Bebica11 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (20.8.2013 21:10:35)
|
IZVORNA PORUKA: hanabanana IZVORNA PORUKA: Bebica11 Pozdrav zenice Imam jedno pitanje. Imam curicu 21 mjesec i svi smo redom prebolovali stomacni virus. Manifestuje se tako sto je povracala i imala proljev prvi dan, jucer (drugi dan) je imala temperaturu, ja sam joj kuhala caj, davala sok i kasicu od jabuke i supu nemasnu, sinoc je i spala temperatura i jutros je vesela ustala i plakala trazila mlijeko. Kako smo je jedva ova dva dana zaigravali da ga zaboravi jutros joj naspem malo(100ml) i povratila ga, ne sve al dobar dio, hajde mislila sam do mlijeka je...danas slabo htjela da pije i jede, malo makarona je uzela onako solo, i napravim joj tarhanu al sa malo fasiranog(skroz malo mozda 30gr) i pojela je opet fino I POVRATILA...izgleda da joj zeuldac ne kuha nikako, a jako je iscrpljena jedva sam je nagovorila i to da jede[sm=smiley13.gif]...ne znam sta da joj dam da jede, trazi vodu da pije popila je prije tarhane dosta mozda joj je i to smetalo[sm=zmeden.gif] sta da joj kuham da vrati snagu a da ne povrati?[sm=smiley13.gif] Moja Hana je sa 2,5 godine imala stomacni virus. Tri dana zaredom smo isli na pedijatriju, samo su kontrolisali da nece dehidrirati, i vracali nas kuci. Na moje kukanje da nista ne jede, ljekar mi je rekao da i ne mora, da je bitno da pije. Htjela je samo vodu, kupovali smo flasiranu, i to ne da popije, nego na kasiku, upravo da ne bi povratila i da bi je provarila. Ako bi popila dva gutljaja, odmah bi povratila. Peti dan je pocela jesti. ne povraca ona inace tecnost ni sokic ni caj SAMO KAD JEDE Evo bas i mm govori da smo mozda prenaglili da joj brzo vratimo da pocne da jede[sm=zmeden.gif] jer je inace dobra hB Visnja vodili smo je u hitnu neku noc, rekli nam da je stomacn virus(i tamo od 10 djece 9 povraca), i vratili nas kuci, rehidromiks i dijetalna prehrana nam ukljucili
|
|
|
|