elvy -> RE: Zivot u zajednici (27.2.2013 12:12:28)
|
IZVORNA PORUKA: chuci sad kontam nešto moja mama je na početku braka živjela u zajednici. svekrva joj je bila za poželiti, moja nana, ali zato jedna zaova odnosno tetka gluho bilo isto ovako kao što ti pišeš. znala je stajati pred maminim vratima i nabrajati nešto lijevo mami kad je tata na poslu bio. vazda galama, ljubomora. i ona je bila više puta u braku i svaki put se vratila, jedno dijete imala i ostavila curicu sa porodicom muža (koji je bio cool čovo nije neki sad da je tukao ili bilo šta, samo ona zna što je otišla). sve mi je mama isto ovako pričala da joj je radila. odnosno pardon pokušavala. mama je coolirala a vamo kupili stan u drugom gradu i čekali da se izgradi. kredit na 30 godina samo da odu. hB pa je tata bio pametan a i mama. oni su nju jednostavno ignorisali, i sad to rade jer ona i sad čim joj odemo neka priča teška, ono da čovjek ode bajramom i samo čeka da izađe iz kuće. na kraju priče samo je jedno bitno. da ste ti i muž na istoj frekvenciji. dogovorite se i gotovo onda. razgovarajte vi, reci mu da ti ne možeš u toj kući, da želiš otići. sad nisam zapamtila jeste li se odlučili da kupujete zemlju ili ste već kupili ili ga još nagovaraš eh duso moja ja njega nagovaram da odemo iz te kuce bilo gdje sad za sad,a zemlju on ima jer i on je nesto nasljedio od oca,to mu nemoze niko uskratit....al vec rekoh i zaova mi je ista...pa njih dvije nerade nista,kradu Bogu dane,kafa,cigara i trac,kad nisu skupa onda na telefonu vise,nema kog ne otracaju...
|
|
|
|