RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Zgode i nezgode

Poruka

tinkivinki -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (22.3.2013 17:33:20)

hvala vam svima[sm=smiley31.gif].meni je mozak zablokirao,reko hoću djetetu dati previše lijekova.i meni je voltaren zadnji,ali šta mogu kad ostalo ne djeluje.a primjetila sam inače paracetamol da prvi dan bolesti djeluje,drugi nikako,bar kod moje djece.i oboma se jako teško skida temperatura

canim -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (22.3.2013 22:41:44)

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Canim a jesi li davala paracetamol cepice ili sirup, sirup nama nikad nije pomogao, osim za one temp.37, 5.

U kombinaciji s ibuprofenom sam uvijek davala sirup, mozda ne dajes dobru dozu paracetamola pa ti zato ne djeluje. One lupocet ili kako se zovu cepice sam samo jednom dala i njih nisam kombinovala s ibuprofenom mada logicno vjerovatno bi moglo jer se radi o istom sastavu ali treba pitati.

Ako opet bude visoka temperatura uzmi mokar peskir i trljaj ledja i tijelo malo jacim potezima.

Volim Te! -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (27.3.2013 9:50:58)

Drage mame imam problem [sm=smiley19.gif] prekjuce su mojoj devojcici jednom poplavile usne,i tog dana se nije ponavljalo,juce sam je naravno odvela doktoru,pregledao je,kaze srce normalno kuca sve je ok,to se bebama povremeno desava.Maloprije je hranim opet poplavise [sm=smiley19.gif] doktor me dosta smirio,objasnio zasto se to desava bebama ali opet [sm=smiley19.gif] je li se nekoj od vas to desavalo?Da kazem jos da ona normalno dize,mirna je,radosna,lijepo rucka,spava dojki itd nema nikakvih promjena.Planiram jos jednom sledece sedmice da je odvedem doktoru nek joj izvadi krv,da nije anemicna ili tako nesto.

bebaa -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (27.3.2013 9:56:13)

da joj nije hladno...koliko je stara,da li joj nicu zubici...ako nicu djeci je tada strasno hladno...popipaj stomacic ako je hladan na dodir i noj je hladno...mislim to mi jedino pada na pamet...

ziki -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (27.3.2013 9:58:29)

Je li plakala bebica kad su joj poplavele usne? mom mlađem sinu se desilo jednom kad je plakao da su mu usnice poplavele, al dr je rekao da je normalno i da se dešava

škorpija -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (27.3.2013 9:59:09)

ne bih da špekuliram, nisam ljekar, ali mala od prijateljice ima blagu srčanu manu, to je vrsta koja potpuno nestane u pubertetu i ne zahtijeva liječenje niti operaciju,, jedan od simptoma su i ljubičaste usne, ne vjerujem da je to slučaj kod vas jer se to javlja povremeno, možda je bebici samo hladno, ali eto pitaj ljekare,ništa ne škodi

Volim Te! -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (27.3.2013 9:59:14)

Nikla su joj dva zubica,nekad bude na tren nemirna i to prestane,prekjuce se desilo kad sam je nakon jela umila,doktor kaze da bebe nekad zaborave svoju pljuvacku da gutaju i na sekundu da disu a ona cesto zaboravi da guta,doktor kaze sigurno nije nikakav problem a vruca bude,soba je iste temperature kao uvijek,izlazimo na cist vazduh,provjetravam redovno takodje.

Volim Te! -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (27.3.2013 10:00:11)

IZVORNA PORUKA: ziki

Je li plakala bebica kad su joj poplavele usne? mom mlađem sinu se desilo jednom kad je plakao da su mu usnice poplavele, al dr je rekao da je normalno i da se dešava

Ne,nije plakala cak se smijala i igrala normalno,ukakila se ja je presvukla posle umila i poplavile su.

bebaa -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (27.3.2013 10:01:32)

nista ti ne skodi provjeriti krvnu sliku bebaca...mozda je malokrvna...ja dok sam imala anemiju i to stara pa sam imala ljubicaste usne...

Volim Te! -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (27.3.2013 10:03:01)

IZVORNA PORUKA: škorpija

ne bih da špekuliram, nisam ljekar, ali mala od prijateljice ima blagu srčanu manu, to je vrsta koja potpuno nestane u pubertetu i ne zahtijeva liječenje niti operaciju,, jedan od simptoma su i ljubičaste usne, ne vjerujem da je to slučaj kod vas jer se to javlja povremeno, možda je bebici samo hladno, ali eto pitaj ljekare,ništa ne škodi

Juce sam je vodila doktoru,pitao me da li u porodici ima djece sa bolesnim srcem rekla sam da nema ni sa moje ni sa muzeve strane,preslusao je,pregledao je kaze srce dobro funkcionise,kad je imala 2 meseca srce je pregledano na UZ mozak isto i sve je ok,ovo se ranije nije desavalo ali svakako cu sledece sedmice otic,nek urade krvnu sliku.

canim -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (5.4.2013 22:16:33)

Nije hitno ali ne znam gdje da postavim pitanje pa cu opet ovdje

Ja sam kod svoje cure primjetila bijele linije na noznim noktima, vjerovatno u nedostatku kalcijuma [sm=zmeden.gif], pocetkom januara je bila bolesna pa smo vadili nalaze i stvarno kalcijum je bio nizi, medjutim nisam nasla u apoteci do pre neki dan nijedan sirup sa dodatkom kalcijuma tako da smo koristili pikovit omega a kad njega zavrsimo prelazimo na ovaj neki sto ima i kalcijum, jeli moze bijelo na noktima znaciti da jos neki vitamin fali u organizmu ili je samo kalcijum u pitanju [sm=zmeden.gif]

Ovaj pikovit omega ima u sebi D vitamin pa sam pitala apotekarku trebam li davati i D3 kapi, kaze nema potrebe, tako da ne dajem, sta vi mislite [sm=zmeden.gif] njoj je 2 godine i 3 mjeseca.

visnjica1 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (11.4.2013 6:43:24)

Primjetila sam u zadnje dvije sedmice dase moja beba budi stalno nocu s tim da dize i nogice i rukice u zrak i stenje i stalno i izbacuje gasove prdecka zaista ne tznam vise sta joj je a da je vodim dr. ne da mi se, ali sam preumorna ona se bezbroj puta budi i na kraju ju moram uljuljati da bih se smirila.Grcevi su joj davno prosli

Bebica11 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (11.4.2013 6:48:11)

IZVORNA PORUKA: visnjica1

Primjetila sam u zadnje dvije sedmice dase moja beba budi stalno nocu s tim da dize i nogice i rukice u zrak i stenje i stalno i izbacuje gasove prdecka zaista ne tznam vise sta joj je a da je vodim dr. ne da mi se, ali sam preumorna ona se bezbroj puta budi i na kraju ju moram uljuljati da bih se smirila.Grcevi su joj davno prosli

mozda ima tvrdu stolicu pa je muci,pokusaj joj dati vise tecnosti da lakse kaki a mozda i ne podnosi neku namirnicu pa je muci

visnjica1 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (11.4.2013 6:53:47)

Nema cvrstu stolicu normalnu kao i do sada üije Aptamil prihvatila ga je fino ubacujem je i malo caja izmedju obroka s tim da je probala kasicu i nju mi je super prihvatila ali ne dajem joj svaki dan u sedmici jednom

ziki -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (11.4.2013 8:35:56)

Moje mišljenje da si poranila sa dohranom, ipak je to mala beba pa njoj je 4,5 mj.

visnjica1 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (11.4.2013 8:48:35)

Ja samo radim pouputama svoje dr. akko mi je oona rekla da uvodim voce i povrce nemam tu sta porijesiti, naravno ne jede ona obilno to je svega po jedna kasikica u 7 dana

ziki -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (11.4.2013 8:50:15)

pa očoto joj ne prija ako je stomačić muči. Al opet svaka majka najbolje poznaje svoje dijete

visnjica1 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (11.4.2013 8:55:38)

Da ali nju stomacic muci vec dvije sedmice a dohranu sam joj tek uvela prosle sedmice do sada bi se trebalo smiriti ako je do kasice, samo sumnjam da joj je od mlijeka , ali na pocetku je super prihvatila jer sam ju dojila 3 mjeseca i onda smo na ad presle

bebacha -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (11.4.2013 8:56:03)

Ja samo radim pouputama svoje dr. akko mi je oona rekla da uvodim voce i povrce nemam tu sta porijesiti, naravno ne jede ona obilno to je svega po jedna kasikica u 7 dana

ok to stp pedijatar savjetuje al opet trebas pratit dijete jer ocito to njoj ne odg
pokusaj joj nedavat nista par dana pa da vidis stanje

bebacha -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (11.4.2013 8:57:39)

Da ali nju stomacic muci vec dvije sedmice a dohranu sam joj tek uvela prosle sedmice do sada bi se trebalo smiriti ako je do kasice, samo sumnjam da joj je od mlijeka , ali na pocetku je super prihvatila jer sam ju dojila 3 mjeseca i onda smo na ad presle

onda je vjerovatno to mlijeka,ja neuprati taj dio u mlijeku ranije[sm=zmeden.gif]
da pokusate promjenit mlijeko[sm=zmeden.gif]
a ja bi prestala davat kasice dok se ne skonta uzrok tog sa stomakom

hanabanana -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (11.4.2013 9:00:55)

Umjesto voćne probaj davati povrtnu kašicu.
Povrće je lakše probavljivo.

visnjica1 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (11.4.2013 9:03:30)

Pa dala sam joj samo prosle sedmice ove nisam i opet je nemirna i stalno prdecka [sm=smiley36.gif], mlijeko je prihvatila odlicno Aptamil, zaista ne znam koje bih joj promijenila i da li je od mlijeka, ne place ona samo se budi cesto s tim da dize nogice u zrak i rukama hlupa na sve strane i prdecka

hanabanana -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (11.4.2013 9:05:44)

Pa dala sam joj samo prosle sedmice ove nisam i opet je nemirna i stalno prdecka [sm=smiley36.gif], mlijeko je prihvatila odlicno Aptamil, zaista ne znam koje bih joj promijenila i da li je od mlijeka, ne place ona samo se budi cesto s tim da dize nogice u zrak i rukama hlupa na sve strane i prdecka

Prducka zato što mora izbaciti zrak iz crijeva. Očito se naguta zraka dok pije mlijeko ili drugu tekućinu koju joj daješ.
Ako ona spava, ne budi se, ne plaće....bez brige.

visnjica1 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (11.4.2013 9:07:36)

Prvo sam joj povrtnu uvela kao sto mi je i dr.rekla i super je prihvatila, pa sam kroz 3 dana uvela malo i vocne jabuka i kruska s tim da je uzela dva puta i nije vise htjela, dajem joj caj od komorace i kamilice, vodu nije ljubitelj

bebacha -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (11.4.2013 9:08:31)

Prvo sam joj povrtnu uvela kao sto mi je i dr.rekla i super je prihvatila, pa sam kroz 3 dana uvela malo i vocne jabuka i kruska s tim da je uzela dva puta i nije vise htjela, dajem joj caj od komorace i kamilice, vodu nije ljubitelj

zasto se brines ako dijete samo prducka,neplace,nebuni se [sm=zmeden.gif]
ako je beba vesela,fino jede nemas razloga da se brines

Stranica: <<   < Prethodna stranica  83 84 [85] 86 87   Sljedeća stranica >   >>