Anoniman -> RE: Mali problemčić sa tetom čuvalicom! (25.9.2010 12:44:05)
|
IZVORNA PORUKA: pingpong Pripremite se za još jedan poduži post : )) Jutros sam hranila Esmu kad je ona došla i prvo što je sa vrata rekla: Je l'''''''' to mama pohitala da nahrani dijete prije nego ja dođem? Odgovorila sam joj da je dijete bilo gladno i da nisam htjela čekati nju da joj da doručak. Kad me upitala za jučerašnji ručak, fino sam joj rekla da dijete nije htjelo ručati jer je jelo kifle. Tada je počela žustra rasprava. Ne sjećam se kako je sve po redu bilo, al'''''''' najžešće su izjave bile: da je dijete bilo iscrpljeno kad je ona počela ponovo češće dolaziti (kako je meni počela nova školska godina) - htjela je reći da sam ja Esmu izgladnjivala dok sam bila sa njom tokom raspusta i kako se dijete popravilo u ove dvije hefte; zatim da Esma ne voli moju hranu - na što sam je ja upitala a kako to da Esma sve jede kad je ja hranim?!; kako ona vidi i drugu djecu u parku i ništa im ne fali od malo kifle - na što sam ja rekla da me boli briga za drugu djecu (nemojte me pogrešno shvatiti) i da se ovdje ne radi o malo kifle već o 2-3 u međuobroku; kako je ona odgojila sina i ništa mu ne fali - na što sam ja rekla to je njen sin, a Esma je moje dijete i ja zajedno sa MM donosim odluke o svemu što se Esme tiče; kako ona sad može otići u park i naći dijete da ga čuva - a to mi je već nekoliko puta dosad naglašavala, kao da sebi diže cijenu. Na kraju je izjavila da mi možemo slobodno tražiti drugu ženu, jer ona ne želi da joj neko drži predavanja. Nisam je mislila spriječiti u tome, ako je tako odlučila - ok. Po povratku sa posla, pitala sam je hoće li dolaziti i slijedeću sedmicu ili ću je isplatiti sada... ona je rekla da sama odlučim. Dala sam joj pare na vratima... i u to je došao moj muž sa posla. On je (sreća moja lijepa) zaboravio svoj mobitel kući pa mu ja nisam ni mogla javiti šta se jutros desilo. Pokušao je smiriti situaciju, iako sam mu ja išaretila da to ne čini... Zatim je teta izjavila da će slušati i poštovati moje želje, ali da Esmi ne bi falilo ništa da dobije još pola kile. Vratila je pare i rekla kako ćemo se vidjeti slijedeće sedmice. Iako je MM smirio situaciju, ja sam i dalje bila ljuta i kad je vratila pare iskreno joj rekla kako mislim da će se sve ovo ponoviti i kako neće funkcionisati. Kad je ona otišla, objasnila sam mužu šta se sve jutros desilo. On je bio u čudu i baš mu je bilo krivo što nije skontao zašto mu ja išaretim. Helem, slijedeće hefte ću odvesti Esmu doktoru da izvadimo te nalaze za vrtić, onda ću gledati da je barem u četvrtak i petak odvedem tamo na par sati da se navikava, pa da od 4.10. krene zvanično u vrtić... ako se sve to bude moglo uklopiti. Teti ću objasniti da je ipak tako bolje... možda joj čak dopustiti da ta dva dana ona ode po Esmu u vrtić. Nisam nikad željela da do ovoga dođe, ali je zaista bilo neizbježno. Ove jutrošnje izjave su prelile čašu. Niko me neće vrijeđati ni kao majku ni kao domaćicu... taman da sam najgora, a mislim da to nisam. SAd se sjetih, prije nego sam joj dala pare i prije nego ce MM doci, rekla mi je kako ona zeli ostati zbog Esme, ali da ne zeli da joj se mijesamo u posao!!! (Halo, ba!!!) Uredno pratim sta se desava na ovoj temi, al' mi se bas i ne da uvijek javljati. Uglavnom, Pingpong, nisi pogrijesila. I ja bih isto tako reagovala. Ti si majka tom djetetu, a ona je teta koja je pazi za pare. I to je cinjenica. Drugo je sto ona u svojoj glavi umislja da ona najbolje zna sta je najbolje za tvoje dijete. I cuj kifla joj eto nesto dobro...pa bolje je da je dijete malo i mrsavije, nego da ga kifle udebljaju!!! Pusti ti nju. Eto zaganjaj sad taj vrtic, a s njom na lijep nacin ADIO kad za to dodje vrijeme. Jubimo Esmu i zelimo vam sve najbolje.
|
|
|
|