RE: vakcine da-ne? (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba >> Zdravlje beba

Poruka

reallove -> RE: vakcine da-ne? (22.4.2012 15:42:47)

Sa mojom sekom je bio i jedan nas rodjak,bolovao je zausnjake,pa se iskomplikovalo..I on je dobro prosao,sad je vec ozenjen i ima sina[sm=smiley1.gif]

reallove -> RE: vakcine da-ne? (22.4.2012 15:43:47)

IZVORNA PORUKA: felix

iskreno uopšte se prije nisam zamarala ajmo rec vakc. dok nisam na rr došla svašta vidjela procitala , dozivjela ...... nemoze covjek baš da bude imun al ja sam jedna od onih što na sebe preuzimam rizik, i vjerujem u Bog pa šta bi bi, više bi se "pojela" da ga ne odvedem na red. vakcinisanje .

isto ovako[sm=smiley13.gif]

jasmin -> RE: vakcine da-ne? (22.4.2012 15:52:41)

IZVORNA PORUKA: teacher75

ljudi mogu bezbolno proci sa nevakcinisanjem sve dok je puno veci procenat onih koji su vakcinisani. sta bi bilo da vecina nije vakcinisana? imali bi prave epidemije ovih svih bolesti protiv kojih se vakcinisemo

tiki bona,nije uopce tajna da vakcine nisu istrijebile bolesti.Nema dokaza za to.Bolesti su nestajale poboljsanjem zivotnih uslova.Kad se zivi u cistom prostoru,pazis na higijenu,jedes zdravo,trudis se prirodnim dodacima ojacati imunitet,nema tu mjesta epidemiji.

felix -> RE: vakcine da-ne? (22.4.2012 15:55:20)

IZVORNA PORUKA: jasmin

ljudi mogu bezbolno proci sa nevakcinisanjem sve dok je puno veci procenat onih koji su vakcinisani. sta bi bilo da vecina nije vakcinisana? imali bi prave epidemije ovih svih bolesti protiv kojih se vakcinisemo

tiki bona,nije uopce tajna da vakcine nisu istrijebile bolesti.Nema dokaza za to.Bolesti su nestajale poboljsanjem zivotnih uslova.Kad se zivi u cistom prostoru,pazis na higijenu,jedes zdravo,trudis se prirodnim dodacima ojacati imunitet,nema tu mjesta epidemiji.

ne vjerujem u ovo hraniš se zdravo[sm=jezicek.gif] ipak je prije puno više bilo zdravi insana kad nije bilo raznorazni tehnologija izuma ....
bolje se jelo zdravije se zivilo sad [sm=smiley13.gif] ja u to ne vjerujem

teacher75 -> RE: vakcine da-ne? (22.4.2012 15:58:13)

a ko to zivi i hrani se zdravo u danasnje vrijeme? Velika manjina, sto znaci da opet vecina ostaje pod rizikom

Leena -> RE: vakcine da-ne? (22.4.2012 16:00:23)

i ja mislim da su se ljudi prije zdravije hranili

reallove -> RE: vakcine da-ne? (22.4.2012 16:03:12)

IZVORNA PORUKA: Leena

[sm=smiley20.gif]

danas je svako voce i povrce na silu sazrijelo,proslo ljeto mi prijateljica prica,koliko je ljudi zaglavilo u bolnici zato sto su jeli jagode,prskane naravno.,Zrak nam je zagadjen,u Bosni kad sam bila sad u 1. mjesecu,Zenica je bila uzasno zagadjena da ljudi nisu mogli izaci kako treba..

reallove -> RE: vakcine da-ne? (22.4.2012 16:05:37)

IZVORNA PORUKA: reallove

IZVORNA PORUKA: Leena

[sm=smiley20.gif]

danas je svako voce i povrce na silu sazrijelo,proslo ljeto mi prijateljica prica,koliko je ljudi zaglavilo u bolnici zato sto su jeli jagode,prskane naravno.,Zrak nam je zagadjen,u Bosni kad sam bila sad u 1. mjesecu,Zenica je bila uzasno zagadjena da ljudi nisu mogli izaci kako treba..

Na povratku,na putu za aerodrom,kroz Kakanj kad smo prosli,da Bog dragi sacuva,jednostavno ne vidis prst pred okom od nekog dima,ja se prepala,kontam kad mi otkazu avion,uzano je bilo

vjestica -> RE: vakcine da-ne? (22.4.2012 16:07:05)

a kako s eonda nisu javile epidemije u ratu???
nego se javila prije 2-3 g epidemije rubeole po srednjim školama i to zahvatila godišta 92,93 tj djecu rođenu u ratu (i većinu nevakcinisani) i sada epidemija zaušnjaka na fakultetima (ista godišta)

Mya_81 RR -> RE: vakcine da-ne? (22.4.2012 16:07:15)

A kako da se zivotni uslovi poboljsaju u bas cijelome svijetu? Negdje gdje se i iskorijeni, valjda bi morali ostati odsjeceni od ostatka svijeta da ne bi nesto ponovo 'ušlo' u njihovo okruzenje. Valjda je to i jedna od negativnih stvari povezanosti cijeloga svijeta, jer ljudi putuju gdje hoce i kad hoce.

reallove -> RE: vakcine da-ne? (22.4.2012 16:08:07)

Prije su se djeca vakcinisala bez straha i posljedica,dok danas u svemu vidis neki problem.Pojavilo se tona nekih gripa,bolesti,svega..Zasto? Zato sto je vise citav svijet otisao u [sm=hudicek1.gif]

felix -> RE: vakcine da-ne? (22.4.2012 16:13:59)

zašto pa znaš mila kak kazu kakav narod takvo i vrijeme sve pošandrcalo na skroz , od vremena na dalje [sm=hudicek1.gif] pa šta se sve dešava u svjetu pljacke,ubistva , droge , silovanja itd--- boze na hajr sacuvaj .....

Mislim da su ove klimaske , vremena donijela sve [sm=hudicek1.gif]

pahuljica_25 -> RE: vakcine da-ne? (22.4.2012 16:23:22)

IZVORNA PORUKA: felix

iskreno uopšte se prije nisam zamarala ajmo rec vakc. dok nisam na rr došla svašta vidjela procitala , dozivjela ...... nemoze covjek baš da bude imun al ja sam jedna od onih što na sebe preuzimam rizik, i vjerujem u Bog pa šta bi bi, više bi se "pojela" da ga ne odvedem na red. vakcinisanje .

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley20.gif[/image]

Selminja -> RE: vakcine da-ne? (22.4.2012 16:45:13)

kod lane uopce nema oziljka od bsg, niti je ikad bilo, jel to znaci da joj se nije primila i sta se radi u tom slucaju[sm=zmeden.gif]

Tiki, ni ja nemam uopste oziljak od bsg, a uredno primila sve vakcine. A evo gledam i kod moje E se vec slabo vidi, mozda ce i njoj nestat.

reallove -> RE: vakcine da-ne? (22.4.2012 22:08:02)

Zenice,pitala sam mamu,moja seka i ja ipak nismo primile sve vakcine,zato smo i dobile zausnjake i tada je bila epidemija...

salmy -> RE: vakcine da-ne? (22.4.2012 22:26:08)

Meni je ova tema sega pravo

Svaka mama koja je djete vakcinisala redovno je ZA
..svaka koja NIJE je protiv

I nema tu puno price....

ps:ja nikada nisam ni razmisljala hocu li??to se podrazumjeva.....

mama75 -> RE: vakcine da-ne? (22.4.2012 22:46:08)

A mutacija virusa?
Ja sam bolovala cini mi se sve moguce djecije zarazne bolesti: rubeola, krzamak, pljuskavice, zausnjaci... Mislim da je puno lakse kada se boluje dok si dijete, nego kasnije. A komplikacije... Pa kao i kod gripe: uvijek se moze iskomplikovati.
I da ne bude zabune: vakcinisala oboje djece redovno. Kao sto salmy rece, nisam ni razmisljala puno o tome da ili ne; to se podrazumjeva.

umahmed -> RE: vakcine da-ne? (22.4.2012 22:53:43)

ja se bas palsim sutra idemo na prvu bosansku vakcinu,jako se boim kud iscitah ove vase komentare[sm=smiley13.gif]
do sada (zivjela sam vani) nikada nisam ni razmisljala,ali me sada strah,molim Boga da sve bude ok.

bananica -> RE: vakcine da-ne? (22.4.2012 22:59:13)

IZVORNA PORUKA: umahmed

ja se bas palsim sutra idemo na prvu bosansku vakcinu,jako se boim kud iscitah ove vase komentare[sm=smiley13.gif]
do sada (zivjela sam vani) nikada nisam ni razmisljala,ali me sada strah,molim Boga da sve bude ok.

naravno da ce sve biti ok [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

umahmed -> RE: vakcine da-ne? (23.4.2012 8:21:51)

IZVORNA PORUKA: bananica

naravno da ce sve biti ok [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

[sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif]hvala

pahuljica_25 -> RE: vakcine da-ne? (23.4.2012 9:08:12)

IZVORNA PORUKA: salmy

I nema tu puno price....

Odlično rečeno.Slažem se[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

leona81 -> RE: vakcine da-ne? (23.4.2012 18:05:39)

IZVORNA PORUKA: salmy

I nema tu puno price....

ja sam vakcinisala svoje dijete, samo 2 zadnje vakcine nije primila, nisam ni za ni protiv, zelim da roditelji mogu odluciti hoce li ili nece vakcinisati svoju djecu kao i u ostalim evropskim drzavama a ne da ih neko tjera na to...

Lulu_08 -> RE: vakcine da-ne? (23.4.2012 18:20:58)

Da.

pipi_duga_capara -> RE: vakcine da-ne? (23.4.2012 19:37:09)

IZVORNA PORUKA: leona81

ja sam vakcinisala svoje dijete, samo 2 zadnje vakcine nije primila, nisam ni za ni protiv, zelim da roditelji mogu odluciti hoce li ili nece vakcinisati svoju djecu kao i u ostalim evropskim drzavama a ne da ih neko tjera na to...

[sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif]

felix -> RE: vakcine da-ne? (23.4.2012 19:39:34)

sretno sa vakc. ma bit ce sve o.k akobogda ne brigaj [sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>