|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Zivot u zajednici
20.1.2013 11:48:34   
ananas_ze

IZVORNA PORUKA: jasmin

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

kod mene dolaze uz najavu, al svi smo u nekim poslovima pa to nije često
do duše do tog stupnja smo došli tek prije 2-3 godine user posted image
ja nisam neki tip koji voli svakodnevno da se druži, pa eto primili su k znanjuuser posted image
na moje zadovoljstvo
ne treba ni u čemu pretjerivati

aaa ja sam to odmah prva 2-3 mjeseca rjesila, da ne ufati zena furseta user posted image

Znala sam da nije ni kod tebe odmah bilo savrseno user posted image .

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 201
20.1.2013 11:50:09   
ananas_ze

IZVORNA PORUKA: ananas_ze

ja nisam neki tip koji voli svakodnevno da se druži, pa eto primili su k znanjuuser posted image
na moje zadovoljstvo

aaa ja sam to odmah prva 2-3 mjeseca rjesila, da ne ufati zena furseta user posted image

e ovo boldirano je moj post, da ne bude zabune

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.

(odgovor članu ananas_ze)
Neposredna veza do poruke: 202
20.1.2013 17:38:29   
veeseelaa

na moje zadovoljstvo

ah šta je savršeno
savršeno je kad si samostalan i ne ovisiš od bilo koga, kad gledaš svoj posao kao i sveki
a ne ono mahalanje i ogovaranje i ne do Bog svadje il prepucavanja
svak sebi, to je najbolje....
a kafa se može popiti s vremana na vrijeme

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 203
25.1.2013 11:13:41   
kula
Ma ja ne bih mogla ni sa rođenim roditeljima živjeti u zajednici!
Ja sam poters, kažem uvijek svakome sve u lice, pa to zajedništvo baš i ne bi lijepo završilo.
Nažalost nemaju svi priliku da žive samostalno, životne okolnosti se mijenjaju. Možemo mi sutra ostati bez posla (NE DAJ BOŽE) pa da se moramo privaliti ili jednim ili drugim roditeljima...i onda si u poprilično bezizlaznoj situaciji!
Koliko god neko divan bio, bilo ja bilo moja svekrva, mi smo dva različita svijeta i imamo svoja neka pravila u kući koja se sigurno neće podudariti i jedna drugoj će smetati! Džaba!!!
Jedno domaćinstvo može i treba da vodi samo jedna žena!

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 204
26.1.2013 21:00:20   
lady_bubamara
Večer drage žene.

Slučajno naiđoh na ovu temu , malo sam pročitala i eto odlučih da i ja šta god napišem... Ja takođe živim u zajednici. Mislila sam da će to biti ok i da ću izdržati...

Moji svekići zaista nisu loši ljudi , ma obožavam ih, svekar duša od čovjeka , gledam ga kao oca a ne kao svekra , i svekrva je fina ali... Ne znam kako bih to formulisala a da ne zvuči grubo, meni je dopiuser posted image dilo , mislim da gubim volju za ovim životom u zajednici. Nedostaje mi naš samostalan život , nedostaje mi da kad se svađam sa mužem glasno kažem ono što mislim ( ne mislim na grlato vikanje i dranje ) ali bar malo da povisim ton a ovako šapćemo kada se svađamo pa pola toga ne čujemo šta smo jedno drugom rekli i zasmijemo se... Nedostaje mi da skuham svom mužu ručak, da se budalešem sa njim, da jednostavno radimo ono što smo radili kada smo sami živjeli. Nas je sedmero u kući, a ja sam trudna i beba dolazi na ljeto aBd i to je ono što me najviše plaši, zamišljam samo tu situaciju kad rodim a njih petero mi stane govoriti kako šta sa djetetom treba raditi... Naravno nismo svi na istom spratu, podijeljeni smo na dva sprata ali opet većinu vremena provodimo zajedno...Najgore mi je što još uvijek nismo u mogućnosti da odemo od njih a ja sam sve više depresivna i samo se bojim da će to uticati na moj odnos sa mužem. Opet ponavljam divni su ljudi ali dođe nekad do nekih prepirki , u zadnje vrijeme priznajem to postaje česšće... Još meni hormoni rade 100 na sat i stvarno nemam više baš za sve razumjevanja i strpljenja kao što sam imala prije trudnoće. Pričala sam baš sinoć sa mužem i on kaže ma sve ja to znam i meni je preko glave al znaš da trenutno nemamo druge opcije , i onda shvatim da je sve uzalud... Ali eto ako ikada odem iz zajednice ( a nadam se da hoću jednoga dana) grebaću i rukama i nogama, gristi zubima samo da se ne vratim. Ništa ljepše nema od slobode koju smo nas dvoje imali sami dok smo živjeli...

< Poruku je uredio ninulina -- 26.1.2013 21:02:22 >

(odgovor članu kula)
Neposredna veza do poruke: 205
26.1.2013 21:11:34   
ananas_ze
2 sprata a vi u zajednici? draga ninulina ko je na kojem spratu, svi na oba? uz malo vise volje mozete se lijepo dogovoriti i imati vise prostora za sebe(ti i tm)

S~proljeće~ 05.04.2014.

(odgovor članu lady_bubamara)
Neposredna veza do poruke: 206
26.1.2013 21:24:31   
Ramona11

IZVORNA PORUKA: kula

Ma ja ne bih mogla ni sa rođenim roditeljima živjeti u zajednici!
Ja sam poters, kažem uvijek svakome sve u lice, pa to zajedništvo baš i ne bi lijepo završilo.
Nažalost nemaju svi priliku da žive samostalno, životne okolnosti se mijenjaju. Možemo mi sutra ostati bez posla (NE DAJ BOŽE) pa da se moramo privaliti ili jednim ili drugim roditeljima...i onda si u poprilično bezizlaznoj situaciji!
Koliko god neko divan bio, bilo ja bilo moja svekrva, mi smo dva različita svijeta i imamo svoja neka pravila u kući koja se sigurno neće podudariti i jedna drugoj će smetati! Džaba!!!
Jedno domaćinstvo može i treba da vodi samo jedna žena!

Ko da si mi sestra user posted image user posted image

Nisam znala koliko je ljubavi u mom srcu dok me neko nije nazvao MAMA!

(odgovor članu kula)
Neposredna veza do poruke: 207
26.1.2013 21:58:12   
amilacha

IZVORNA PORUKA: ninulina

Večer drage žene.

Slučajno naiđoh na ovu temu , malo sam pročitala i eto odlučih da i ja šta god napišem... Ja takođe živim u zajednici. Mislila sam da će to biti ok i da ću izdržati...

Moji svekići zaista nisu loši ljudi , ma obožavam ih, svekar duša od čovjeka , gledam ga kao oca a ne kao svekra , i svekrva je fina ali... Ne znam kako bih to formulisala a da ne zvuči grubo, meni je dopiuser posted image dilo , mislim da gubim volju za ovim životom u zajednici. Nedostaje mi naš samostalan život , nedostaje mi da kad se svađam sa mužem glasno kažem ono što mislim ( ne mislim na grlato vikanje i dranje ) ali bar malo da povisim ton a ovako šapćemo kada se svađamo pa pola toga ne čujemo šta smo jedno drugom rekli i zasmijemo se... Nedostaje mi da skuham svom mužu ručak, da se budalešem sa njim, da jednostavno radimo ono što smo radili kada smo sami živjeli. Nas je sedmero u kući, a ja sam trudna i beba dolazi na ljeto aBd i to je ono što me najviše plaši, zamišljam samo tu situaciju kad rodim a njih petero mi stane govoriti kako šta sa djetetom treba raditi... Naravno nismo svi na istom spratu, podijeljeni smo na dva sprata ali opet većinu vremena provodimo zajedno...Najgore mi je što još uvijek nismo u mogućnosti da odemo od njih a ja sam sve više depresivna i samo se bojim da će to uticati na moj odnos sa mužem. Opet ponavljam divni su ljudi ali dođe nekad do nekih prepirki , u zadnje vrijeme priznajem to postaje česšće... Još meni hormoni rade 100 na sat i stvarno nemam više baš za sve razumjevanja i strpljenja kao što sam imala prije trudnoće. Pričala sam baš sinoć sa mužem i on kaže ma sve ja to znam i meni je preko glave al znaš da trenutno nemamo druge opcije , i onda shvatim da je sve uzalud... Ali eto ako ikada odem iz zajednice ( a nadam se da hoću jednoga dana) grebaću i rukama i nogama, gristi zubima samo da se ne vratim. Ništa ljepše nema od slobode koju smo nas dvoje imali sami dok smo živjeli...

draga ninulina, zasto se morate "tise" svadjati? u mene je ista situacija, cak u nasoj kuci imaju mm-ovi 2 amidze i njihove porodice pa se ne plasim svadjati na sav glas ako hocu.mene ne zanima ko ce sta misliti, meni se doslo svadjati i derem se ako treba. ja hocu da se ponasam kao da nisam u privatnoj kuci nego kao u stanu gdje su oko mene stranci kad mi je to cejf. a naravno sve ima dobre i lose strane. ja kad sam se porodila imala sam veliku pomoc od moje sveki i zaova. nista ne bih mogla sama a moji roditelji su u drugom gradu. sveki je troje djece odgojila pa sigurno me nece i nije nagovorila na nesto lose, nista nije zlonamjerno jer je predobra osoba.mm i ja kanimo citav zivot biti ovdje i super nam je.user posted image

zivot je neshvatljivo cudo, jer se neprestano trosi i osipa, a ipak traje i stoji cvrsto kao na Drini cuprija...
A 12.06.2012.

Neposredna veza do poruke: 208
26.1.2013 22:00:16   
lady_bubamara

2 sprata a vi u zajednici? draga ninulina ko je na kojem spratu, svi na oba? uz malo vise volje mozete se lijepo dogovoriti i imati vise prostora za sebe(ti i tm)

hm, malo teže , na drugom su samo sobe , i wc, kunnja bez ičega , dole se obavljaju sve dnevne aktivnosti , od kuhanja pa na dalje . ma nebitno je to , jednostavno da možemo naći način da imamo privatnost osim u krevetu kada spavamo, mi bismo ga svakako našli za 8 i po mjeseci koliko smo u zajednici. jednostavno takav je način života ako se duže odvajaš onda uvijek postoji mišljenje starijih ukućana jesmo li vam šta rekli, jeste li se naljutili , i tako to da ne nabrajam.... kažem opet nebitno , samo sam evo čitajući ove postove na ovoj temi složila se sa većinom žena koje kažu ljepše je kad je bračni par odvojen.... to je sve!

Ne znam ni koji me đavo natjera da dođem na ovu temu, htjela malo da se izjadam a pojela govno izgleda. user posted image

< Poruku je uredio ninulina -- 26.1.2013 22:02:40 >

Neposredna veza do poruke: 209
26.1.2013 22:14:20   
ananas_ze
nemoj bona tako, nek si se izjadala, jel ti makar lakse?
ja sam se odjelila na sprat u bukvalno jednu sobu prije tacno 2godine(na danasnji dan) i kupatilo bez plocica u 21.st.al sam imala svoja 4 zida i niko me nije user posted image sve ima granice, i za sve postoji odgovor s muzem, a ostali neka se prilagode ako zele user posted image

S~proljeće~ 05.04.2014.

Neposredna veza do poruke: 210
26.1.2013 22:19:25   
jasmin
ninulina sreco,gore imate sobe,wc i kuhinju bez icega. Savjet:Od jedne sobe napravite dnevnu,kuhinju opremite i polahko zavrsite sve dok se bebara ne rodi. Najbitnije u svemu je da si ti jaka licnost i da ima stav. Savjeti za bebu ce dolaziti od svakoga od mame do kone Raseme.....ali ti imaj svoj stav.
P.S: Ja kad se navijem ne marim sto me citava ulica cuje,a ne kuca,mada nisam nikad toliko glasna,samo pokusavam biti metaforicna user posted image .

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

Neposredna veza do poruke: 211
26.1.2013 22:20:38   
lady_bubamara
ma draga moja ananas-ze svaki put kad mi nešto zasmeta ja ko fol poletim mužu pa umjesto da mu kažem ja okrenem na nešto drugo , a ima trenutaka kad mu i kažem šta mi je zasmetalo ( jer on vidi po meni ) onda poslje toga dođe mi da udaram glavom u zid i kajem se što sam to uradila .... skoro je bila spaćkalica neka ja sam baš onako planula i rekla sam mu to i poslje sam dušu svoju isplakala pitajući se što sam mu išta govorila....

Neposredna veza do poruke: 212
26.1.2013 22:22:32   
lady_bubamara

Savjeti za bebu ce dolaziti od svakoga od mame do kone Raseme....

hahaha, ovo me fino nasmija user posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 213
26.1.2013 22:27:55   
ananas_ze
meni dodje da postavim slike moje "kuhinje" , mog "kupatila", ali smo mm i ja jedno drugom bili podrska i zajedno smo izdrzali, i za svoj rahatluk bih opet isto user posted image
sto se tice tih svadja, nisam od velike koristi je se mm ne svadja, samo ja nabrajam, a on me 90% ne slusa(samo cuje ispocetka da zna problem) i eto, tako to mi user posted image

S~proljeće~ 05.04.2014.

Neposredna veza do poruke: 214
26.1.2013 22:32:57   
lady_bubamara

sto se tice tih svadja, nisam od velike koristi je se mm ne svadja, samo ja nabrajam, a on me 90% ne slusa(samo cuje ispocetka da zna problem) i eto, tako to mi user posted image

imali smo i mi situaciju kada smo ušli u duboku raspravu od 2 sata ,povukli smo brdo i brdo tema, i u jednom trenutku muž me pita hajd sad reci razlog ako znaš zbog kojeg je rasprava krenula , i ja onako se mislim i mislim, ma reko nemam pojma kaže on pa ni ja isto user posted image

Neposredna veza do poruke: 215
26.1.2013 22:49:16   
ananas_ze
ja sam ranije puno pricala odjednom, sad pomalo, al razvucem na 2-3 dana, samo napomenem user posted image

S~proljeće~ 05.04.2014.

Neposredna veza do poruke: 216
26.1.2013 23:17:27   
enaaa
ko je zenama ugodiouser posted image taj se nije rodiouser posted image Nisam u zajednici hvala Bogu, imam extra i svekra i svekrvu, i pored svega sto su dobri i paze me kao svoje dijete, ja opet nekad znam biti pravo djubreuser posted image Pazim da ih ne uvrijedim, al ako mi nesto zasmeta onda to i kazem. Draga ninulina ja te razumijem, meni je najbitnije da samo nekoga ne uvrijedim, jer ako nekoga povrijedis rijecima, onda je gotovo, moze mi se neko ulizivati koliko hoce, ja cu se sjetiti te jedne rijeci i gotovo. Ja hB sa tim jos nemam problema, a nadam se da ih necu nikada ni imati. Bas sam nedavno sa mm razgovarala bas na ovu temu, i on kaze da bi mogao sa mojom mamom da zivi, al sa svojom neuser posted image , jer moja mama nije toliko osjetljiva kao njegova, al ja opet kazem niti bih mogla sa svojom a ni sa njegovom, al zivot je cudan, nikad ne znamo sta nam sutra donosi, svi smo mi ters kako idu godine, pa tako i starije zene. Ja mislim da cu biti uzas jedan ako dozivim 50-te god.user posted image Niko ne zivi vjecno, i bili oni losi ili dobri to smo mi skoro sve znale kada smo se udale, ja recimo kada sam trebala da se udam uopste nisam mislila hocu li biti u zajednici ili ne, u tom trenutku mi je samo bilo da sam zajedno sa svojim dragim. Sve mi sada kazemo mi kada dodjemo u njihove godine necemo biti ters, ma ko mi to garantuje?... niko, i one su vjerovatno isto mislile kada su bile mlade, al zivot je takav, nekome ruze cvjetaju od samog pocetka, a nekome kasnije.... mozda je meni sada extra, al ne znam da li ce mi tako biti ostatak zivota

Neposredna veza do poruke: 217
27.1.2013 0:07:22   
veeseelaa
nek vam bude nauk sutra za svoje kćerke da im date savjet da ne idu u zajednicu
da budu samostalne finansijski, kao i njihovi izabranici, pa tek onda u braku

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu enaaa)
Neposredna veza do poruke: 218
27.1.2013 0:08:03   
veeseelaa
ja opet nekad znam biti pravo djubre

a zašto???

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu enaaa)
Neposredna veza do poruke: 219
27.1.2013 0:10:02   
ananas_ze

nek vam bude nauk sutra za svoje kćerke da im date savjet da ne idu u zajednicu
da budu samostalne finansijski, kao i njihovi izabranici, pa tek onda u braku

i musko i zensko, da mi Bog podari da u starosti mogu sama sebi sve, fizicki i psihicki da ostanem pri ovoj pameti

S~proljeće~ 05.04.2014.

Neposredna veza do poruke: 220
27.1.2013 0:16:39   
veeseelaa
ja razmišljam o djeci a meni kako bude user posted image
no valjda ću ih naučiti da me poštuju i vole kao što ja volim i poštujem svoju majku i kao što sam voljelai poštovala svog rahmetli oca
pa kad stanem i dumam jesam li im ikad nešto krivo rekla, učinila, hB ne mogu se sjetiti

a što se tiče svekra i svekrve poštovanje svakako, a sin je tu da im pruži pažnju, ljubav, pomoć itd
nek se svak zadevera oko svojih roditelja i biće svijet odličan

tamo gdje su dobra djeca, majke i očevi nemaju šta zamjeriti snahi il zetu, jer pored tolike ljubavi i pažnje koja dolazi od njihove djece prosto se neki eventualni njihovi kiksevi i ne primjete, ne bitni su user posted image

ko bi se bakćao snahom ako ima divnog sina?
ko bi se bakćao zetom ako ima divnu kćerku???

ako im fali ljubavi na pogrešnom mjestu je tražeuser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 221
27.1.2013 0:32:08   
enaaa
eh, kada neke stvari kazem onda mi poslije bude zao. Evo jedan dogadjaj, otisli sa sveki kod njene sestre koja nije bas dobrog zdravlja, ja ona i mm. Posto je mm taj dan dosao kasno s posla, i bio je umoran, on je legao kod tetke, a sveki je ustala i pokrila ga, a ja ko iz topa '' sto ga pokrivas, neka sam sebe pokrije, ja ti ga vala necu tako pokrivati'' Poslije par dana ja se toga sjetim, onda skontam da bi i moja mama mene isto tako pokrila, a na sve to sto sam ja rekla sveki mi nije nista odgovorila, i onda se sjetim kada sam i ja kod nje svracala s posla da me natjera da malo legnem i pokrije me. To jeste bilo prije 7/8mj., al eto toga se cesto sjetim i jos uvijek mi je krivo sto sam tako to rekla. Zato sam rekla ko je zenama ugodio taj se nije rodio, i to sam mislila licno na sebe, jer imam sve, nisam u zajednici, al opet se nesto nadje da meni zasmetauser posted image

Neposredna veza do poruke: 222
27.1.2013 0:36:23   
veeseelaa
a sveki je ustala i pokrila ga, a ja ko iz topa '' sto ga pokrivas, neka sam sebe pokrije, ja ti ga vala necu tako pokrivati''

user posted image user posted image
ja tome ne bi pridala važnost uopće

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu enaaa)
Neposredna veza do poruke: 223
27.1.2013 0:44:07   
amra_sa
Samo provirila, i prva riječ koja mi je pala u oči je bila svekrva. user posted image Pa zar opet ? user posted image

"Čovječe, ne možeš zlo činiti a dobru se nadati ... "

Neposredna veza do poruke: 224
27.1.2013 0:47:42   
enaaa
nekad mi je jezik brzi od pameti user posted image
to sto sam tada rekla, nisam htjela nju da povrijedim, samo sam mislila gospodinu ako je zima neka ustane i sebi donese deku... al ona je takva svima ugadja...

Neposredna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *