|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: vakcine da-ne?
22.4.2012 14:51:48   
teacher75
kod lane uopce nema oziljka od bsg, niti je ikad bilo, jel to znaci da joj se nije primila i sta se radi u tom slucajuuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 226
22.4.2012 14:51:57   
martajay

IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: martajay

samo da dam glas - protiv vakcinacije.

zar vi niste primili vakcineuser posted image

samo bsg i dalje nista. sto pitas?
necete vise da se druzite sa nama :)

user posted image user posted image user posted image mi idemo u srijedu, drzite nam figeuser posted image

user posted image user posted image user posted image

7.4.2009.

Neposredna veza do poruke: 227
22.4.2012 14:53:48   
Lady26

kod lane uopce nema oziljka od bsg, niti je ikad bilo, jel to znaci da joj se nije primila i sta se radi u tom slucajuuser posted image

Nema ni kod moje....ma ni . user posted image

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

Neposredna veza do poruke: 228
22.4.2012 14:54:07   
martajay

ni kod T nema oziljka.
neke pedijatrice kazu da se primila, bez obzira sto nema oziljka.
neke kazu da nije i da treba u tom slucaju revakcinisati.
postoje slucajevi, kada se uradi revakcinacija, da se pojavi veliki otok ili druga komplikacija, jer se zapravo prva bsg primila, pa ova druga nije potrebna i samo napravi problem....

< Poruku je uredio martajay -- 22.4.2012 15:00:15 >

7.4.2009.

Neposredna veza do poruke: 229
22.4.2012 14:54:43   
teacher75

IZVORNA PORUKA: Lady26

ja pitala miru ademovic i ona mi rekla da joj se nije primila i da je trebao pedijatar to primjetiti na 6-mjesecnoj kontroli pa da dobije opet. sad ne znamuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 230
22.4.2012 15:02:39   
leona81

IZVORNA PORUKA: felix

samo da dam glas - protiv vakcinacije.

zar vi niste primili vakcineuser posted image

samo bsg i dalje nista. sto pitas?
necete vise da se druzite sa nama :)

kod nas ak nisi primio vakc niko te primit nece od ped. il te svi blijedo gledaju kao da si prolupo.
I da obavezno pita jel primio nebitno tu i tu vakc.
Neznam kod nas , kad dodje red vakc. zovu tel . da dodjes na redovno vakc. il šalju plavi koverat po poštaruuser posted image da si OBAVEZAN doc.

kod nas niti te zovu, niti salju koverat...a blijedo te gledaju naravno, kao sto i ja njih blijedo gledam kad shvatim njihovo neznanje...
po njima, ako nisi dr medicine - onda si jednostavno obican covjek koji nema pravo na pitanja i odgovore...
svako ima pravo da odluci da li zeli ili ne zeli vakcinisati dijete - to je osnovno ljudsko pravo, i NIKO te ne moze natjerati da vakcinises dijete ako ne zelis...

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu felix)
Neposredna veza do poruke: 231
22.4.2012 15:03:41   
leona81

ja pitala miru ademovic i ona mi rekla da joj se nije primila i da je trebao pedijatar to primjetiti na 6-mjesecnoj kontroli pa da dobije opet. sad ne znamuser posted image

molim te da potrazis drugo, trece pa i cetvrto misljenje u vezi s ponovnim vakcinisanjem...

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

Neposredna veza do poruke: 232
22.4.2012 15:05:49   
teacher75
ma ne mislim ponovo vakcinisati, samo sam to primijetila pa rekoh da vidim sta se radi u tom slucaju

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 233
22.4.2012 15:06:42   
jasmin

IZVORNA PORUKA: felix

nemoj brinut lady mozda i ne dobije pa ja , ne sekiraj se unaprijed valjda nije strašno touser posted image .... a ja cisto sumnjam da djete koje je vakc. na to da moze opet da dobije zaušnjake user posted image pa zašto je onda vakc. primio/la .. pa ja...

Ona NIJE primila vakcinu, zato sam pitala...

Veoma cesto se desi da vakcinisano dijete dobije bolest protiv koje je vakcinisano.A zasto je onda primilo vakcinu...eh to je misterija :).

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 234
22.4.2012 15:06:43   
Lady26
Mene je skoro pa napala sestra u pon kad sam isla po ljekarsko za vrtic, zasto nije primila vakcinu sa 13mj...a Lani nazdravlje 27mj sad user posted image , kaze napisat cu na ljekarsko vakcina u toku a dodjite iduce sedmice, i zapisala fol termin...to vam je obavezno kod upisa u vrtic...
I pitam ja nju, a smije li onda ici u vrtic, kaze ne smije samo taj dan user posted image ...i sta, oslabi joj munitet zbog vakcine, ide uredno u vrtic, dodje u dodir sa bolesnim djetetom?!

< Poruku je uredio Lady26 -- 22.4.2012 15:07:30 >

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 235
22.4.2012 15:09:37   
reallove
Sto se tice zausnjaka...

Moja starija sestra je "donijela" zausnjake iz skole,mali jedan je bolovao i isao u skolu,tako da je moja sestra odmah dobila.Od nje je naravno preslo i meni..Ja sam ih odbolovala bez problema,dok je moja sestra poslije dobila meningitis.Lezala je na zaraznom 20 dana,hB ozdravila je i proslo je bez posljedica..

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

Neposredna veza do poruke: 236
22.4.2012 15:10:50   
felix

IZVORNA PORUKA: reallove

Sto se tice zausnjaka...

Moja starija sestra je "donijela" zausnjake iz skole,mali jedan je bolovao i isao u skolu,tako da je moja sestra odmah dobila.Od nje je naravno preslo i meni..Ja sam ih odbolovala bez problema,dok je moja sestra poslije dobila meningitis.Lezala je na zaraznom 20 dana,hB ozdravila je i proslo je bez posljedica..

user posted image uh draga reallove , a jestel bili vakcinisani znašli??? ...
Hb da je dobro prošlo

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 237
22.4.2012 15:11:39   
reallove
Sa njom na zaraznom je lezala i jedna curica,imala je 4 god. isto je bilo i sa njom..

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 238
22.4.2012 15:17:03   
teacher75
mene bi bilo strah da ne vakcinisem dijete pogotovo ako je u pitanju musko jer su zausnjaci prilicno cesti a zna se kakve posljedice moze ostaviti na muskarcimauser posted image

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 239
22.4.2012 15:17:39   
teacher75

Sa njom na zaraznom je lezala i jedna curica,imala je 4 god. isto je bilo i sa njom..

a jeste li ti i sestra primili vakcinu protiv zausnjaka?

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 240
22.4.2012 15:17:45   
felix

mene bi bilo strah da ne vakcinisem dijete pogotovo ako je u pitanju musko jer su zausnjaci prilicno cesti a zna se kakve posljedice moze ostaviti na muskarcimauser posted image

potpisujemuser posted image isto mislim kao tiki .

Neposredna veza do poruke: 241
22.4.2012 15:21:29   
reallove

a jeste li ti i sestra primili vakcinu protiv zausnjaka?

to cu pitati mamu dok se cujem sa njom,ali ja mislim da jesmo,jer i poslije u skoli smo obavezno primale svaku vakcinu...

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

Neposredna veza do poruke: 242
22.4.2012 15:23:09   
reallove
I koliko ja znam da su kod nas uvijek vakcine bile obavezne i da su djeca uvijek bila vakcinisana,znam i sada imam 2 rodice sa malim bebama,nazovu ih iz disp. da dovedu djecu zbog vakcina

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 243
22.4.2012 15:27:22   
teacher75

I koliko ja znam da su kod nas uvijek vakcine bile obavezne i da su djeca uvijek bila vakcinisana,znam i sada imam 2 rodice sa malim bebama,nazovu ih iz disp. da dovedu djecu zbog vakcina

pa kako ti je sestra onda tako lose prosla a primila vakcinuuser posted image

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 244
22.4.2012 15:31:36   
reallove

pa kako ti je sestra onda tako lose prosla a primila vakcinuuser posted image

Pa valjda zavisi od osobe do osobe,ja sam uvijek bila nekako otprnija,obicnu gripu je uvijek "odlezala" vise nego ja..Najmladja sestra je isto imala zausnjake,ali je sve tako brzo proslo kao da ih nije ni imala..

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

Neposredna veza do poruke: 245
22.4.2012 15:33:46   
Leena

Ma ne samo djecacima. Istina da vakcine nose rizik, ali nose i bolesti. Moja strina, koja je ljekar, mi je bas nedavno pricala kako ona kad je bila dijete nije primila tu vakcinu, sa 6 godina dobila zausnjake, a od njih meningitis, jer se iskomplikovala bolest. Mali je postotak da se to desi, ali se moze desiti. Ista stvar i sa vakcinama. Tesko je biti pametan

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

Neposredna veza do poruke: 246
22.4.2012 15:34:21   
felix
uh reallove dobra si haman si ti zilava neka user posted image user posted image ja nisam bgm mene nikad ništa zabic ni bezlezena prehlada ja odbolujem a šta bi bilo da je neš drugo dok recimo sjecam se vodne ospice ja prva dobilauser posted image mama samnom muku prošla te visoka tura te povracala , te svrbilo me uzas nocima spavala nisam .
dok seka osjetila nije ospiceuser posted image
jA Reko kad bi nešto više fasovala umrla bi kaki mi je imunitet slabuser posted image

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 247
22.4.2012 15:34:43   
Leena

Sto se tice zausnjaka...

E o tome i ja pricam...

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu reallove)
Neposredna veza do poruke: 248
22.4.2012 15:40:43   
felix
iskreno uopšte se prije nisam zamarala ajmo rec vakc. dok nisam na rr došla svašta vidjela procitala , dozivjela ...... nemoze covjek baš da bude imun al ja sam jedna od onih što na sebe preuzimam rizik, i vjerujem u Bog pa šta bi bi, više bi se "pojela" da ga ne odvedem na red. vakcinisanje .

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 249
22.4.2012 15:41:08   
teacher75
ljudi mogu bezbolno proci sa nevakcinisanjem sve dok je puno veci procenat onih koji su vakcinisani. sta bi bilo da vecina nije vakcinisana? imali bi prave epidemije ovih svih bolesti protiv kojih se vakcinisemo

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *