|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: vakcine da-ne?
19.4.2012 21:56:36   
Emica_sa
Leona ne uzbudujem se uopce vjeruj,svako opet ima pravo da radi sta hoce sa svojim djetetom.Ja kada sam 2009 ovdje na forumu napisala da vakcine proizvodi GSK i da je to samo velika manipulacija,da su velike pare u igri,i da se milijarde i milijarde dolara vrte oko toga,malo je falilo da me lincuju,zato sada sutim i radim po svomuser posted image

Hello, it's me...

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 201
19.4.2012 22:31:02   
neki x

IZVORNA PORUKA: leona81

i moja sestra je bila potpuno zdrava beba kad je mama odvela na vakcinu a nakon toga je sve, samo ne zdrava

Smijem li pitati nakon koliko vremena posle vakcine su se primijetile promjene???I ako nije tajna,sta se desilo sa sestrom,od cega boluje???
I koja vakcina je bila u pitanju???

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 202
19.4.2012 23:23:01   
neki x
A meni je najsmijesniji odgovor(kad pitam pedijatre bilo sta vezano za vakcine-da li dijete vakcinisati ili ne,kakve mogu biti reakcije i sl. sta uopste da radim jer sam se naslusala i nacitala svega i svacega...) -i ja sam sve vakcine dala i svojoj/svom unuci/unuku user posted image user posted image user posted image Kao ono,time sam ti sve reklauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu neki x)
Neposredna veza do poruke: 203
20.4.2012 10:35:53   
Emmy

IZVORNA PORUKA: neki x

A meni je najsmijesniji odgovor(kad pitam pedijatre bilo sta vezano za vakcine-da li dijete vakcinisati ili ne,kakve mogu biti reakcije i sl. sta uopste da radim jer sam se naslusala i nacitala svega i svacega...) -i ja sam sve vakcine dala i svojoj/svom unuci/unuku user posted image user posted image user posted image Kao ono,time sam ti sve reklauser posted image user posted image user posted image

Ne bih voljela da odem previse OT, ali koliko nas zna sta se desava sa pedijatrima kod kojih je zabiljezen slucaj neke reakcije na vakcinu? Skoro da se izopcavaju od drustva, a pacijenti ih zaobilaze u sirokom luku. Oni su samo ljudi kao i mi, i ako mozda nekada imaju svoje vlastito misljenje o vakcinaciji, njihova je duznost da provode ono sto im Ministarstvo propise, takva je praksa, to im je posao. Ja mislim da oni ne smiju zagovarati "nevakcinisanje", tako da ponekad daju izjave koje su dvosmislene, pa ostave na nama da ih protumacimo kako nam se svidja. Problem je puno dublji nazalost i pedijatri po DZ i medicinske sestre nisu jedina adresa na koju se sva negativna energija treba usmjeriti. Dakle, ono sto sam htjela reci je da ne postoji cvrst, kompetentan i pouzdan sistem koji ce zagovarati vakcinaciju u kontekstu da je korist veca od stete, toga se svi boje, jer niko nece da preuzme odgovornost.

Leona hvala ti na info za zemlje kod kojih vakcinisanje nije obavezno. Cisto informativno i poredjenja radi sam i ja nasla i nabrzinu prevela jedan pasus o nekim zemljama EU u pogledu vakcinacije:

OBAVEZNE VAKCINE

Zavisi od lokalne zakonske regulative.
Sljedece vakcine su obavezne:

BELGIJA: polio (IPV)
FRANCUSKA: tetanus, diphtheria, polio (IPV)
NJEMACKA: vakcinacija nije obavezna
ITALIJA: polio, diphteria, veliki kasalj, hepatitis B
HOLANDIJA: vakcinacija nije obavezna
SPANIJA: vakcinacija nije obavezna
VB.: vakcinacija nije obavezna
AUSTRIJA: vakcinacija nije obavezna
SVICARSKA:
Njemacki dio nema obaveznu vakcinaciju.
Italijanski dio ima samo Tetanus propisan kao obaveznu vakcinu.
Francuski dio samo ima obaveznu DT vakcinu.

Koliko roditelja vakcinise svoju djecu u Njemackoj, Austriji i Svicarskoj:

Otprilike -
1/3 nisu primili vakcinu do polaska u vrtic
1/3 su primili jednu ili dvije vakcine
1/3 su primili sve vakcine

Dakle, prema gornim pokazateljima, ipak i tamo postoji kolektivni imunitet. Ja ostajem pri vakcinaciji, vidim ima i mama koje su takodjer ZA, ipak na taj nacin doprinosimo stvaranju kolektivnog imuniteta. Brojne studije su pokazale povecanje lokalnog rizika od bolesti koje se mogu sprijeciti vakcinacijom u slucajevima gdje postoji geografska agregacija osoba koje odbijaju vakcinaciju (kao sto je slucaj u našoj zemlji).

Mamina radost 20.12.2006.
Druga radost stigla 20.08.2010.

(odgovor članu neki x)
Neposredna veza do poruke: 204
20.4.2012 15:32:37   
Visnja RR
vjerujem da su sve mame dobrodolse na ovu tribinu

http://www.nahla.ba/tekstovi2.aspx?tid=222

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu Emmy)
Neposredna veza do poruke: 205
20.4.2012 16:10:54   
ciciban26
Ja sam za da zdravo dijete primi vakcinu. Ali pitanje je kakvo to smece od vakcina daju djeci i koliko je kvalitetan pregled prije vakcinacije..
Mi na zalost imamo jako lose iskustvo sa BSG vakcinom a i nekolicinom pedijatara. Ovo je nasa prica..Pored brojnih komplikacija par dana nakon ulaska u 9 mjesec rodila sam djevojcicu tesku 2200 gr. Mojoj sreci nije bilo kraja jer je beba zdrava i jer nam je kilaza jedini problem..Borili smo se da beba dobro napreduje,da uspostavimo dojenje i budemo dobri roditelji. Kad je beba imala 2,5 mj skinuli smo je da je kupamo i imali sta vidjeti.. U lijevoj pazusnoj jami imala je kvrgu velicine velike sljive. Ne trebam ni spomenuti koliko sam se uplasila,mislila sam da sam joj slomila ruku..Nazvali pedijatricu koja nas je "smirila" i rekla da je vjerovatno od vakcine,da nije nista strasno da dodjemo ujutro.. Ujutro potvrdjuje da je u pitanju besezitis,uputi nas na uzv,pa djeciju hirurgiju. Na djecijij hirurgiji je sijeku,istiskuju gnoj,svakodnevno previjaju pa kroz par dana opet sijeku,istiskuju gnoj.. Trebam li uopste reci koliko je tesko gledati sve to i pri tome je cuvati za rukicu,gledati njene suze,krv i hrabro podnositi njen direktan pogled u oci..Ta agonija traje puna 2 mj.kad nam zakazuju operaciju..

Najgore od svega je to sto nam je vecina pedijatara reklo da je to do "domacina" iliti moje bebe user posted image . Par njih se osmjelilo pa u povjerenju reklo kako beba ne smije primiti BSG ukoliko ima manje od 2,5 kg,kako je to greska pedijatra koji je dao odobrenje da beba sa tolikom kilazom primi vakcinu.. A o kvaliteti vakcina se ne upustaju u razgovo,samo navode podatak da je prije besezitis dobijalo 1 od 1000 djece a danas je djecija hirurgija puna djece sa reakcijom na BSG vakcinu..Nasa pedijatrica navodi kako je u svojoj karijeri (preko 30 god) imala samo 6 slucajeva poput naseg a danas se dosta cesto susrece s istim..
Icu cu previse OT ali moram napomenuti i da su 2 pedijatra potpisala odobrenje da prehladjeno dijete ide na operaciju pod opstom anestezijom. Hvala Bogu pa je bila u rukama dobrog hirurga i savjesnog anesteziologa koji su odlucili skinuti je s programa jer je rizik prevelik.
Zalosno je sto nam pedijatri nisu prvo ljudi pa tek onda ljekari (cast izuzetcima).. Zalosno je sto nakon i svih ovih smrtnih slucajeva i dalje negiraju da je uzrok vakcinacija..Cak i u odgovorima o vakcinaciji koje imamo na rr tvrde da u BiH nije bilo smrtnog slucaja uzrokovanog vakcinom..sto povuku vakcinaciju da se malo zaboravi na nesretni slucaj,pa ponovo nastave do narednog...
Reakcija na vakcinu se ne desavaju samo drugoj djeci...moja beba nije kriva sto je prosla kroz svu patnju,nije kriva sto je bila zrtva nesavjesne pedijatrice koja je dala odobrenje za vakcinu..

Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05

(odgovor članu Emmy)
Neposredna veza do poruke: 206
20.4.2012 16:39:37   
bebix

IZVORNA PORUKA: ciciban26

Ja sam za da zdravo dijete primi vakcinu. Ali pitanje je kakvo to smece od vakcina daju djeci i koliko je kvalitetan pregled prije vakcinacije..
Mi na zalost imamo jako lose iskustvo sa BSG vakcinom a i nekolicinom pedijatara. Ovo je nasa prica..Pored brojnih komplikacija par dana nakon ulaska u 9 mjesec rodila sam djevojcicu tesku 2200 gr. Mojoj sreci nije bilo kraja jer je beba zdrava i jer nam je kilaza jedini problem..Borili smo se da beba dobro napreduje,da uspostavimo dojenje i budemo dobri roditelji. Kad je beba imala 2,5 mj skinuli smo je da je kupamo i imali sta vidjeti.. U lijevoj pazusnoj jami imala je kvrgu velicine velike sljive. Ne trebam ni spomenuti koliko sam se uplasila,mislila sam da sam joj slomila ruku..Nazvali pedijatricu koja nas je "smirila" i rekla da je vjerovatno od vakcine,da nije nista strasno da dodjemo ujutro.. Ujutro potvrdjuje da je u pitanju besezitis,uputi nas na uzv,pa djeciju hirurgiju. Na djecijij hirurgiji je sijeku,istiskuju gnoj,svakodnevno previjaju pa kroz par dana opet sijeku,istiskuju gnoj.. Trebam li uopste reci koliko je tesko gledati sve to i pri tome je cuvati za rukicu,gledati njene suze,krv i hrabro podnositi njen direktan pogled u oci..Ta agonija traje puna 2 mj.kad nam zakazuju operaciju..

Najgore od svega je to sto nam je vecina pedijatara reklo da je to do "domacina" iliti moje bebe user posted image . Par njih se osmjelilo pa u povjerenju reklo kako beba ne smije primiti BSG ukoliko ima manje od 2,5 kg,kako je to greska pedijatra koji je dao odobrenje da beba sa tolikom kilazom primi vakcinu.. A o kvaliteti vakcina se ne upustaju u razgovo,samo navode podatak da je prije besezitis dobijalo 1 od 1000 djece a danas je djecija hirurgija puna djece sa reakcijom na BSG vakcinu..Nasa pedijatrica navodi kako je u svojoj karijeri (preko 30 god) imala samo 6 slucajeva poput naseg a danas se dosta cesto susrece s istim..
Icu cu previse OT ali moram napomenuti i da su 2 pedijatra potpisala odobrenje da prehladjeno dijete ide na operaciju pod opstom anestezijom. Hvala Bogu pa je bila u rukama dobrog hirurga i savjesnog anesteziologa koji su odlucili skinuti je s programa jer je rizik prevelik.
Zalosno je sto nam pedijatri nisu prvo ljudi pa tek onda ljekari (cast izuzetcima).. Zalosno je sto nakon i svih ovih smrtnih slucajeva i dalje negiraju da je uzrok vakcinacija..Cak i u odgovorima o vakcinaciji koje imamo na rr tvrde da u BiH nije bilo smrtnog slucaja uzrokovanog vakcinom..sto povuku vakcinaciju da se malo zaboravi na nesretni slucaj,pa ponovo nastave do narednog...
Reakcija na vakcinu se ne desavaju samo drugoj djeci...moja beba nije kriva sto je prosla kroz svu patnju,nije kriva sto je bila zrtva nesavjesne pedijatrice koja je dala odobrenje za vakcinu..

user posted image user posted image sto se tice vakcine moj stariji sin je primio sve sad mu je 8 godina, uvijek sa strahom ali bez hrabrosti da se nikako ne vakcinise, sad imam malog bebacha od 7 mjeseci primio je redovno do sad sve, medjutim slagala bi kad bi rekla da me sva ova desavanja u zadnje vrijeme ne zabrinjavaju, uglavnom sacekat cu jedno vrijeme dok ponovo ne donesemo odluku da li vise i jednu da dopustim da dijete primi, priznali oni ili ne krivicu vakcine, kasno je kada roditelj doceka ovo sto je docekala Sonja i mnoge druge majke...

(odgovor članu ciciban26)
Neposredna veza do poruke: 207
21.4.2012 15:44:20   
klemzi
http://matrixworld-hr.com/2012/03/15/izbjegavajte-proizvode-koji-sadrze-stanice-abortiranih-fetusa/

Potresan link...ko može nek pročita...na kraju se nalazi spisak vakcina koje sadrže stanice abortiranih fetusa (kao i spisak ostalih proizvoda)user posted image user posted image

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 208
21.4.2012 19:02:05   
niki83
"Moralno posrnulo moderno drustvo".. ovo je prava recenicauser posted image

N&N

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 209
21.4.2012 19:30:37   
leona81
obavezno procitati

http://vaxtruth.org/2011/09/meet-timmy/

Hep B - je i ovjde bio uzrok...sasvim nepotrebna vakcina

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 210
21.4.2012 19:40:17   
leona81
http://vaxtruth.org/2012/04/meet-devin/

For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 211
21.4.2012 22:25:46   
neki x
Leona,bas ti hvala sto si bila tako ljubazna,i odgovorila na moj post.....

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 212
22.4.2012 10:09:31   
leona81

imas pp, nemam zivaca da o tome pisem po forumu, sve sam vec rekla davno

(odgovor članu neki x)
Neposredna veza do poruke: 213
22.4.2012 12:26:53   
neki x

Procitala,hvala na odvojenom vremenuuser posted image

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 214
22.4.2012 13:59:50   
leona81

Procitala,hvala na odvojenom vremenuuser posted image

nema na cemu...sad shvatas moje razloge za zabrinutost

(odgovor članu neki x)
Neposredna veza do poruke: 215
22.4.2012 14:15:02   
Lady26
Sinoc procitah da su se IZGLEDA pojavili zausnjaci u nasem vrticu....u nekoj grupi, ne znam tacno...
I sta sad, moje dijete nije vakcinisano
Jako sam lose spavala...svasta mi se mota po glavi...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 216
22.4.2012 14:17:50   
leona81

IZVORNA PORUKA: Lady26

Sinoc procitah da su se IZGLEDA pojavili zausnjaci u nasem vrticu....u nekoj grupi, ne znam tacno...
I sta sad, moje dijete nije vakcinisano
Jako sam lose spavala...svasta mi se mota po glavi...

nista, mozda dobije zausnjake i to je to...stice trajni imunitet...da je dobila vakcinu prvo mozda bi imala komplikaciju nakon nje, plus bi postojala mogucnost da dobije zausnjake...kako god se uzme, bolje je da preboli djecju bolest na prirodan nacin...a mozda uopste ne dobije zausnjake...i kod nas, u bivsem je bilo slucajeva, M nije vakcinisana i nije ih dobila...bilo me je strah ali sam znala da i ako ih dobije stice trajni imunitet i bar znam da smo se toga rijesili...

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 217
22.4.2012 14:25:41   
felix
nemoj brinut lady mozda i ne dobije pa ja , ne sekiraj se unaprijed valjda nije strašno touser posted image .... a ja cisto sumnjam da djete koje je vakc. na to da moze opet da dobije zaušnjake user posted image pa zašto je onda vakc. primio/la .. pa ja... mi smo sve boce redovno isprimali , hb ništa strašno nije bilo sem ove sa godinom malo smo odbolovali jer su mu tad i zubi,išli pa se sve sastalo nam bilo, al opet kazem hb pa se ih riješili nema više user posted image boca....
da mi je svjedeno nije kad svašta procitam o vakc. iskreno volim nešto ne znati ne citat puno ne istrazivat mirnija sam ....ovak user posted image

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 218
22.4.2012 14:28:56   
Lady26

IZVORNA PORUKA: felix

nemoj brinut lady mozda i ne dobije pa ja , ne sekiraj se unaprijed valjda nije strašno touser posted image .... a ja cisto sumnjam da djete koje je vakc. na to da moze opet da dobije zaušnjake user posted image pa zašto je onda vakc. primio/la .. pa ja...

Ona NIJE primila vakcinu, zato sam pitala...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu felix)
Neposredna veza do poruke: 219
22.4.2012 14:31:37   
felix
ma znam lady da nije a mislila sam da moze primiti i osba koja je vakc. to pitam mozel ?.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 220
22.4.2012 14:45:35   
martajay
samo da dam glas - protiv vakcinacije.

7.4.2009.

(odgovor članu felix)
Neposredna veza do poruke: 221
22.4.2012 14:46:37   
teacher75

IZVORNA PORUKA: martajay

zar vi niste primili vakcineuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu martajay)
Neposredna veza do poruke: 222
22.4.2012 14:48:51   
martajay

IZVORNA PORUKA: teacher75

samo bsg i dalje nista. sto pitas?
necete vise da se druzite sa nama :)

7.4.2009.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 223
22.4.2012 14:50:18   
teacher75

user posted image user posted image user posted image mi idemo u srijedu, drzite nam figeuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu martajay)
Neposredna veza do poruke: 224
22.4.2012 14:51:12   
felix

kod nas ak nisi primio vakc niko te primit nece od ped. il te svi blijedo gledaju kao da si prolupo.
I da obavezno pita jel primio nebitno tu i tu vakc.
Neznam kod nas , kad dodje red vakc. zovu tel . da dodjes na redovno vakc. il šalju plavi koverat po poštaruuser posted image da si OBAVEZAN doc.

(odgovor članu martajay)
Neposredna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *