M kao Mama -> RE: Inzulinska rezistencija i siofor tablete (15.1.2012 18:22:00)
|
Ja sam Siofor počela piti u oktobru 2010. godine, zbog povećane inzulinske rez. polovinom septembra sam ostala trudna, i pila sam siofor sve do prije mjesec dana kada sam zaglavila u bolnici zbog povraćanja u trdunći, i tako me upute internisti na kontrolu i tu žena poludi kada vidi da ja pijemi dalje tablete, odnosno da nisam prevedena na inzulin. Ona mi kaže da odmah ujutro pređem na inzulin, ja nisam pristala na to, mjerila sam šećer 7 dana tri puta dnevno, ono dva sata nakon jela i bio mi je od 3.6 do 5.7. Trebala sam raditi opet onaj test opterećenjua, ali kako i dalje povraćam i imam jutarnje mučnine, još uvijek ga nisam uradila. Početkom mjeseca idem na kontrolu kod dijabetologa pa ćemo vidjeti šta i kako. Svi mi govore da pređem na inzulin u trudnoći, a mene opet nešto strah, ipak inzulin je inzulin. Mogu kazati da mi siofor nedostaje, jer mi je pomagao u manjku apetita i prije, a pogotovo u trudnoći. Od njega sam bila baš lijepo počela mršati, a u međuvremenu su sam ostala trudna, što mislim da je siofor pogurao.
|
|
|
|