prskalica -> RE: SREBRENICA (11.7.2013 22:44:45)
|
citam postove citav dan,citam i svako malo oplacem.placem za zivotom,za mladoscu,za ljudima,za djecom ,za svim izginulim.svkog svoje boli najvise,i znate sta?dugo sam razmisljala da li da napisem bilo sta.i rijesih eto.ako naidjem na osudu,nemoram ise ni da pisem na forumu.ali hocu da kazem!moram da kazem.nekad davno je Hanady napisala jednu recenicu koju nikad necu zaboraviti ''nisu svi Srbi cetnici ,niiti svi Muslimani Balije''.i tako je.Ja sam Srpkinja. a ono dijete kom su tek rodjenom stali na stomak,nije ubio srbin,nije ubio covjek,ubio ga je djavo,ubio ga je zlocinac.licno ja da znam koji je krvi bi mu se napila.za onu ''ruzicu'',isto tako.za svu djecu i nevine zrtve.ne zelim nacionalizam ovde.ja bar.i meni je ujak poginuo.19 god,zadnji dan odsluzenja vojnog roka.ne kazem ubio ga musliman,ubio ga je necovjek,monstrum zivotinja.citala sam pricu '' ne halalim ti vojnice''.ne halalim ni ja ali licno onom ko joj je ubio sinove.licno njemu.Bog je veliki on ce da im sudinama ostaje molitva.samo to.ne zelim da vas posmatram kroz to kako se zovete,da li nosite hidzab ili ne .da li jedete svinjetinu ili ne.posmatram vas kao zene.ko osobe.kazu ako se radujes tudjoj sreci i ako osjecas tudju suzu i bol ne boj se,jos si covjek.ja osjecam i hvala Bogu za to.mogla sam ja da se registrujem na rr rs ali nisam.ja sam se nasla ovde.i sve me interesuje,hocu sve da naucim.samo vam mogu reci kad navodite krivce za ova monsruozna djela ne recite ubio ih Srbin,jer taj ko ih je pobio nije ni srbin ni covjek.nego mostrum.ne generalizujte.evo jedan odlomak moje pjesme u spomen zrtvama s obje strane ''zaaplakala sirotica mala, kad ima pridje sa puskom u ruci, na noge je tom covjeku pala, nemoj ciko,brata mi ne tuci. ubij mene al' ne diraj njega, on je mali ,starija sam malo. vidi place!pa tako ti svega, mene ubij do njeg' mi je stalo. samo pucanj,zatim nista vise, nestali su u istome trenu zagrlili sto su mogli vise, sestra brata,brat sestru malenu. '' oprostite na greskama ,boli me zub,potesena sam i nema sta nisam
|
|
|
|