RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Zgode i nezgode

Poruka

smajli80 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (28.2.2013 19:29:16)

Ok,hvala na odgovoru.
Po ovome ona ima blagu dehidraciju[sm=smiley13.gif]
Pokušavaću i dalje da je nudim čajem pa ako nebude htjela moraću je voditi doktoru.Da barem nije noć.

Anoniman -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (28.2.2013 19:39:18)

IZVORNA PORUKA: smajli80

Molim vas za savjet.

Moja petogodišnja kćerka danas je počela povraćati.Od 12 do sad je povratila 5x.Ima malu temp.38.Znam da mora na čajnu dijetu ali ona neće apsolutno ništa ni da jede ni pije.Aj što nije jela to i nije problem ,međutim ništa nije ni pila.Nutkala sam je čajem ono po kašičicu ali odbija[sm=smiley13.gif]
Umješala sam joj rehidromix u čaj da ne dehidrira ali neće.Nije ni mokrila od 13h.Nema proljeva.
Neznam šta da radim sa njom.[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

Moja I. je imala 3dana proljev po 2-3x dnevno i jendom je povratila, imala je jedan dan temp. do 38.9, a druga dva dana oko 37.
Nisam je vodila doktoru, sama sam to rjesila uz pomoc Linex baby, Prolife i Rehidromix-a.
Prolife ide na taste jedna bocica, linex ide 2x dnevno, a rehidromix daji na kasicicu svako malo. Daji joj caj nezasladjen, plazmu...

MicoTico -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (28.2.2013 19:47:43)

Smajli, ni moji neće ništa da piju kad imaju proliv ili povraćaju, pa im ja dajem rehidran ili orosal (mada je rehidran ukusniji) na špricu. Ne stignu se ni pobuniti.

smajli80 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (28.2.2013 19:58:37)

Ma nije problem što nejede,već tečnost.
Ali evo u međuvremenu je popila malo vode,pa se nadam da će početi.Vjerovatno joj muka.

Hvala vam svima na savjetima,

sporty mamaa -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (10.3.2013 2:09:32)

IZVORNA PORUKA: smajli80

Ok,hvala na odgovoru.
Po ovome ona ima blagu dehidraciju[sm=smiley13.gif]
Pokušavaću i dalje da je nudim čajem pa ako nebude htjela moraću je voditi doktoru.Da barem nije noć.

Mi smo imali prije mjsec istu situaciju, ja mislim da je to onaj Rota virus. Prvo povracanje, poslije temperatura i na kraju slag na tortu proljev. Meni najgore bilo povracanje, i to obje mi bile bolesne u isto vrijeme. Ko smantane bile, nista ni jele ni pile. Mene je spasio rexidromiks, po 4 sata u komadu sam im davala po kasikicu, dvije svako 5 minuta. Bojala sam se dehidracije. A cim bi popile i pojele nesto vise odmah bi povratile. Daji tecnost ali jako male kolicine, ako povrati 20 minuta ne daji nista nek se smiri zeludac pa tek onda ali po malo. Kasikicu dvije, najbolje kupi orosal ili rehidro. Javi kako je[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

Bebica11 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (15.3.2013 12:36:17)

Zenice zaova mi se treba poroditi u Ze, otisla joj plodna voda u 34.sedmici, sad me pita neka zena joj rekla da u Ze nemaju inkubatore, jel to istina??? Hocel ih slati ovdje u Sa???

djoisa -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (15.3.2013 12:43:08)

naravno da ima inkubator..
nadam se da ce sve biti ok

Bebica11 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (15.3.2013 12:45:53)

IZVORNA PORUKA: djoisa

naravno da ima inkubator..
nadam se da ce sve biti ok

ma sva je prestravljena ima bolove, otisla voda a rekli joj da miruje i jos joj ta neka rekla da nema inkubator[sm=zmeden.gif]

eh sad mi je lakse javicu joj, ona mene pita jel to istina[sm=zmeden.gif]

Medi_87 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (15.3.2013 12:49:04)

ma naravno da imaju,

EEDITH -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (15.3.2013 13:07:02)

[sm=smiley13.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Bebica11 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (15.3.2013 13:26:29)

HVALA VAM ZENICE

DOVITE[sm=smiley31.gif]

Hanady RR -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (15.3.2013 13:28:25)

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Mya_81 RR -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (15.3.2013 13:30:39)

Bebice, sretno rodici! da sve bude ok!
Neka brine sto manje, jer ipak porod u 34.sedmici nije nista strasno. I naravno da imaju sve potrebno za bebu rodjenu ranije.

ljubičica 28 -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (16.3.2013 13:33:32)

Bebice, [sm=smiley31.gif]

Da sve bude hairli [sm=rozica.gif]!

tinkivinki -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (22.3.2013 15:44:28)

ne mogu skinuti temperaturu penje se stalno preko 39,jutros u 8 dala brufen,oko pola jedan paracetamol,koji nije dao nikakav rezultat,kupala u banjici punoj tople vode.smijem li staviti pola čepića voltarena,da li je puno?radi se o djetetu 16 mjeseci

EEDITH -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (22.3.2013 15:54:19)

IZVORNA PORUKA: tinkivinki

ne mogu skinuti temperaturu penje se stalno preko 39,jutros u 8 dala brufen,oko pola jedan paracetamol,koji nije dao nikakav rezultat,kupala u banjici punoj tople vode.smijem li staviti pola čepića voltarena,da li je puno?radi se o djetetu 16 mjeseci

smiješ,onaj za bebe od 2,5

Nedi -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (22.3.2013 15:58:35)

tinkivinki ne znam ali saljem[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

tinkivinki -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (22.3.2013 16:04:28)

IZVORNA PORUKA: eldinky

smiješ,onaj za bebe od 2,5

stavila sam pola tog od 12.5.ne znam slabo mi je išta jeo,jedino doji,a silni lijekovi.i antibiotik sam mu dala

canim -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (22.3.2013 16:08:12)

tinkivinki ibuprofen i paracetamol mozes kombinovati na svaka 4h , tj recimo sad das ibuprofen a nakon 4 sata paracetamol pa opet nakon 4h ibuprofen, ja sam tako radila kad nam temp. nebi spadala. Voltaren je najjaci njega bih davala pred spavanje. S tim da moras voditi racuna o dozama i kilazi bebe.

tinkivinki -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (22.3.2013 16:16:40)

IZVORNA PORUKA: canim

tinkivinki ibuprofen i paracetamol mozes kombinovati na svaka 4h , tj recimo sad das ibuprofen a nakon 4 sata paracetamol pa opet nakon 4h ibuprofen, ja sam tako radila kad nam temp. nebi spadala. Voltaren je najjaci njega bih davala pred spavanje. S tim da moras voditi racuna o dozama i kilazi bebe.

tako sam radila od juče,ali danas na paracetamol uopšte nije reagovao,znači možda najniža bila 38.5.izgleda da je voltaren odreagovao,već je počeo da se znoji.stavila sam pola jer ima 10kg.a opet smijem voltaren noćas oko4.

canim -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (22.3.2013 16:21:40)

Voltaren je bas jak,on mora djelovati ali nemozes ga puno koristiti pa kad nemas izbora onda njega.

sporty mamaa -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (22.3.2013 16:26:32)

Za takvu temperaturu idi odmah na cepice + oblozi ili trljanje ruku i nogu zavisi od toga jesu li hladne ili vruce...

sporty mamaa -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (22.3.2013 16:28:08)

Canim a jesi li davala paracetamol cepice ili sirup, sirup nama nikad nije pomogao, osim za one temp.37, 5.

amilacha -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (22.3.2013 16:58:36)

ne brini se.mozes slobodno dati i citav jer mojoj bebi je bilo 8 mjeseci(10,5kg) a na pedijatriji na jezeru su mu dali cijeli volatern od 12,5 mg.a tvojoj bebi je duplo nego sto je njemu bilo.i meni je voltaren zadnji izbor ali eto sve si probala i nije uspjelo...

melin -> RE: Dijete - molim vas hitno za savjet (22.3.2013 17:11:50)

Ja uvije skidam temperaturu s cepicima po preporuci nase pedice jer najbrze djeluju i to paracetamol,nekad dalsy sirup ako ima neku upalu,s antibioticima nam uvijek njeg daju i da zadnji put kad smo bili bolesni prvi put sam probala razblazeno sirce na noge da stavim i odma nam je pomoglo pa ako mozes gdje da nadjes domace jabukovo sirce isprobaj nece naskodit...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  82 83 [84] 85 86   Sljedeća stranica >   >>