Dinka 79 -> RE: Što kada tuku djecu??? (8.9.2009 9:16:15)
|
I ja sam u svom zivotu dobila samo jednom batine al tako poštenske da ih ni dan danas nisam zaboravila hehheheh al sam ih i zasluzila. Ja sam dugo osuđivala jednu dragu osobu koja je jedne prilike kad sam ja noćila kod nje ,tad je ona imala malu djevojčicu koju ja volim punoooooo,i mi smo onako tračale do kasno u noć i ssamo što smo krenule na spavanje njena se djevojčica probudi oko 3 ujutro i hoće da se igra.kaze ona ma pusti je neka malo plaće,ušutit će i zaspati.Međutim meni je bilo zao pa sam ja nju uzela i igrala se s njom jedno sat vremena nakon čega je ona zaspala.Ja sam dugo mislila o tome kako je mogla pomisliti da je pusti da plaće i da sama zaspe,osuđivala sam je.Uopšte nisam razmišljala da li je postojao razlog zašto ona tako postupa.Ali sad kad hvala Bogu imam svoju bebu,tek sad shvatam koliko sam bila u krivu,sad kad moje maleno nespava po 2-3 noći,plaće ,i tako to ,meni jednostavno dođe da je ostavim u krevetiću i pustim je da malo otplaće,i svaki put mi naumpadne koliko sam pogriješila što sam tu svoju dragu osobu godinama osuđivala za nešto što se vjerovatno svima nama desi bar jednom. Poenta svega ovoga jeste da nemozemo osuđivati nekog dok ne sagledamo sve činjenice onakve kakve one jesu. Za blago puckanje po guzi sam za ,jer ponekad sam imala prilike gledati da nekad djeca znaju baš biti nemoguća,valjanje po prodavnicama,i sl. Da li su sad roditelji tome krivi otom potom,ali svaki od nas zeli da postupi ispravno iako ponekad sigurno pogriješi,a poslije bude kasno. Međuti protivnik sam onom krvničkom udaranju djece ,pogotovo kad ih šamaraju,hajd kad lupaju p guzici i to se nekako podnosi gledati,mada ni to nije uredu,ali šamaranje to je zaista neoprostivo.Imala sam priliku gledati zenu koja je svoju djecu šamarala,odrasli su u fine osobe,iako su uvijek oca više voljele od mame ,ali su poslije tako ogrejale na te šamare da je to bilo za njih tako uobičajno kao da ih pomiluješ. Teško se u ovom našem današnjem svijetu i mješati u bilo što,jer samo kad se sjetim koliko sam puta dok sam studirala vidjela momka da tuće djevojku,ti prijaviš i ispadneš gori od onog što je tukao.Ukoliko bi se mozda umješali u trenutku kad majka tuće svoje djete,i pozvali policiju ,mislim da bi u nas gladali kao da nismo normalni,jer još uvijek je na našim prostorima toliko prisutna batina,i mišljenje da se tako djete dovodi u red. Mislim da će proći još puno vremena kad će u slučaj prijave takvog slučaja,vlasti izaći u susret i pokušati zaštititi djeca ako im je zaštita potreba,a do tada u slučaju da reaguje iko od nas vjerovatno to dijete dobilo kod kuće još veću marisanu,da bi se mi upitali jesmo li ga bar mogli poštedjeti toga. Izvinite na ovako dugom postu,pozzz
|
|
|
|