm=zmeden.gif]
|
|
|
|