M kao Mama -> RE: Inzulinska rezistencija i siofor tablete (15.1.2012 18:22:00)
|
Ja sam Siofor poÄela piti u oktobru 2010. godine, zbog povećane inzulinske rez. polovinom septembra sam ostala trudna, i pila sam siofor sve do prije mjesec dana kada sam zaglavila u bolnici zbog povraćanja u trdunći, i tako me upute internisti na kontrolu i tu žena poludi kada vidi da ja pijemi dalje tablete, odnosno da nisam prevedena na inzulin. Ona mi kaže da odmah ujutro preÄ‘em na inzulin, ja nisam pristala na to, mjerila sam Å¡ećer 7 dana tri puta dnevno, ono dva sata nakon jela i bio mi je od 3.6 do 5.7. Trebala sam raditi opet onaj test opterećenjua, ali kako i dalje povraćam i imam jutarnje muÄnine, joÅ¡ uvijek ga nisam uradila. PoÄetkom mjeseca idem na kontrolu kod dijabetologa pa ćemo vidjeti Å¡ta i kako. Svi mi govore da preÄ‘em na inzulin u trudnoći, a mene opet neÅ¡to strah, ipak inzulin je inzulin. Mogu kazati da mi siofor nedostaje, jer mi je pomagao u manjku apetita i prije, a pogotovo u trudnoći. Od njega sam bila baÅ¡ lijepo poÄela mrÅ¡ati, a u meÄ‘uvremenu su sam ostala trudna, Å¡to mislim da je siofor pogurao.
|
|
|
|