felix -> RE: SREBRENICA (11.7.2012 16:06:30)
|
Brate i sestro!Zapamti tuznu pricu Dzemile Delalic iz sela Dubrak,kod Srebrenice:"Sjedim ja medju onim narodom u Potocarima,kad vidim mlada zenica stisla se,znoj joj tece,grc na licu.Pridjem,pitam je sta joj je,kaze:"Radjam."De sine,"velim ja njoj",ufati se jednom rukom za me,a drugom za svekrvu."Tako i bi...Oduprije se zena na nas,musko dijete,zaplaka.Zgrabih ja dijete,hocu da mu zavezem pupak,kad cetnik predame:"Spusti,to- dijete dolje,veli".Ja ga propustih na dimije,fino dijete,duge kosice,kao da je okupano.Cetnik pridje,nogom stade djetetu na vrat.Crijeva izletise...Zapamtimo tek rodjeno dijete je u Potocarima 11.jula,1995 godine je ubijeno na oci njegove majke,koja ga nije uspjela ni zadojiti,pa ni ime dati.Neka je prokletstvo na izvrsioca ovog zlocina,na sve one koji su na bilo koji nacin ucestvovali u Genocidu u zasticenim zonama,a posebno u Srebrenici,i na one koji su trebali i mogli,a nisu sprijecili zlocin!!!Molim Allaha dz.s.,da zlocince i njihove porodice zabavi teskim i neizljecivim bolestima,i neimastinom,i da ih ucini ibretom(opomenom),za sve one koji ne vjeruju.Amin! [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]
|
|
|
|