brzamala -> RE: POST u trudnoci.... da ili ne? (21.7.2013 11:59:56)
|
IZVORNA PORUKA: sara123 Pozdrav svim zenama. [sm=smiley2.gif] Ja sam nova ovdje. Nadam se da ima dobrodoslice [sm=bravo.gif] Prije par dana sam uradila kucni test, koji je na svu moju srecu bio pozitivan, hvala Bogu [sm=smiley1.gif] Nisam jos zakazala pregled kod ginekologa, uskoro cu, aBd. Dok se ne posavjetujem sa dr, mozete li mi vi dati koji savjet, naime, zelim da postim, ali se bojim da ce to negativno utjecati na trudnocu. Pokusala sam da istrazujem, svi govore kako trudnica u prvom trimestru puno povraca, ima mucnine, i mora piti puno tecnosti. Ali ja se osjecam sasvim normalno [sm=zmeden.gif] Malo me ledja bole, osim toga, da nisam uradila test, ne bih znala da sam trudna. Sta da radim? ne moze ti niko savjetovati sta da uradis zato sto je svaki organizam i svaka trudnoca razlicita. Ti poznajes sebe, kako inace podnosis post, kakva si sada u trudnoci..Ja licno ne postim. Ne zato sto se bojim da cu bebi nauditi, nego zato sto ja ne mogu podnijeti. Na pocetku sam pokusala postiti i izdrzala do podne, zamalo pala u nesvijest i morala se omrsiti. Mozda da i ti probas, pa da vidis kako ces podnijeti
|
|
|
|