Bebica11 -> RE: potrebna pomoc u odabiru imena (2.3.2012 10:46:26)
|
IZVORNA PORUKA: leona81 IZVORNA PORUKA: jasmin IZVORNA PORUKA: jasmin IZVORNA PORUKA: leona81 IZVORNA PORUKA: jasmin Hanady,ocigledno si previse pospana kad si negdje `osjetila` cinizam. Najprije,ja sasvim normalno koristim i ekavicu,jer se druzim sa zenama koje je koriste i meni to nije bauk,a ponajmanje mi je cinizam. Dalje,azbuku sam ucila i sama,moji dokumenti su pisani azbukom,iako mi je ime arapsko,prilagodjeno je azbuci. I jos...osjetila sam da moram crtati da se radi o tome kako se ime prilagodjava pismu zemlje u kojoj zivis,jer ga izvorno ne mozes napisati osim u onom pismu cijem porijeklu ime pripada.Zato sam precizno napisala ono cemu se ti iscudjavas,pa se evo i ja ibretim. Bas smo pospane :D. odoh ja sutra u Kinu da zivim, i rodim dijete tamo...po tebi kakvo ime treba da mu dam? imena koja se mogu napisati izvorno kakva jesu trebaju se tako pisati a ne prevoditi na nas jezik kao sto mnogi cine...imena koja su kod nas ustaljena i poznata trebaju se pisati onako kako su se i dosad pisala a ne izmisljati toplu vodu... leona draga,mozes li mi molim te napisati `izvorno` arapsko ime ؟عبدالوارث moje ili od djevojcice? zasto? ovo podebljano je mislila, znas li arapsko pismo???
|
|
|
|