mala_sa
|
IZVORNA PORUKA: nelah Zivim u zajednici dvije godine, znaci mm, bebi, ja, svekar, i svekrva i rodak od muza, kojeg su svekar i svekrva doveli da zivi s nama potpuno besplatno, inace radi, al ne daje ni marku za racune, hranu, smjestaj... njihova kuca, mogu to oni! Ne provociraju me, ne vrijedaju, ne prave neke smicalice, nista od toga, ali izluduju! Neko je vec napisao covjeku se nakupi sitnica i pukne, a takvih sitnica ima jaaaaako mnogo, od toga gdje ste bili, sta ste radili, gdje idete, zasto, nemojte dugo biti, jesi nahranila dijete, presvuci je, nemoj je kupati, nemoj je nositi doktoru oni joj samo dzaba daju injekcije, stavi joj kapu, .... najbolje od svega je kad odem mami, a ne idem cesto jer je daleko, nazove me svekrva sljedeci dan i pita kad cu kuci, ona pozeljela dijete vazda ima pricu ona bi umrla kada bi se njen sin odvojio od nje, imamo svoj sprat kuce, koji pomalo sredujemo, ne zavisimo finansijski od njih, ali moj muz zeli da zivi s njima, kao trebaju nam da nam pomazu oko djeteta itd. trenutno ne radim, i to dodatno podgrijava atmosferu, dok sam radila, zaista me nisu tangirale ove sitnice,ignorisala sam ih, medutim sad me izluduju. kada sam rodila, poceli su me daviti ali bukvalno daviti s nekim gatanjima oko bebe, te nemoj ovako, te ne valja ovo, te uradite ovo, sve te radnje nisu utemeljene na zdravom razumu, i moj mozak ih automatski odbija, dok sam bila trudna svekrva mi nije dozvoljavala, cak se i ljutila kad me vidi da jedem sjemenke od tikve, jer je njoj njena nana rekla ako se to jede, da se dijete rodi sa oziljcima koji lice na sjemenke[sm=smiley36.gif] muz kaze ignorisi sve sto ti smeta, upravo me tjera da gledam neku glupu seriju s njom, odnosno da joj citam, jer njoj se ne da, ne moze sve da stigne. Kada sam se udala mislila sam da ja to mogu, da to nije tako strasno, ali vidim da je to jako tesko, nemas svoju privatnost, slobodu u bilo cemu, intimu, jer kome god padne na pamet ulazi u spavacu sobu, sto je meni najodvratnije sto moze da uradi, jer taj dio kuce je dio moje intime i ja volim da je cuvam samo za nas dvoje, muz jako vodi racuna o tome kako se ponasaju prema meni, al ne mogu da prijavljujem svaku glupost koja me iznervira, a u poslednje vrijeme ih ima, i ako mene neko pita kakav je zivot u zajednici, reci cu samo najgori moguci oblik zivota Izvini, znam da tebi nije do smijanja, al ja oplakah Za ovog svekra ste upravu, otici ce on sa prvim nocnim plakanjem, jjos ti budi mudra pa nosaj bebicu u onoj prostoriji koja je najblize njegovom krevetu; kofol muza a ne budite jer ustaje rano na posao