Gigana -> RE: Što kada tuku djecu??? (3.8.2009 16:24:22)
|
IZVORNA PORUKA: bebacha uopste ne opravdavan tu majku.izricito sam protiv batina(u to ne ubrajam malo po guzi)ali zasto se mjesat kad to jednostavno nece nista promjenit.ako ona tuce svoje djete zbog taoga sto ono place i ako to rade na sred ulice pred ljudima mislite da ce nesto promjenit ako ja njoj kaze kako to nije uredu i kako zbog toga moze bit kaznjena.nazalost nece promjenit.opet kazem da je nebranim i neopravdavam ali nemamo mi pojma o cemu je tu stvarno rjec.mi ovdje stalno pisemo kako nam smeta kad nam neko sa strane sugerira kako nesto neradimo dobro(a po nasem misljenju to je dobro i uredu)i ljutimo se zbog toga i mislimo otkud njemu ili njoj pravo da komentarise nas nacin odgoja.e pa otkud nama sad pravo da mi nju osudujemo i komentarisemo.jednostavnom nek nam to bude lekcija,ucimo bar na tudim greskama i budimo bolje majke i nedozvolimo da sutra o nama pricaju/pisu kao mi sad o doticnoj mami. Upravo tako, svaka čast na ovom postu. Ko smo mi da razapinjemu ovu ženu, ni ne znajući šta je sve pozadina toga. Nekad se stvari čine potpuno drugačijima od onoga kako izgledaju. MOžda ona uopšte nije skontala da je malu (ili malog) ujela osa, misleći da plače bezveze, a prije toga joj je to isto dijete možda diglo pritisak na 3000, pa je ovo prelilo čašu. Možda je kasnije plakala zajedno sa djetetom, kad je skontala šta je uradila. MOžda sebi to nikad neće oprostiti. Dakle, mi to ne znamo. Naravno, i sama sam protiv udaranja djece, ali ne možemo znati uvijek pozadinu svega. Ja bih joj vjerovatno prišla i rekla da je dijete ujela osa, da možda nije vidjela i pokušala bih je smiriti (ako je moguće), ali to je sve. Ne bih se dalje petljala, odnosno to dalje bi zavisilo od njene reakcije prema meni.
|
|
|
|