idana_85 -> RE: ideje za doručak (9.7.2009 14:04:43)
|
Pa kako to zaobravih,ja volim za veceru i za dorucak uzljevak s pavlakom. Napravi se smjesa za palacinke i salije u pouljenu tepsiju i zapece. Kada se ispece, isprzi se malo maslaca u sercpici,doda mlijeka,posoli i da prokljuca. Uzljevak se tim zalije i gore premaze pavlakom te posoli....mljac. Isto pravim "korice", to sam naucila kad sam se udala. U tavu se stavi malko ulja,ili biljnog masla,malo mlijeka,te se stavi kravljeg sira, sira edamera,malo pavlake,mize....svih ti sirnih namaza i djidja,ko sta voli,te se to istopi. Kad se fino istopilo stavi se hljeb iskidan na komadice,tj zalogaje i izmjesa. ako je suho,doda se jos malo mlijeka. ja najvise stavim edamera i bude super ukusno,mada ne izgleda nesto posebno. cesto przim hrenovke i jaja na oko,ili pomjesam jaja i hrenovke,ili jaja i salamu. nekada umutim jaja,dodam kravljeg sira i to ispecem kao sto inace przim jaja. ili kravlji sir malo zagrijem u mikrovalnoj,tek da pocne vodu pustati i prelijem uprzenim maslo i to je moja "topa". isprzim paprike cijele, ili isjeckam na komadice,pa kad bude gotovo dodam paradaiz ili malo umucenog sos paradaiza,a nekada dodam mlijeko i pavlaku i ako imam kajmaka..... u mlijeku skuham musli,samo da prokljuca, dodam kras i pahuljice (ja volim brudnu, medu) cesto pravim przenice pa jedemo sa slanim ili slatkim namazima nekada kupimo zaledjena peciva, lisnato s eurokremom,sirom,hrenovkama...pa samo ispecemo isprzim luk, te dodam i proprzim tunu isprzim luk sa malo ajvara i sos parada iza,dodam isjeckane sampinjone,povegetim,stavim origano i izdinstam,te to stavljamo u sendvice...to bude kao pizza sendvich,ili ako napravim pljeskavice bude pizzaburger... tata i brat vole jaja s lukom,mada ja i nisam bas ljubitelj
|
|
|
|