mamina cura -> RE: platnene pelene (18.1.2012 19:24:44)
|
IZVORNA PORUKA: Visnja RR IZVORNA PORUKA: ĐoIsA I jos :-) sve jednokratne sadrze gel + smrde! + propustaju i mokacu i stolicu! Platnene mi nikad,nikad nisu propustile..pranje na 6 0 s malo deterdzenta stvarno nije problem svaka 3 dana,kao ni cuvanje prljavih p,a ni presvlacenje u gostima.. moram da se ukljucim u raspravu... moja kcerka je jednokratne koristila 3 g i 1 mjesec ...i nikad , ali nikad joj pelene nisu smrdile iako sam jako osjetljiva na mirise, nikad joj nisu propustile ...osim par puta kad je trebala preci na veci broj... i nikad nije imala ojed , crvenilo ili bilo sta .... tako da... nemojte nesto generalizovati...nije fer... Mislim da je to do navike. Ja sam sa starijim koristila jednokratne, pampers, isto guza bez ojeda, sve super ali jako se dobro sjecam tog mirisa... morala bih je staviti u najlon kesu pa u kantu ili u kesu pa van.... A sama tezina jednokratne... pa to nije moguce... zar mozete da mislite da nista od tog sadrzaja ne dolazi do bebinih genitalija? Poslije Hene necu prezaliti sto nisam i sa titijem koristila platnene... Ja sam pocela koristiti platnene iz ljubavi, bukvalno na prvi pogled sam se zaljubila u te pelene. Toliko odusevljena pocela sam da ih sijem jer ih nije bilo nabaviti. Onda sam ostala bez posla i tu je bio i ekonomski faktor. Osipa u pp ima ali mnogo manje nego u jednokratnim. E. coli ima vise u jednokratnim nego u platnenim. I platnene smrde ali naravno da necete bebu ostaviti vec je odmah presvuci, kao sto i radite sa jednokratnim. Bebina guza nikada nije mokra jer platnena upija u slojeve, ne ostavlja vodu na povrsini. Kad dotaknete bebinu guzu nakon skidanja platnene nikada nece biti mokra. I platnena ce smrditi naravno ali na bebinu stolicu. Pa kome se to gadi, neka okrene glavu, sve je to prirodno.
|
|
|
|