Anushka -> RE: ideje za doručak (8.7.2009 15:55:25)
|
e kod nas svako jutro pocinje slicno: kafa, meni musli, mm cokapic ili nesquik, i po casa soka. A onda ako je mm slobodan poslije toga napravim: -przenice od "hljeba od juce" ako ga ima, -palacinke slane, najvise volim isprziti pileca prsa na komadice i ispuniti palacinke sa pavlakom, tim przenim pil prsima i sirom ili suhim ili topljenim. nekad ih i pohujem. -Ako imam inspiracije zamijesim kao male calcone pize, vise kao jastucici budu, i punim ili bijelo meso i sir+pavlaka ili crveno meso + paradajz sos, ili samo ustipke ili kao sto rece bloom razvucem ih na velicinu tave rukama i kao lepinice budu, sa jedne strane stavim zacina i sl. ili kiflice od istog ili slicnog tijesta sa sirom, hrenovkicama isl -jaja na sto nacina, sa lukom, sirom, na oko, kajganu -tost sendvice - imam toster za sendvice pa onda pravim razna punjenja bilo sa przenim pil prsima ili nekim dr mesom, + neko povrce + sir + ajvar ili kecap ili nesto crveno -brzi sataras -paprike punjene sirom -nekad i neku pitu slozim, ili razljevak od necega -mm i alen mi ne vole puru, al je ja sebi napravim -ako me romantika uhvati napravim mm-u dorucak koji je volio na medenom mjesecu: -kobasice i przeni krompir u kockicama i salata -nekad samo preprzim paprike sa bijelim lukom -jedno vrijeme smo stalno jeli tost, sad manje, i to cesce za veceru
|
|
|
|