RE: vakcine da-ne? (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba >> Zdravlje beba

Poruka

leona81 -> RE: vakcine da-ne? (3.5.2012 13:52:27)

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0946672X12000089

Olivier Guillarda, 1,
Bernard Fauconneaub,
Alain Pineauc, 1,
Annie Marraulda,
Jean-Pierre Bellocqd,
Marie-Pierre Chenardd

a CHU Poitiers, Department of Biochemistry, 86 021 Poitiers, France
b CHU Poitiers, Department of Clinical Pharmacology, 86 021 Poitiers, France
c Nantes University, Department of Toxicology, 44 000 Nantes, France
d CHU Strasbourg, Department of Pathology, Hautepierre Hospital, 67 098 Strasbourg, France

evo malo podataka iz struke:)

Given the pathology of this patient and the high Al concentration in skin biopsy, the authors wish to draw attention when using the Al salts known to be particularly effective as adjuvants in single or repeated vaccinations. The possible release of Al may induce other pathologies ascribed to the well-known toxicity of this metal.

Sonja -> RE: vakcine da-ne? (4.5.2012 15:10:25)

stvarno sam bila rekla da vise nista necu komentarisati u vezi vakcina jer me svi pogresno shvate sli ovo moram reci

Emmy procitala sam kako si ja mislim ti pisala kako je tvoja tetka ili neko(sorry ne sjecam se) umrla od velikog kaslja i nije bila vakcinisana te da je umrla u strasnim mukama..zaista mi je zao..
a sta da kazem ja koja je htjela najbolje za svoje dijete i odvela ga na bozanski savrsenu vakcinu, i dijete se razboli?! znas li u kakvim je on mukama umirao 4 dana??? jecao je i plakao dok je imao snage..rukicu su mu trebali amputirati, fleke po cijelom tijelu,prstici druge ruke takodje trebali amputirati, sav natekao, svi organi totalno osteceni, vrijedjao ga je i vjetar sto zapuhne...
nafilovano smo informacijama za koje smatram nisu tacne ...

Semica -> RE: vakcine da-ne? (5.5.2012 10:40:06)

ja definitivno podrzavam sonju i peticiju koja je pokrenuta....ne znam kako je kod koga u kojem gradu kantonu ili sta vec...ali u TK nemamo pravo izbora-ako kazemo da dijete necemo vakcinisati odmah nam odgovore NAPADOM na nas-kao NISMO NORMALNI i sl...govore nam da djecu u skole necemo moci upisati ako ih ne vakcinisemo i sl.gdje god se pojavimo i kazemo da dijete nije primilo tu i tu vakcinu postavljaju 1000 pitanja...ja se vodim onim:GDJE IMA DIMA IMA I VATRE----nisu ljudi mogli tek tako izmisliti da vakcine znaju naskoditi djeci i da od zdravog djeteta dobijete bolesno nakon vakcine ili ne daj Boze-da dijete umre-SMRDI TU NESTO I TO PRAVO!...aa o ovim pregledima prije vakcine necu ni da govorim...SRAMOTA! Mojoj Sarah je doktorica na zadnjoj vakcini pregledala pluca preko majice ( gdje to ima??? )...grlo joj nije ni pregledala :o ...UZAS! U naprednim zemljama obavezno vakcinisanje je davno ukinuto-samo kod nas jos nesto glumataju...svi doktori i farmaceutske kuce su uvezani-nece oni jedni protiv drugih pricati jer im te veze njihove donose LOVU -od toga zive!Boli njih briga za nasu djecu!Ovo je jedan zacaran korumpirani krug koji je uzasan! A mi smo glupav narod-da nam kazu ovi sto nam namecu vakcinisanje-pojedite gov*o -i da svi pocnu to raditi-i mi bi :/ da nije zalosno bilo bi smijesno :((( ---niko se ne bi zapitao zasto-kako-zbo cega-od cega i sl.Nikakve informacije oni nama o vakcinama ne daju -nista ne govore o nus pojavama samo nam u knjizicu napisu kada treba odvesti dijete i to je to...aaa da ne pricam o tome kako nemamo pojma sta djeci ubrizgaju :/ da zakljucim ovo sto pisem ( jer kako sam krenula do sutra bi mogla o ovome)-nisam ni ZA ni PROTIV vakcine-ali nam neka OSNOVNA ZNANJA i INFORMACIJE o njima ( sastav i nus pojave) MORAJU RECI...pa da se mi odlucimo ZELIMO LI da dijete dobije tu vakcinu ili NE...-raditi detaljne preglede takodjer moraju ( neko je napisao -zar da bodem dijete 6 puta u godini...ja bi bola i 20 puta ako cu tim znati da je dijete 100% zdravo i da moze primiti vakcinu-malo zaplace kada ga bocnu i to je sve--bolje nego da ne uradim to i djetetu nesto bude-kada odvagam prednosti i nedostatke tog bockanja definitivno sam ZA to)...To je moje misljenje-znam da se vecina nece sloziti sa njim-i ne mora...svako ima svoje...;)

Semica -> RE: vakcine da-ne? (5.5.2012 10:46:55)

i jos nesto...Recite doktorici kada odvedete dijete na pregled prije vakcine da vam rukom na papir napise koji pregled je obavila i sta je ustanovila ( da li dijete moze primiti vakcinu ili ne) i ako primi da garantuje da mu nista lose nece biti-i recite joj da potpise to PA CETE VIDJETI HOCE LI TO URADITI!!! NARAVNO DA NE! Jer ne moze garantovati da su vakcine 100% bezazlene! Evo cak su u Hrvatskoj poceli ovo raditi: imaju kao dokument-nalaz i povedu advokata sa sobom na pregled kao svjedoka....pogledajte...http://www.alternativa-forum.com/cjepljenje/200-cjepivo-izbegavati-3.html ( sesti post od pocetka)

leona81 -> RE: vakcine da-ne? (5.5.2012 14:43:19)

http://thinktwice.com/HET_study.pdf

evo jos jedna naucna studija

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (5.5.2012 15:06:10)

[Sadržaj poruke je obrisan]

leona81 -> RE: vakcine da-ne? (5.5.2012 16:13:21)

@Iman ja imam debelo dobre razloge zbog kojih razmisljam vakcinisati ili ne svoje dijete...o njima sam vec pisala....sto se nase pedijatrice tice, upoznata je sa nasim slucajem pa u skladu s time odgadja zasad vakcinu MMR i polio...to su dvije koje nismo primili...odlicna je pedijatrica, i ja joj vjerujem, ali mi ona ne moze garantovati da ce vakcinacija proci bez posljedica...takodjer to nijedan proizvodjac vakcine ne moze garantovati...da nemam druge razloge tj da se oslanjam samo na info s neta to bi bilo smijesno...ali na netu se mogu naci i naucne studije, zavisi o tome sta te interesuje - more je kontradiktornih info - naravno ako citamo portale i nepotpisane clanke to nas ne dovodi do nikakvog zakljucka...isto tako postoje stranice koje se bave naucnim istrazivanjima, udruge roditelja djece koja su umrla ili su trajno ostecena zbog posljedica vakcinacije, udruge ljekara i sl i more korisnih informacija koje mogu da bar pomognu u odluci da ili ne...internet je veoma koristan alat, ako ga koristimo u prave svrhe, i ako znamo sta citati, i kako se odnositi prema informacijama koje dobijemo...

Candy -> RE: vakcine da-ne? (5.5.2012 23:49:13)

Ja se ako Bog da trebam poroditi sa drugom bebom za nekih 6 sedmica i vjerujete li mi da ja danima samo razmisljam o tome hocu li je odvesti na vakcinu ikakvu, nakon svih procitanih clanaka, predavanja, videa, pa i razgovora sa roditeljima... Moja kcerkica koja sada ima 2,5 godine nije hvala Bogu imala nikakvih losih reakcija na bilo koju vakcinu, ali joj nikako ne mogu krvnu sliku poboljsati, ma nema toga sto nisam pokusavala i radila, pa ovih dana sumnjam i na te vakcine, koje joj mozda ne dopustaju da podigne imunitet... Ne znam, nisam pametna...

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (5.5.2012 23:56:05)

[Sadržaj poruke je obrisan]

Mya_81 RR -> RE: vakcine da-ne? (6.5.2012 10:43:00)

Zamolila bih vas da prije pisanja svojih postova dobro razmislite o napisanom, jer je ovo zaista isuvise teska tema pogotovo nakon svih desavanja koja su nas pogodila. Naravno da svi imamo pravo na svoje misljenje, ali malo razmijevanja svima nama nece škoditi.

Candy -> RE: vakcine da-ne? (6.5.2012 17:30:48)

Naravno slazem se sa Mya_81, razlicita su nam misljenja o svemu pa i o ovome... Voljela bih ako nekome nije tesko, posto ne znam sta znace one skracenice vakcina da mi neko ovdje napise sta koja skracenica znaci i kad se koja prima? Mozda ima jos neko kome bi pomoglo da razumije ovu tematiku... Hvala :D

leona81 -> RE: vakcine da-ne? (6.5.2012 18:14:39)

http://www.judzks.ba/Sidemenu/Savjetiinovostiozdravlju/Trudno%C4%87aibebe/Kalendarobavezneimunizacije.aspx

izvoli:)

DM -> RE: vakcine da-ne? (6.5.2012 19:12:19)

Mama mi reče da je bila najava za zabranjeni forum -u četvrtak-tema: vakcine!

Sonja -> RE: vakcine da-ne? (6.5.2012 21:00:10)

Pronadjite intervju sa istrazivacem vacina

http://www.galaksija.com/planeta/opasnosti_od_cjepiva.htm

a posto znam da vecina nece procitati jer vam je mrsko samo cu vam par pitanja i odgovora kopirati

Pitanje: Zašto nam citiraju statistike koje naizgled dokazuju da su cjepiva bila strahovito uspješna u iskorjenjivanju bolesti?

Odgovor( Mark Randal-bivsi istrazivac vakcina,radio u farmaceutskoj industriji): Zašto? Kako bi se stvorila iluzija da su ta cjepiva korisna. Ako cjepivo suzbija vidljive simptome bolesti kao što su ospice, svi pretpostavljaju da je cjepivo uspješno. Ali, ispod površine, cjepivo može oštetiti sam imunološki sustav. A ako izazove druge bolesti – recimo, meningitis – ta je činjenica maskirana, zato što nitko ne vjeruje da to može biti posljedica cijepljenja. Ta činjenica se previđa.

Pitanje: U redu, ali hajde da na trenutak zanemarimo razliku između različitih tipova zagađenja. Koje kontaminante ste vi otkrili tijekom mnogih godina svoga rada sa cjepivima?

Odgovor: Dobro. Nabrojat ću vam neke stvari na koje sam ja naišao, a također ću vam reći što su našli moji kolege. Evo nepotpune liste. U Rimavex cjepivu protiv ospica pronašli smo razne kokošje viruse. U cjepivu protiv dječje paralize pronašli smo acanthamoebu, takozvanu «amebu koja jede mozak». Majmunski citomegalovirus u cjepivu protiv dječje paralize. Majmunski pjenasti virus u cjepivu protiv rotavirusa. Virus ptičjeg raka u MMR cjepivu. Razne mikroorganizme u cjepivu protiv bedrenice. Pronašao sam potencijalno opasne inhibitore enzima u nekoliko cjepiva. Pačje, pasje i zečje viruse u cjepivu protiv rubeole. Virus ptičje leukoze u cjepivu protiv gripe. Pestivirus u MMR cjepivu.

Pitanje: Dajte da ovo razjasnimo. To su sve kontaminanti kojima nije mjesto u cjepivima.

Odgovor: Tako je. A ako pokušate izračunati kakvu štetu mogu uzrokovati ti kontaminanti, pa, mi to zapravo ne znamo jer nisu provedena nikakva testiranja, ili ih je provedeno vrlo malo. To je rulet. Iskušajte svoju sreću. Također, većina ljudi ne zna da se neka cjepiva protiv dječje paralize, adenovirusa, rubeole, hepatitisa A i ospica rade s abortiranim ljudskim fetalnim tkivom. S vremena na vrijeme sam u tim cjepivima pronalazio nešto za što vjerujem da su fragmenti bakterija i virus dječje paralize, koji su mogli potjecati od tog fetalnog tkiva. Kada tražite kontaminante u cjepivima, možete naići na zbunjujuće materijale. Znate da ne bi trebali biti tamo, ali ne znate što točno imate. Pronašao sam nešto za što sam vjerovao da je vrlo mali «fragment» ljudske dlake, a također i ljudsku sluz. Pronašao sam nešto što se može nazvati samo «strana bjelančevina», što bi moglo značiti bilo što. To bi mogla biti bjelančevina iz virusa.

Pitanje: Kako bismo izbjegli bilo kakvu zabunu, želio bih da još jednom ukratko ponovite probleme koje cjepiva mogu uzrokovati – koje bolesti, kako se to događa...

Odgovor: U osnovi govorimo o dva potencijalna, štetna ishoda. Prvi je da osoba dobije bolest iz cjepiva. Ona dobije bolest od koje ju je cjepivo trebalo zaštititi, jer se u cjepivu i nalazi neka verzija bolesti. Drugi, osoba ne dobije tu bolest, ali nakon nekog vremena, ili možda odmah, dobije neko drugo stanje koje je uzrokovano cjepivom. To stanje može biti autizam – ili može biti neka druga bolest, poput meningitisa. Može postati mentalno invalidan.

Sonja -> RE: vakcine da-ne? (6.5.2012 21:04:33)

evo jos par stvari

Što je Haemophilus influenzae tip b i kakve bolesti uzrokuje?

Haemophilus influenzae tip b je bakterija koja uzrokuje citav niz ozbiljnih bolesti, a najcešce napada djecu mladu od 5 godina.

Dijete se može zaraziti Hib-om u kontaktu s drugom djecom ili odraslim osobama koji su nositelji te bakterije, a da to ne znaju. Klice se prenose s odrasle osobe ili djeteta na dijete kapljicnim putem ili putem sekreta iz dišnih putova.

Ako bakterija ostane u djetetovu nosu ili grlu, dijete se vjerojatno nece razboljeti. Medutim, prijede li Hib na druga mjesta u dišnom sustavu ili ude u krvotok, ta ce bakterija uzrokovati teške probleme.

Gnojni meningitis najcešca je bolest uzrokovana Hib-om. Od njega obolijevaju djeca do 5. godine života, a najugroženija su ona od 6-11 mjeseci starosti. Bolest završava smrcu za 2-5% oboljelih a može ostaviti i trajne posljedice u vidu duševne zaostalosti, gluhoce i/ili poremecaja govora u 15-30% preživjele djece.

Hib takoder uzrokuje:

upalu pluca
upalu hrskavicnog poklopca u grlu koja uzrokuje otežano disanje i gušenje
sepsu - prisustvo bakterija u krvi što dovodi do opceg teškog stanja: visoka temperatura, klonulost, otežano disanje, bljedilo, hladne ruke i noge, povracanje
upalu zglobova

Blondirano je dobio moj Arian od Hib vakcine i za one koji nezao UMRO

dalje:

Pogledajmo šta sadrže neke vakcine koje se najčešće koriste:

VAKCINA: Acel-Immune (DtaP) PROTIV TETENUSA DIFTERIJE VELIKOG KAŠLJA SADRŽI: otrove difterije i tetenusa i absorbovane nećelijske sastojke velikog kašlja, formaldehid, aluminijum hidroksid, aluminijum fosfat, antiseptik, emulzifikator želatin...
VAKCINA: Attenuvax - Measles (Merck & Co.) PROTIV MALIH BOGINJA SADRŽI: Žive viruse malih boginja, neomicin, voćni alkohol, hidrolizirani želatin, zametak pileta...

VAKCINA: Biavax - Rubella (Merck & Co.) SADRŽI:Žive viruse rubeole neomicin, vočni alkohol hidrolizirani želatin, ljudske dvohromozomske ćelije od tkiva abortiranog fetusa...
VAKCINA DPT (GlaxoSmithKline) PROTIV DIFTERIJA, TETANUSA, VELIKOG KAŠLJA SADRŽI: otrove difterije i tetanusa, formaldehid, aluminum fosfat, amonijum sulfat, timerosal, isprana ovčija crvena krvna zrnca....

VAKCINA: DRYVAX (Wyeth-Ayerst, još bez licence) SADRŽI: Velike boginje - žive kravlje viruse, "neke mikrobne otrove, streptomicin sulfat, hlortetraciklin hidrohlorid, neomicin sulfat glicerin i fenol, mešavinu dobijenu destilacijom tečnosti iz plikova teleće kože ugljenim katranom.

VAKCINA FluShield (Wyeth-Ayerst) PROTIV GRIPA SADRŽI: Trovalentni virus gripa tip A i B, gentamicin sulfat formaldehid, timerosal i polisorbat 80 tečnost iz pilećeg embriona.

VAKCINA Imovax (Connaught Laboratories) SADRŽI: Apsorbovane viruse besnila, neomicin sulfat, fenol, crveni indikator humanog albumina, diploidne ćelije iz tkiva abortiranog ljudskog fetusa.

VAKCINA ORALNA POLIO: Orimune - Oral Polio (Wyeth-Ayerst) SADRŽI: Tri tipa poliovirusa, oslabljeni neomi

Neke od ovih se ne koriste kod nas

dalje:

Dr. James R. Shannon, bivši direktor Nacionalnog instituta za zdravlje (the National Institute of Health) izjavio je u decembru, 2003. godine da je "jedina bezbjedna vakcina ona vakcina koja nikad nije bila upotrijebljena"

Dr Mark Sirkus, strucnjak za prirodnu medicinu i autor knjiga: „Medicina za preživljavanje u 21. veku“ („Survival Medicine For the 21. Century“) i „Humana pedijatrija“ („Humane Pediatrics“), upozorava roditelje i trudnice da se drže što dalje od vakcina. „Nažalost, vecina lekara nema pojma šta one sadrže, ne poznaje toksikologiju niti je informisana o propratnim efektima injekcija koje preporucuju. Cak i oni koji znaju retko upozoravaju roditelje na rizik koji preuzimaju“.

Najšokantnije otkrice ja da vakcinacija nikad nije bila klinicki dokazana kao efektna preventiva protiv bolesti. Lekar koji je radio na usavršavanju vakcine protiv malih boginja, dr Samjuel Kac (Samuel Katz) i sam je to potvrdio izjavom da „Vlada nikada nije obavile klinicke studije, ali industrija jeste… Zbog toga javnosti nije dostupna informacija da one ne sprecavaju transmisiju bolesti, zbog cega su i napravljene“.

itd. mogla bi mjesec dana ovako pisati

Emmy -> RE: vakcine da-ne? (7.5.2012 11:48:39)

Draga Sonja, meni je jako žao zbog vašeg gubitka, sve vrijeme sam pratila vaš slučaj i noćima nisam spavala od sekiracije, duboko me potreslo to što vam se desilo nikada i nikome se ne ponovilo.

Ovo i jeste tema za i protiv vakcinacije, tako da je svaka konstruktivna rasprava dobro došla. Ja svoje dijete planiram sutra voditi na revakcinaciju Polio i hiB, i mada mi nije svejedno, ipak sam odlučila nastaviti vakcinisati djecu. Ja sam laik po pitanju imunizacije i stoga brigu o tome prepuštam doktorima, mada mi je svaki put knedla u grlu, ali kao što sam bezbroj puta rekla ne mogu na sebe preuzeti rizik "nevakcinisanja" svoje djece i time ih također izložiti potencijalnim opasnostima, pogotovo s obzirom da često putujemo.

Na tribini o vakcinaciji kojoj smo prisustvovale par naših forumašica i ja, često je spominjano ime dr. Richtera, pa evo i njegovih par članaka, pogotovo obratite pažnju na ovu publikaciju u pdf formatu, jer tu imate i neželjene reakcije, kao i spominjanje davanja paracetamola prije same vakcinacije[sm=zmeden.gif]

http://www.cybermed.hr/osvrti/prim_darko_richter_dr_med/zasto_sam_ipak_cijepio_svoju_djecu

http://www.cybermed.hr/osvrti/prim_darko_richter_dr_med

http://hpps.kbsplit.hr/hpps-2005/pdf/D11Richter.pdf

Emica_sa -> RE: vakcine da-ne? (7.5.2012 12:08:50)

Meni je najsmjesnije i ujedno najzalosnije sto uvijek kada neki doktor pocne pricu o vakcinama uvijek i konstantno se radi na zastrasivanju naroda i prica se na kraju svede na pricu o opakim bolestima i kako su vakcine pomogle , ne o stetnosti samih vakcina,tu su im ruke i usta vezani,tako da meni doktori nisu nikakvo mijerilo[sm=smiley13.gif]

Emmy -> RE: vakcine da-ne? (7.5.2012 12:54:37)

IZVORNA PORUKA: Emica_sa

Meni je najsmjesnije i ujedno najzalosnije sto uvijek kada neki doktor pocne pricu o vakcinama uvijek i konstantno se radi na zastrasivanju naroda i prica se na kraju svede na pricu o opakim bolestima i kako su vakcine pomogle , ne o stetnosti samih vakcina,tu su im ruke i usta vezani,tako da meni doktori nisu nikakvo mijerilo[sm=smiley13.gif]

Ja više puta ne reagujem na ovakve totalno iracionalne postove, prešutim ih, ali sada moram - ako možeš samo pojasniti ko bi onda to po tebi za ovo pitanje bio mjerilo a da nisu doktori, e svašta stvarno![sm=zmeden.gif]

Emica_sa -> RE: vakcine da-ne? (7.5.2012 12:58:33)

IZVORNA PORUKA: Emmy

Ja više puta ne reagujem na ovakve totalno iracionalne postove, prešutim ih, ali sada moram - ako možeš samo pojasniti ko bi onda to po tebi za ovo pitanje bio mjerilo a da nisu doktori, e svašta stvarno![sm=zmeden.gif]

Draga moja nisu iracionalni postovi nego realnost,ako sam ja nesto slagala slobodno reci[sm=smiley13.gif]

Mala Selma -> RE: vakcine da-ne? (7.5.2012 13:11:01)

Zanimljivo :
http://www.24sata.info/lifestyle/bebe/99108-Smrtonosna-bolest-Prva-vakcina-meningitis-djeluje-oko-posto-djece.html

Moj A. kasni sa dvije vakcine, sa onom od 12 mjeseci i 18 mjeseci i u oba slucaja bio je bolestan pa smo prolongirali (bio je bolestan duzi period -adaptacija u vrticu).Kada sam nedavno vodila ga kod dr., rekla mi je da nezurim sa vakcima i da ove moze primiti do 5 godine.Iskreno, ponukana pricama i dogadjajima koji se desavaju u posljednje vrijeme, nisamo pametni sta da uradimo, da li da ga vakcinisemo ili ne [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Emmy -> RE: vakcine da-ne? (7.5.2012 13:18:44)

Emice nisam niti bih rekla da si nešto slagala, niti je to moj nivo komunikacije, ali iznijeti konstataciju da doktori medicine nisu kompetentni za ono čime se bave je ništa drugo do iracionalna teza. Onda bismo svi trebali biti doktori. Po tvojoj konstataciji svi se u to više razumiju od doktora, onda najbolje je ne tražiti pomoć od istih kada nam je nažalost vrlo često svima potrebna. Ja nisam glasnogovrnik zdravstvene struke niti ih zastupam u bilo kojem kontekstu, ali generalizacija općenito me izbacuje iz takta (poput svi su oni isti, svi su političari lopovi, pokradoše nas itd.).

Citiram odgovor pomenutog doktora fizioterapeutkinji koja ga je pokušala ubijediti da "zna bolje od njega":

...........Ali, teško mi je nekoga razuvjeravati ili uvjeravati o stručnim pitanjima, ako ovaj smatra da je kompetentan. Tako da, iako možda niste toga svjesni, vi ste na određeni način podcijenili mene. No, mene to nipošto ne smeta. Pacijenti su naši partneri, no prije svega, partneri samima sebi za svoje zdravlje. I to je sve što vam još mogu dobroga reći. Osobno se nisam oslanjao na svoje procjene kada sam vlastitu djecu vodio, npr. okulisti, ili kirurgu, a, da vam kažem: na moje troje djece obavljene su 2 operacije, jedne naočale, vađenje stranog tijela iz oka i iz nosa, dosta zubnih intervencija, a bilo je i ponešto iz moje domene: dvije kriptogene sepse, mnogo cijepljenja, jedna teška gripa, itd. Kada sam išao drugima, nikada im nisam tumačio što bih ja napravio. A, nailazio sam i na takve kolege koji su to očekivali. No, tada sam potražio pomoć kod drugih. Kada sam pacijent, ja sam korektan pacijent, a to znači laik. Moja mi stručna naobrazba samo pomaže da razumijevam što na meni rade, nipošto da se u to miješam. ...........Mislim da će proći još jako puno vremena dok većina Hrvata konačno shvati da je podjela posla nastupila još u vrijeme pračovjeka."

Mirkica -> RE: vakcine da-ne? (7.5.2012 13:22:35)

Draga moja nisu iracionalni postovi nego realnost,ako sam ja nesto slagala slobodno reci[sm=smiley13.gif]

Svako ima pravoooooooooooooo da odluci za svoje djete DA ili Ne ovdje postoje jedna -dvije vakcine koje se moraju dati ostalo je na meni i mm da olducimo , prije primanja vakcina doktor nas je lijepo primio kdo sebe u kancelariju i objasnio sta i kako , naravno rekao nam je da MOZE da bude stetno po djete vakcina , ali da je to veoma riejtkoooo , veomaaaaaaaaa a da nikada on ne moze da zna kako ce djete reagovat na vakcinu , uglavnom nam je rekao i to da punooo punooo veca mogucnost je da djetetu nesto bude ako nije vakcinisan nego ako ga vakcinisu .
Nedao Bog nikome da djete umre , ali smrt je sudjena , e sada ako neko od milion datih vakcina i sve prodje dobro i onda da jednu nekome ko podlegne mislimmmmm hajmo sada pljuvati po njemu niko nije zelio da neko umre organizam djeteta jednostavno nije primio BOG JE TAKO HTJEO . Ja sam se potpisala da dajem djetetu citav paket tih vakcina i ja i mm , znaci snosim odgovornost i da se nesto desii kojim pukim slucajem a NEDAO BOG ja sam odgovorna a ne doktor , i da prije svake vakcine pitani smo da li je mali imao zadnji sedam dana turu , pregleda ga vidi je li ima neki infekt ako ne onda dobije vakcinu .

Emica_sa -> RE: vakcine da-ne? (7.5.2012 13:27:13)

IZVORNA PORUKA: Mirkica

Svako ima pravoooooooooooooo da odluci za svoje djete DA ili Ne ovdje postoje jedna dviej vakcine koje se morajud ati ostalo je na meni i mm da olducimo , prije primanja vakcina doktor nas je lijepo primio kdo sebe u kancelariju i objasnio sta i kako , naravno rekao nam je da MOZE da bude stetno po djete vakcina , ali da je to veoma riejtkoooo , veomaaaaaaaaa a da niakda on ne moze da zna kako ce djete reagovat na vakcinu , uglavnom nam je rekao i to da punooo punooo veca mogucnost je da djetetu nesto bude ako niej vakcinisan nego ako ga vakcinisu .
Nedao Bog nikome da djete umre , ali smrt je sudjena , e sada ako neko od milion datih vakcina i sve prodje dobro da nekome ko podlegne mislimmmmm hajmo sada pljuvati po njemu niko nije zelio da neko umre . Ja sam se potpisala da dajem djetetu citav paket tih vakcina i ja i mm , znaci snosim odgovornost i da se nesto desii kojim pukim slucajem a NEDAO BOG ja sam odgovorna a ne doktor , i da priej svake vakcine piatani smo da li je mali imao zadnji sedam dana turu , pregleda ga vidi je li ima neki infekt ako ne onda dobije vakcinu .

MIrkice to je tako u civilozavnim drzavama, ali kod nas nije tako,kod nas te odmah plase bolestima,neces moci upisati dijete u skolu i ostalim glupostima,ja kada sam trazila od dr da mi da napismeno da su vakcine ispravne i da se mome dijetetu nece nista desiti,automatski je ona to odbila,tad mi je bilo sve jasno[sm=smiley13.gif]

Mirkica -> RE: vakcine da-ne? (7.5.2012 13:48:43)

niko ti ni ovdje neda garanciju da mu se nista nece dogoditi , jesil ti dobro procitala sta sam ja napisala , jer oni ne znaju kako ce neciji organizam djelovati od milion zakaze jedan organizam kako da oni znaju koji , ja sam se potpisala da riziko preuzimam na sebe znaci doktor nije preuzeoooo odgovornost , jer mozda je bas moej djete moglo da bude to jedno od milion nije hvala BOgu al et , zatso bi on rizikovao

Emica_sa -> RE: vakcine da-ne? (7.5.2012 13:50:50)

IZVORNA PORUKA: Mirkica

niko ti ni ovdje neda garanciju da mu se nista nece dogoditi , jesil ti dobro procitala sta sam ja napisala , jer oni ne znaju kako ce neciji organizam djelovati od milion zakaze jedan organizam kako da oni znaju koji , ja sam se potpisala da riziko preuzimam na sebe znaci doktor nije preuzeoooo odgovornost , jer mozda je bas moej djete moglo da bude to jedno od milion nije hvala BOgu al et , zatso bi on rizikovao

Jesam procitala sam,mislila sam na to da imas pravo na izbor[sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>