RE: SREBRENICA (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Druženja, događaji

Poruka

shpagica -> RE: SREBRENICA (11.7.2012 11:39:42)

IZVORNA PORUKA: leona81

IZVORNA PORUKA: shpagica

IZVORNA PORUKA: leona81

po meni je najveca tuga kad pricam sa strancima i shvatim da oni ne osudjuju medjunarodnu zajednicu niti holandske vojnike...nekako po njihovom mi smo krivi za to sto se desilo? nikako ne mogu da shvatim kako ljudski mozak moze tako da razmislja...ne bi se Srebrenica nikad dogodila da oni nisu dopustili i po meni su jednako krivi kao i agresor...

Ma ne znaju ljudi...ne opravdavam ih ali eto, ni ja ne znam puno o Siriji a trebala bih jer se ista stvar trenutno tamo desava i svaki dan ubijaju djecu izmedju ostalih...

kako ne znaju kad rade i zive ovdje a vecina ih je bila u ratu ovdje u misiji...?

Ja takve nisam srela, vise sam mislil ageneralno na strance koji ne zive ovdje. A ako ti poznajes i takve primjere, onda je to vise stvar propagande (sveprisutne rekla bih).

leona81 -> RE: SREBRENICA (11.7.2012 11:45:30)

nazalost...

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (11.7.2012 12:40:58)

[Sadržaj poruke je obrisan]

canim -> RE: SREBRENICA (11.7.2012 12:45:09)

Slazem se sa Iman ovaj dio sa pjesmom je zaista nepotreban, bolje da su izrecitirali neku poemu ako su vec htjeli da prirede neki program i jos da pitam kakav je ono stil muzike?? Meni ostavi dojam kao crkvena pjesma a plus one zene u crnom, bas mi nikako ne prilici ovoj prilici [sm=smiley13.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (11.7.2012 12:51:59)

[Sadržaj poruke je obrisan]

mamaajna -> RE: SREBRENICA (11.7.2012 12:59:31)

mi hocemo k zapadu da im se dodvorimo,pa moraju dovesti "gudalo",kakva bi slika bila da vide da narod klanja,mogli bi posumljati da su dosli teroristi Al qaide,ljepse je ovako crnina muzika jos su popa trebali dovesti.

mi smo glup narod,opet ce nas klati za koju godinu a mi sutimo,

leona81 -> RE: SREBRENICA (11.7.2012 13:26:13)

ova mi je pjesma grozna, em sto mi je grozno sto je svaki put playback, obucene u crno fakat nidje veze? a toliko je muzika grozna...i zasto svake godine, ama bas svake isti scenarij? uvijek isto stoje, isto obucene, isto sve

veeseelaa -> RE: SREBRENICA (11.7.2012 13:29:12)

mi smo glup narod,opet ce nas klati za koju godinu a mi sutimo,

veeseelaa -> RE: SREBRENICA (11.7.2012 14:02:31)

" Imala sam 22 godine i imala kcerku 2 godine . Moja mala ruzica. Oni su nas stavili u autobuse, samo nas zene i devojke, i rekli su da nam nista nece bit. Dugo smo se vozili .Pun je bio autobus . Moja mala kcerkica je plakala, sigurno je bila gladna, zedna.. U tom trenu dodje jedan vojnik, jedan od onih cetnika ali bio je fin prema meni i pitao me sta je sa bebom, zasto place. Ja sam mu rekla da je sigurno gladna,  a ja nemam nista da joj dam. On mi uze bebu iz ruke i rece da ce je on nahranit s necim i vratit' je. Ja sam bila presrecna ali sumljivo mi je to bilo. Nije proslo deset minuta on udje opet u Autobus sa mojom malom kcerkicom, cujem ne place vise . Sigurno je lijepo pohranio, pomislila sam zaista postoje jos dobrih Insana. On mi je vrati u naruce i rece mi samo : "E sad ti kcerka nece vise plakat " On nije moju ruzicu nahranio. On je zaklao i tako zaklanu puno krvi mi je vratio moju ruzicu u Narucje .

RICI -> RE: SREBRENICA (11.7.2012 14:22:39)

Tužno pretužno nikada ne smijemo zaboraviti 11 juli 1995 godine nikada
nek je rahmet dušama njihovim [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

Medić* -> RE: SREBRENICA (11.7.2012 15:44:23)

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

" Imala sam 22 godine i imala kcerku 2 godine . Moja mala ruzica. Oni su nas stavili u autobuse, samo nas zene i devojke, i rekli su da nam nista nece bit. Dugo smo se vozili .Pun je bio autobus . Moja mala kcerkica je plakala, sigurno je bila gladna, zedna.. U tom trenu dodje jedan vojnik, jedan od onih cetnika ali bio je fin prema meni i pitao me sta je sa bebom, zasto place. Ja sam mu rekla da je sigurno gladna,  a ja nemam nista da joj dam. On mi uze bebu iz ruke i rece da ce je on nahranit s necim i vratit' je. Ja sam bila presrecna ali sumljivo mi je to bilo. Nije proslo deset minuta on udje opet u Autobus sa mojom malom kcerkicom, cujem ne place vise . Sigurno je lijepo pohranio, pomislila sam zaista postoje jos dobrih Insana. On mi je vrati u naruce i rece mi samo : "E sad ti kcerka nece vise plakat " On nije moju ruzicu nahranio. On je zaklao i tako zaklanu puno krvi mi je vratio moju ruzicu u Narucje .

[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

O Boze dragi koliko li je samo ovakvih ruzica bilo [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

Sehidi nasi lijepi neka je rahmet dusama vasim [sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

mala87 -> RE: SREBRENICA (11.7.2012 16:04:15)

IZVORNA PORUKA: medic slatki

[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

O Boze dragi koliko li je samo ovakvih ruzica bilo [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

Sehidi nasi lijepi neka je rahmet dusama vasim [sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

felix -> RE: SREBRENICA (11.7.2012 16:06:30)

Brate i sestro!Zapamti tuznu pricu Dzemile Delalic iz sela Dubrak,kod Srebrenice:"Sjedim ja medju onim narodom u Potocarima,kad vidim mlada zenica stisla se,znoj joj tece,grc na licu.Pridjem,pitam je sta joj je,kaze:"Radjam."De sine,"velim ja njoj",ufati se jednom rukom za me,a drugom za svekrvu."Tako i bi...Oduprije se zena na nas,musko dijete,zaplaka.Zgrabih ja dijete,hocu da mu zavezem pupak,kad cetnik predame:"Spusti,to- dijete dolje,veli".Ja ga propustih na dimije,fino dijete,duge kosice,kao da je okupano.Cetnik pridje,nogom stade djetetu na vrat.Crijeva izletise...Zapamtimo tek rodjeno dijete je u Potocarima 11.jula,1995 godine je ubijeno na oci njegove majke,koja ga nije uspjela ni zadojiti,pa ni ime dati.Neka je prokletstvo na izvrsioca ovog zlocina,na sve one koji su na bilo koji nacin ucestvovali u Genocidu u zasticenim zonama,a posebno u Srebrenici,i na one koji su trebali i mogli,a nisu sprijecili zlocin!!!Molim Allaha dz.s.,da zlocince i njihove porodice zabavi teskim i neizljecivim bolestima,i neimastinom,i da ih ucini ibretom(opomenom),za sve one koji ne vjeruju.Amin!

[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

Medić* -> RE: SREBRENICA (11.7.2012 16:29:41)

GDJE SI, MILI SINE

Gdje si, mili sine...
Gdje si moja radosti
Gdje nestade tvoja mladost
U srebreničkim šumama
Gdje ostavi svoje kosti
Poludjelim zvijerima
Da ih raznose
Gdje si, mili sine...
Gdje je tabut tvoj
Na koji mezar da odem
I spustim suzu
I proučim fatihu
Gdje si, mili sine...
Najljepši uzdahu
Na mojim grudima
Gdje si da ti kosu pomilujem
I poljubim prije spavanja
Gdje si, mili sine...
Gdje da te tražim
Dušmanin mi te ukrade
Pred očima i iz zagrljaja
Ali ne može da ukrade suzu moju
Ne može da ukrade dušu moju
Ne može da ukrade srce moje
Sve dok sam ja živa
Ti, moj mili sine
U meni ćeš da živiš
Gdje si, mili sine...

veki_aki -> RE: SREBRENICA (11.7.2012 17:20:05)

tuga velika, neprezaljena[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

niki83 -> RE: SREBRENICA (11.7.2012 17:24:05)

Boze mili, podari mir umrlima, a sabur zivima [sm=smiley13.gif][sm=smiley19.gif]

Nedi -> RE: SREBRENICA (11.7.2012 17:27:02)

[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

felix -> RE: SREBRENICA (11.7.2012 22:08:51)

http://sandzakpress.net/silovana-365-dana-u-godini
[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

InLove -> RE: SREBRENICA (11.7.2013 12:20:26)

Svake godine, isti datum ,isto vrijeme u nasoj kuci ista atmosfera..[sm=smiley19.gif]

Boze dragi podari im lijepi Dzennet, a njihovim porodicama sabur!! AMIN!!

damma -> RE: SREBRENICA (11.7.2013 12:34:51)

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

veeseelaa -> RE: SREBRENICA (11.7.2013 12:40:45)

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/1011961_10200842781807005_673973433_n.jpg

veeseelaa -> RE: SREBRENICA (11.7.2013 12:45:48)

Jedna tek rođena
beba iz Srebrenice
otišla je na vječni počinak,
nije ni majčino mlijeko okusila.
Okupana vlastitom krvlju,
od svoje majke nemilovana,
u samo jednom pogledu
vidjela je i život i smrt
jedna tek rođena beba
iz Srebrenice.
Šta je ona kriva,
recite mi?

M kao Mama -> RE: SREBRENICA (11.7.2013 12:47:07)

Najkraće na današnji dan živi, a ne živim

InLove -> RE: SREBRENICA (11.7.2013 12:48:59)

Jedna tek rođena
beba iz Srebrenice
otišla je na vječni počinak,
nije ni majčino mlijeko okusila.
Okupana vlastitom krvlju,
od svoje majke nemilovana,
u samo jednom pogledu
vidjela je i život i smrt
jedna tek rođena beba
iz Srebrenice.
Šta je ona kriva,
recite mi?

Zeldac me boli , od jutros gledam i ne mogu da prestanem da [sm=smiley19.gif]..
Imam jaku zelju da odem na djenazu ,ali ne znam zaista kako bih podnijela... odem ja obidjem mezarje, al na djenazu nikad nisam isla..[sm=smiley13.gif]

snjeguljicaa -> RE: SREBRENICA (11.7.2013 12:49:28)

[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] Boze podari svima lijepi Džennet

Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>